Pozajmio sam drugaru koji radi u Alfinom servisu suzu na par dana,jer se njegova 145-ica pokvarila.Vratio mi je danas auto,medjutim cackao je oko plina,sa namerom da mi napravi da ide bolje...naime skinuo mi je oba ona tanka creva sto se ubadaju u f.za vazduh sa donje strane(i crveno koje ide na klapnu,i ono drugo sto izlazi iz monopointa-bele boje)...takodje mi je skratio creva od plina(naravno stavio nova brc)i pomerio racvu za stelovanje blize monopointu,a crevo koje uvlaci vazduh okrenuo na stranu ka motoru...nisam bio odusevljen ovim sto sam video,vratio sam crveno crevo na f.vazduha,belo je izgubio pa sam kupio drugo fi6mm i povezao...sada kada palim auto,upali na negde oko 800rpm pa podize postepeno do 1300,a pre ovoga je palio na 1300...to je tako samo na prvom paljenju kad je hladan motor,a zagrejan pali na 1300rpm...crevo koje uvlaci vazduh sam vratio u svoje leziste jer iskreno nisam primetio da auto nesto bolje ide...ne sumnjam u njegovu nameru da je hteo najbolje,ali ne volim da mi bilo ko cacka oko auta bez mog znanja,iako je suza u pitanju...izmedju 2-2500rpm mi se sada cuju ventili i to na benzinu,sa povecanjem broja obrtaja to prestaje...ne znam da li gresim da li mozda treba skinuti ta creva,da li da kompjuterski sada nastelujem plin i zasto mi se cuju ventili(mozda ima vode u benzinu)...molim za misljenje
Creva na filteru vazduha kadet 1.4i c14nz 91g.
Collapse
X
-
Re: Creva na filteru vazduha kadet 1.4i c14nz 91g.
Čovek je sve dobro uradio, baš tako treba .Sve što je radio nema veze sa detonacijama na benzinu, uzrok treba tražiti kod mehaničara, ili dospi svežeg benzina pa probaj tako.
-
-
Hvala Vam puno,benzina nisam tocio 2meseca jer sam imao skoro pun rezervoar,pa cu probati...da li to znaci da poskidam ova creva sto sam vratio,radio mi je bez problema i sa crevima...da li mozete da mi objasnite sta se desava na vecim obrtajima jer to crevce ide direktno na klapnu na f.za vazduh i otvara je na vecim obrtajima(ili to ne utice na plinu)...nije mi bas najjasnije,obrnuto crevo za usis vazduha,ipak je hladan vazduh ka faru...nisam ni sumnjao da bi uradio nesto lose,ali ne volim da bude bilo sta rascerupano
Comment
-
-
Potraži na forumu (autogas deo) topao i hladan vazduh i potraži gasi se u toku voženje na leru pri većim brzima. Prvo će ti objasniti zašto je skinuo cevčice a drugo zašto je okrenuo usis na drugu stranu. Pisano je mnogo oko toga. Ta klapna radi samo da bi menjala topao za hladan vazduh, nema veze sa obrtajima nego sa temperaturom motora.
Comment
-
-
Ono pre nekako i da prodje a ono poslednje... Pa, mnogi se ne bi složili
Comment
-
Comment