Renault Megana 1.4 e 1998 LandiRenzo + eurogas

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • l2ka0801
    CBC Član
    • 25.12.2009
    • 10
    • Beograd

Renault Megana 1.4 e 1998 LandiRenzo + eurogas

Problem je sledeci:
    Posle startovanja na benzin i voznje dok ne pocne da duva mlak vazduh u kabini, nakon prebacivanja na plin, desava mi se da ne prima gas odmah. Naime, imam osecaj da uopste nema plina (ili ga ima previse pa ga ugusi), auto staje, pa posle 3 do 5 sekundi primi gas i nastavlja dalje u toj brzini. Kada prebacujem u sledecu brzinu, isti slucaj, 3-5 sekundi i onda pocne da dodaje, ali ne prima odmah, vec postepeno dodaje nekih sekundu, dve. Posto ne zelim da kasnim na posao prebacim na benzin i nastavim dalje. Kada potpuno dostigne radnu temperaturu, prebacim na plin. Desavaju se dve situacije: ili pocne da radi normalno, pa bez problema dodjem do posla, ili nastavlja sa prethodno opisanom situacijom (ne vuce 3 do 5 sekundi, a onda dodaje polako). Nisam imao vremena da proverim sistem za hladjenje motora. Desava se i da se gasi na leru (na plin). Sto se voznje na benzin tice, radi normalno i ne stvara mi nikakve probleme. Unapred hvala na odgovorima.
    Renault Megane 1.4 e 1998.godiste
  • speedplus
    RIP Bio nam je drug!
    • 15.01.2007
    • 2419
    • LAZAREVAC

Re: Renault Megana 1.4 e 1998 LandiRenzo + eurogas

Dali je uredjaj sequencijalni ili običan sa lambda kontrolom?

Comment

• l2ka0801
      CBC Član
      • 25.12.2009
      • 10
      • Beograd

Koristi lambda kontrolu. Od juce ne prebacuje na plin, prilikom prebacivanja prekidaca na G (plin) lampica samo blinka, nikako da zasvetli stalno. Trosi samo benzin. Sta bi mogao da bude uzrok?
      Nap. Landirenzo sa step motorom, radjen za Eurogas, ugradjivan u saradnji sa Renoom od 1995. do 2003.godine.

Comment

• speedplus
        RIP Bio nam je drug!
        • 15.01.2007
        • 2419
        • LAZAREVAC

Ponekad(u vecini slucajeva) je najpametnije promeniti deo sistema nego juriti kvar, kao u tvom slucaju.Ali uvek vredi pogledati dali je nesto bezazleno.Pitanje je samo dali uopste iko od servisera ima stari SW za taj LCS.

Comment

• l2ka0801
          CBC Član
          • 25.12.2009
          • 10
          • Beograd

Plin je proradio, ali na sledeci nacin:
          1. Prekidac je stalno u polozaju G ( automatski pali na benzin, nakon povecavanja broja obrtaja prebaci na plin, kada ugasim motor posle 1 sekunde cujem pumpu za benzin kako ubacuje benzin)
          2. Posle startovanja motora, i automatskog prebacivanja na plin, desava mi se da predjem i do 10 kilometara (citaj: stignem do posla) na plin. Ukoliko ga ugasim (da na primer kupim novine na trafici) sistem automatski prebaci na benzin. Po startovanju motora desava se da i drugi put prebaci na plin, ali mnogo cesce ostane na benzinu.
          3. Kada je motor vruc (npr. vozio sam nekih 10-tak, 15-tak km, ugasio auto, pa ga posle 30 minuta startovao) uopste nece da prebaci na plin. Samo blinka zelena lampica (a trebalo bi da konstantno svetli).
          4. Nekada se desava da u toku voznje na plin prebaci na benzin. Zelena lampica koja je do tada svetlela konstantno ne svetli uopste, a nakon minut pocinje da blinka (sto znaci da je prebacio na benzin).

Ovakav nacin rada mi je dobar samo za odlazak na posao. :-) :-). Povratak je nekad na plinu, a nekad na benzinu. Kako mu dune. Da li neko ima predstavu sta bi moglo da izaziva ovaj problem? Step motor, lambda sonda, MAP senzor ili nesto sasvim cetvrto?
          Da napomenem da bukvalno nista nisam popravljao. Jednom sam odvezao medjugrad 200 km i nazad jos 200 km (sa pauzom od pola sata), a da nije hteo da prebaci na plin.
          Pozdrav

Comment

• lakilucano
            CBC Senator XXL
            • 31.08.2007
            • 421
            • Bezanijska kosa

Posto sam se i ja tako ********o oko tog sistema.Moja preporuka je da bi ustedo sebi zivce i bacanje para na necije igranje oko toga, da sve to djubre povadis i ugradis sistem koji moze da se odrzava kod nas.Jer budimo realni taj sistem je svoje odradio i vreme je za zamenu.Neko to ukapira pre ,a neko kasnije ali uglavnom ukapira.
            Pozdrav.
            bolje sto godina živeti kao bogataš ,nego sedam dana kao siromah.
            Ne predaj se nikad,osim kad moraš.

Comment

• slavko_bgd
              CBC Senator XXL
              • 24.03.2009
              • 771
              • Batajnica
              • Stilo 1.6 16V MW

@i2k0801:

Održavam i poznajem taj sistem. Simptomi koje si opisao su tipični za EUROGAS ECU (namenski pravljen samo za RENAULT vozila i samo za holandsko tržište do 2001-e godine).Sledeći simptom je da uopšte neće prebacivati na gas i tu je kraj.
              Postoji kompatibilan zamenski računar. Isparivač se popravlja a na boci i ostalom nema šta da se radi.
              Za svoje vreme taj sistem je bio vrhunski a uz dužno poštovanje, tom motoru bolji sistem ne treba. Sa nečim drugim, moguć problem je gašenje motora na leru pod opterećenjem(klima,servo,abs,etc...)

@ lakiluciano:

Samo pitanje, jesi li ga samostalno popravljao ili je neko pokušavao da ga popravi pa si izgoreo?

Pozdrav svima!
              Bolje peške u švaleraciju nego Mercedesom na posao...

Comment

• lakilucano
                CBC Senator XXL
                • 31.08.2007
                • 421
                • Bezanijska kosa

Drugi su ga sprzili ,ali je imao iste simptome i da sam odmah sve zamenio ne bi me bolela glava i dzep

Comment

• l2ka0801
                  CBC Član
                  • 25.12.2009
                  • 10
                  • Beograd

Ako nije problem, koliko okvirno kosta taj zamenski ECU za plin? Pozz.

Comment

• lakilucano
                    CBC Senator XXL
                    • 31.08.2007
                    • 421
                    • Bezanijska kosa

Poslusaj moj savet, zameni ceo uredjaj i uzivaju voznji. Jel ti upisan uredjaj u saobracajnu?

Comment

Working...
                    X