Mazda 323f, velika potrosnja gasa?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • m.trivic
    CBC Član
    • 06.09.2008
    • 88
    • Beograd

Mazda 323f, velika potrosnja gasa?

Dakle, radi se o mazdi 323f, 1.6 injection 8v, uredjaj je Lovato venturi. Potrosnja gasa u gradu je oko 15-16l / 100km što je po meni dosta, na otvorenom oko 10l/100km. Inače auto odlično vuče, ne guši se, nema detonacija i sličnih stvari. Pre neki dan sam promenio filter vazduha, otisao do servisa AC Rasic, dečko je malo zavrnuo dotok gasa ali mi je i rekao da se ne žalim mnogo jer je kvalitet gasa loš i da svi kukaju , ali je potrošnja ostala ista.
  • Uča
    CBC Veteran
    • 24.01.2008
    • 168
    • Kruševac

Re: Mazda 323f, velika potrosnja gasa?

Da budem iskren nikada nisam ni seo u mazdu 323f, a nekmoli vozio. No, bez obzira na to mislim da ti je potrošnja zaista nenormalna. Moj kadett 1.6i maksimalno potroši 12l u gradu i to što ja imam tešku nogu. Kod nekog drugog vozača bi potrošnja bila manja. Siguran sam u to. Na tvoje pitanje najbolji odgovor će ti dati Dora ili Ivan T jer su oni majstori svog zanata i kod njih ne postoji problem koji nije rešiv. Ali ja ću ti dati svoje mišljenje šta bih ja uradio, a ti probaj pa ćemo videti rezultate. Ja bih na neki način smanjio dovod vazduha i to pravljenjem neke klapne za usisnik vazduha. Čim smanjiš količinu vazduha, odmah ćeš morati i da zaviješ dovod plina kako bi napravio odgovarajući odnos plina i benzina. Smanjenjem količine plina, smanjićeš i potrošnju.Nadam se da će ti moj savet bar malo pomoći - ako sam u pravu.
    Prvo: Ja sam uvek u pravu. Drugo: I kad nisam u pravu poštuje se prvo pravilo

Comment

Working...
    X