Pomoc , potrosnja me ubi! Zamenio sve i svasta ....

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • pirke12
    CBC Član
    • 13.11.2009
    • 15
    • Beograd

Pomoc , potrosnja me ubi! Zamenio sve i svasta ....

Vozim Golfa 1, 1.8 90i kusur konja, 88godiste (cabrio) ,mislim da je motor od golfa 2, a kao sto i naslov kaze ubija me potrosnja . Kada je plin odvrnut i kada ide kako treba da ide trosi 20, 21 , 22, 23 ...... pa i vise litara plina , a kada ga ustinem i kada ide kao da ima 1000 kubika trosi 15, 16, 17... u zavisnosti od voznje, (na otvorenom 12).
    E sad da kazem sta sam sve uradio u nadi da cu resiti taj problem. Zamenio membrane u isparivacu, probao sa drugim isparivacem koji kod komsije radi normalno. Izbacio golfov 2grli karburator (sa vakumskim drugim grlom i sauhom) i sistemom plina koji stoji izmedju kaburatora i filtera , u obliku ploce (izbusene)i u koji ulaze dva plinska creva a , i stavio remontovani veberov (tj kecev karburator jednogrli). da bi dobio normalan rucni sauh i bolje paljenje zimi. Zamenjene svecice (bosh sa 3 kraka) ,kablovi , filter vazduha , ulje, filter ulja , provereno da li negde pusta plin , nastelovano paljenje , dobro uzupcen motor . Nisam proveravao kompresiju motora , i receno mi je da je radjena generalna motora kad sam kupio auto, a koliko ja pratim ulja pri normalnoj voznji ne trosi ni gram. E da mislim da mi je jedan majstor rekao da je na njemu bila k glava..... Hocu da se izgrizem pa samopregazim kad krenem na gasnu pumpu i setim se koliko mi auto trosi . ja bi bio prezadovoljan da trosi 15-17 u zavisnosti od voznje (a na otvorenom 10-11) . Jos jedan majstor mi je rekao da je moj auto ranije bio kod njega tj, posle te generalne i da nikako nisu mogli da usteluju potrosnju plina.

Sta bi mogao biti problem , i kako ga eventualno resiti ?

Izvinjavam se sto sam vas ovoliko udavio , ali stvarno ne znam vise kome da se obratim i kod koga da idem , a da to ne bude uzaludno bacanje para kao do sad.

Jos jedno pitanje , koliki je idealan otvor na kutiji vazdusnog filtera kroz koji ulazi vazduh, naravno za moj auto
  • CrniBranko
    CBC Član
    • 08.04.2009
    • 30
    • Beograd

Re: Pomoc , potrosnja me ubi! Zamenio sve i svasta ....

...Moja preporuka, da ako ne uspijes da regulises potrosnju, vrati se na benzin , bice ti jeftinije.

Edit by 206: ovakav i slicne "savete" slobodno ostavite za sebe, ovde nisu dobrodosli.

Comment

• legenda
      CBC Senator XXL
      • 28.03.2009
      • 1345
      • Beograd

Druze probaj da odes do Rasica,neka ti oni pregledaju kompletnu instalaciju i daju svoje misljenje i probaju da usteluju...kakva ti je usisna i izduvna grana(da nije slucajno od gti-a)pa prosipa gorivo bespotrebno a ne daje nista snage...moguce da ti sa motorom nesto nije u redu ili je mnogo jaca masina nego sto mislis da jeste...svecice stavi jednokrake,mislim da trokrake ne odgovaraju za plin...da vozis G60 i onda bi potrosnja bila velika...kontaktiraj moderatora IvanaT.

