auto ostao na gasu i nece da upali

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • pilauda
    CBC Član
    • 30.08.2006
    • 46
    • Blok 64

auto ostao na gasu i nece da upali

Ford Eskort 1.6CL, 1989, Lovato uredjaj ugradjen. Auto nisam palio 10 dana, stajao je prekidac na gasu od kad sam ga parkirao, hteo sam veceras da izadjem i da ga upalim, cvrc, samo vergla, probao sam 10tak puta, pritiskao sam onaj prekidacic za ubrizgavanje gasa ali nista, da napomenem da je boca 80% puna. Ne znam kako da ga upalim, pomoc.
  • Dora
    Nadzornik!!!
    • 24.10.2004
    • 17451
    • Novi Sad
    • FIAT

Re: auto ostao na gasu i nece da upali

Prvo proveriš da li ima varnicu na svećici da ima sa čim da upali. Treba dati kontakt i skinuti jednu žicu sa elektro ventila da vidiš da li radi, to jesti imal istruje da ga otvori, čujese klik. Ako si i dalje siguran da ima plina (možda je iscurelo negde za tih deset dana) stisneš direktno na isparivaču onaj ventil sa strane da pusti gas (možda ne radi preko prekidača), mora da se čuje šuštanej kako prolazi gas dok držiš stisnuto. nemoj dugo držati, sekund dva puta dva stiska. Onda pun gas i verglaj, mora da upali.
    Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• pilauda
      CBC Član
      • 30.08.2006
      • 46
      • Blok 64

probacu sutra pa javljam sta sam uradio

edit: uspelo je jedva, mada morao sam da iscimam komsiju da me upali kablovima jel je moj akumulator oslabio sto od verglanja, sto od 10 dana ne paljenja a bilo ladno...

Comment

• Dora
        Nadzornik!!!
        • 24.10.2004
        • 17451
        • Novi Sad
        • FIAT

Imaš u lepljivim temam kako se pali zimi, pročitaj pa uporedi Usled stajanja a i ako akumulator nije baš kako treba teže će da upali ako samo nešto od postupka slejbeš, verovatno je kasnije pre****o a struja sve slabiaj a gasa sve više... itd...
        Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• ragazzoni
          CBC Senator XXL
          • 24.02.2009
          • 774
          • Obrenovac i okolina
          • Opel Omega 2.0i-16v

Nailazio sam na slučajeve da ZAGLAVI EV gasa. Probaj kucni ga kad je uključen. Ako nije probaj redom po DORI-nom savetu. Ako ne, pravac neki majstor.
          ''Ovladajte TEHNIKOM, da ne bi ona ovladala VAMA!!''
          Poslednja reč tehnike uvek je UPOMOĆ!!!

Comment

Working...
          X