Jugo problem sa plinom

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • charjek
    CBC Veteran
    • 20.09.2008
    • 191
    • Sremska Mitrovica
    • Jugo

Jugo problem sa plinom

Ovako u pitanju je jugo 1.1 benzin(zar moze biti nesto drugo ) sa ugradjenim plinom!Imam problema na plin,a i na benzin ali o tome cu u drugoj nekoj temi!Auto trza trokira i nece da ide na plin prosto se gusi!Ciscen je onaj filter sa magnetom i opet isto!Odem kod majstora i on mi kaze da je uredjaj postavljen naopacke,da cep za ispustanje emulzije i mulja se nalazi gore,a ne dole kako bi trebalo!!!Kaze da je vidjao dosta takvih slucajeva i da mu nije jasno zasto se tako radi! Inace u pitanju je uredjaj Landi renco!Sad mene interesuje jel neko zna da ne postoji neki razlog sto se tako stavlja ili je to majstor uradio kako mu lakse!!!Inace to je ovlasceni servis u Sremskoj Kamenici,mislim da se zove Sale!!!
    MOLIM ZA POMOC!!!
    Zene su zakon, a muskarci uvek traze rupu u zakonu!!!
  • legenda
    CBC Senator XXL
    • 28.03.2009
    • 1345
    • Beograd

Re: Jugo problem sa plinom

Ne znam sto to tako rade i da li su normalni...a ti lepo skini poklopac sa multiventila na boci,pa privi oba srafa...onda upali auto na plin i turiraj ga dok se ne ugasi...onda skini creva sa isparivaca,stavi ga u normalan polozaj i vrati lepo sva creva...onda uzmi sundjer sa sapunicom i poprskaj po spojevima creva i isparivaca(da vidis da slucajno negde ne curi plin)...naravno pre toga odvij srafove na multiventilu...presteluj plin i vozi...p.s.ako nisi dosada cackao oko auta i plina idi obavezno u servis

Comment

• charjek
      CBC Veteran
      • 20.09.2008
      • 191
      • Sremska Mitrovica
      • Jugo

Ma mislim da to nece biti problem,ako nesto ne krene po zlu !!!Nego znaci nije mu to normalan polozaj!!!Znaci nisu stvarno normalni

Comment

• ragazzoni
        CBC Senator XXL
        • 24.02.2009
        • 774
        • Obrenovac i okolina
        • Opel Omega 2.0i-16v

Da LI SU ISTI PROBLEMI I NA BENZINU I NA PLINU, DA LI SE PROBLEM JAVIO ODMAH PO UGRADNJI GASA ILI NE, U KAKVOM JE STANJU MOTOR..... Malo više tih podataka, pa će mo videti da li mu je malo gasa, mnogo gasa ili taman koliko treba ali ne može da ga sagori iz nekih drugih razloga. Taj mali Landi se ponekad teško DOBIJA i zna da pravi problemčiće, malo je čudan ima taj vijak i sa jedne i sa druge strane kućišta, ako mislimo na isti uređaj.
        ''Ovladajte TEHNIKOM, da ne bi ona ovladala VAMA!!''
        Poslednja reč tehnike uvek je UPOMOĆ!!!

Comment

• charjek
          CBC Veteran
          • 20.09.2008
          • 191
          • Sremska Mitrovica
          • Jugo

Prvo nisu isti problemi na plin i benzin!Na benzin moze da upali i relativno dobro ide u odnosu na plin koji nema sanse da bude prvo paljenje cak iako je napolju +10 stepeni!Na plin ide ali nem snage,gusi se,uzIriski Venac jedva drugom brzinom(ne znam kako da vam objasnim bolje)!Auto je 2008 god. presao 40000 km!Plin ubacen odmah i nije tako brljavio!Na benzin je tada bio besprekoran,a sada kad se upali kao da radi na dva klipa sve pucka na auspuh!!!

Comment

• ragazzoni
            CBC Senator XXL
            • 24.02.2009
            • 774
            • Obrenovac i okolina
            • Opel Omega 2.0i-16v

Nije reč samo o paljenju, postavljam pitanje jer teško na daljinu da identifikujemo problem pa te pitam za benzin. Auto mora perfektno raditi na benzin pa zatim biti podešen na plin. Ali šta je tu je, prbaj za početak da regulator snage i protoka, veliki vijak na crevu gasa, zavrćeš ili odvrćeš za po 1/4 kruga. Kad dobiješ da približno dobro radi onda vijkom na isparivaču podesiti ler gas. Nisi rekao koji je isparivač u pitanju, ako je Landi teško ćeš ga dobiti. Kakav ti je filter vazduha, da li je paljenje podešeno?
            ''Ovladajte TEHNIKOM, da ne bi ona ovladala VAMA!!''
            Poslednja reč tehnike uvek je UPOMOĆ!!!

Comment

• legenda
              CBC Senator XXL
              • 28.03.2009
              • 1345
              • Beograd

Svecice,kablove,razvodnu kapu,ruku sve proveri i ako treba zameni...f.za vazduh menjaj dosta cesce nego na benzinu...ne sme nigde da falsira vazduh...sve sto ti ne valja na benzinu,odrazava se i na plin,odnosno osetljiviji je

Comment

Working...
              X