Comment

• rrapaic
        CBC Senator
        • 13.02.2008
        • 225
        • Beograd
        • Fiat Stilo 1.9 JTD

Kad si menjao svecice, kakve su bile elektrode? Cadjave? Kakve su ti ove sad? (I da, za plin idu jednokrake)

Rajko
        Fiat Stilo 1.9 JTD

Comment

• pirke12
          CBC Član
          • 13.11.2009
          • 15
          • Beograd

Svecice su zamenjene pre jedno mesec dana , stare su bile cadjave , a zamenio sam kad sa provalio da auto na otvorenom pri konstantnom gasu cima i trokira po malo... usao u radnju i po prici prodavca kupio sam bosh jer one navodno idu za taj motor po fabrickim podacima.....

Zna li nrko sta bi mogao biti problem?

Comment

• *IvanT*
            CBC Senator XXL
            • 30.01.2005
            • 3234
            • Srbija, Beograd, Kara

Kolika je potrosnja benzina?
            http://www.lovatogas.co.rs

Comment

• CrniBranko
              CBC Član
              • 08.04.2009
              • 30
              • Beograd

Izvinjavam se zbog neodgovarajucih "savjeta". Ja sam samo reko sta se meni desilo i kako sam rijesio problem.

Comment

• pirke12
                CBC Član
                • 13.11.2009
                • 15
                • Beograd

Nisam merio na benzinu , nesto mi zao da dam kes za benzin , a i malo mi losije radi na benzin , mislim da sam mu mnogo zatvorio dovod vazduha, pa se gusi na benzinu pri jacem pritisku na papucu gasa. A benzin sam koristio samo da se dovucem do pumpe kad sam merio potrosnju....

Comment

• mugos
                  CBC Senator XXL
                  • 18.09.2007
                  • 555
                  • BG/sada Novi Beograd

Već ti je rekao čovek gore, idi kod Ivana, meni je jednom naštelovao i dan danas nemam problema. ( na otvorenom ne prelazim 8 litara plina bez obzira što je motor 1.3, ako kažem da mi je prava potrošnja 7.5 misliće da lažem zato stalno vičem 8 )
                  Nepsujem, nepijem, nepušim. U p.m. pade mi pepeo u pivo.

Comment

• *IvanT*
                    CBC Senator XXL
                    • 30.01.2005
                    • 3234
                    • Srbija, Beograd, Kara

Originally posted by pirke12
                    Nisam merio na benzinu , nesto mi zao da dam kes za benzin , a i malo mi losije radi na benzin , mislim da sam mu mnogo zatvorio dovod vazduha, pa se gusi na benzinu pri jacem pritisku na papucu gasa. A benzin sam koristio samo da se dovucem do pumpe kad sam merio potrosnju....
                    Zato sam i pitao koliko trosi benzina... Pretarano zatvoren usis vazduha ce svakako za rezultat imati ogromnu potrosnju gasa...to je venturi uredjaj...

Comment

• pirke12
                      CBC Član
                      • 13.11.2009
                      • 15
                      • Beograd

Probao sam i sa vecim otvorom za vazduh , ali opet prevelika potrosnja ... Koliki bi bio idealan otvor vazduha za moj auto , imam kuciste u koji ide kockasti filter vazduha (tj. pravougaoni) . Da li cu otkloniti sumnju sa motora ako izmerim kompresiju? (paljenje nastelovano, zamenjene svecice i kablovi, ulje ne trosi )

Comment

• *IvanT*
                        CBC Senator XXL
                        • 30.01.2005
                        • 3234
                        • Srbija, Beograd, Kara

Premri podpritisak u usisnoj grani, a i test kompresije bi bio od pomoci...

Comment

• pirke12
                          CBC Član
                          • 13.11.2009
                          • 15
                          • Beograd

Gde bi to mogao da odradim? i za koji kes?

Comment

• JAPANX
                            CBC Senator XXL
                            • 10.08.2006
                            • 2159
                            • Beograd

kod bilo kog krstenog majstora koji ima merac kompresije motora, samo ga castis sto je potrosio karticu

Comment

• pirke12
                              CBC Član
                              • 13.11.2009
                              • 15
                              • Beograd

koliki bi bio idealan promer otvora za vazduh na filteru ?

Comment

Working...
                              X