Radi se o sledećem.Auto je Renault Laguna 97.god,motor 1.8 monopoint sa ugrađenim Lovato U2 sistemom.E sada kada automobil odstoji 10-15 minuta tesko upali tj.mora da se vergla jedno 8-10 sekundi i onda jedva upali kao da ima previše plina u karburatoru.Međutim kada automobil odstoji oko 15 minuta upali bez problema i odmah prebaci na plin(ako ostavim prekidač na položaju plin).Takođe ako u vožnji hoću da prebacim sa benzina na plin obrtaji opadnu neće da primi gas kao da ga nešto uguši i tada se nekad ugasi ili ga dodavanjem gasa nekako preduhitrim i prebaci na benzin i dobije obrtaje.A kada sa benzina prebacujem na plin normalno je stanje to se ne dešava.Šta raditi????
Lovato slabo pali vruc na plin??
Collapse
X
-
Re: Lovato slabo pali vruc na plin??
Ajd sad sve pročitaj šta si napisao pa prevedi polako
U principu, Lov U2 sam video na slici i jedna dva primerka uživo, što znači da je bajato kao ja... Trebalo bi prekontorlisati stanej isparivača i filtera za početak a onda eventualno odraditi podešavanje ako je jedinica još u životu.
-
-
Plinski sistem je došao na autu i ugrađen je po papirima 1997 godine u Italiji.Membrane i filter sam zamijenio nedavno,i očistio sam mješač kompletan.E sada ne znam šta bi moglo da bude.Da li je problem u podešavanju sistema ili je šta drugo?
Comment
-
-
Lov U2 je preteča Lov Eca pa onda ide Lov Eco pro, što u prevodu znači lambda kontrol sistem, svaka promena na sistemu se mora prepodesiti posle na komjuteru ako je sistem u funkciji mada sumnjam da radi posle toliko godina. Zamenom membrana si poremetio podešavanje i posle je trebalo to podesiti. Ako ne radi ili ako nema ko da ti to uradi, izbaci se step motor i stavi se obična slavina.
Comment
-
-
Tačno tako, dešavalo mi se u praksi da LOV jedinica blokira ili promeni parametre ili fiksira nešto od parametara a najčešće prilikom prisilnog prespajanja akomulatora, pozajmljivanja struje i sl. Dora ti je dobro rekao, treba ti LOVATOV kabal za dijagnostiku i program. Imam i tu jedinicu polovnu, a nov LOV ECO4 ti je u prodaji oko 60 eura, s tim što se mora i instalacija nanovo prepakovati, nisu isti konektori. Može biti i lambda sonda i step motor gasa. Proveri da ti se ne ledi isparivač i da nisi odvrtao mesingani vijak na isparivaču koji se nalazi pored priključka za vodu. Probaj da dotegneš vijak minimuma na isparivaču, za 1,5-2 kruga, pa javi da li se nešto menja. U principu teško bez dijagnostike.''Ovladajte TEHNIKOM, da ne bi ona ovladala VAMA!!''
Poslednja reč tehnike uvek je UPOMOĆ!!!
Comment
-
-
Stari Lovatov LovU2 je u sklopu step motora imao mehanicki regulator protoka i nije imao mogucnost komunikacije sa softverom, vec su se parametri stelovali premestanjem jumpera u kucistu. Kasnija verzija je dobila mogucnost komunikacije, ali ju je brzo nasledio LovEco. Treba prvo videti koji je ovde sistem u pitanju...jedna slika 1000 reci.
Comment
-
Comment