Golf 2 nece da pali

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • zekabgd
    CBC Član
    • 29.03.2007
    • 16

Golf 2 nece da pali

u pitanju je Lovato uredjaj, motor 1.6 sa karburatorom. evo sta se desava...
    prvo sto moram da nagovestim, jeste, da sam uvek palio iskljucivo na plin bez obzira na vremenske uslove i nikada nisam imao problema. medjutim, auto je poceo puno da trosi i na auspuhu se bas osecao jak smrad plina. resim ja da ga malo prestelujem po uputstvima sa foruma i nista. smrdi i dalje. kupim set membrana i uzmem da ih izmenjam. rasturim, zamenim, slklopim i upalim bez problema.

sljaka sve super, ponovo malo prestelujem i radi bez problema. odem kuci i posle par sati opet upalim kao i uvek. auto ide super i ne smrdi nista. ujutru da ga upalim, kad... nista!? vergla super, akumulator zdrav, ali nikako da sastavi. pustim ja auto niz ulicu i upalim posle 5m. radi super, sljaka, vuce kako treba. ugasim i probam da ga upalim, ma kao mina. pali na "cvrgu". posle 8 sati radnog vremena opet isto.

rasturim ja opet isparivac, kad ona gumena membrana se skroz izvitoperila. inace kad sam prvi put otvorio uredjaj, moje membrane su bile odlicne. nit' krive, nit' krute, zdrave potpuno i originalne Lovato. i resim ja tu da vratim stare. samo sam zadrzao nove gumice (one male pljosnate). sklopim rasprasivac i upalim bez problema na hladan motor. pomislim ja da sam problem resio. uvece je malo duze verglao nego obicno, ali je ipak upalio. danas opet nista. vergla, ali bez uspeha.

e, sad, ono sto sam primetio. razlika, pre i posle otvaranja. ranije kada bih pritisnuo ono dugme kroz spulnu za rucno pomeranje membrane dok motor radi, menjao bi broj obrtaja, a sad se nista ne desava.
    ujutru bi, bez obzira koliki minus bio, nadrukam par puta na ono crveno dugme u kabini, okrenem kljuc i pali bez problema, sacekam malo da se ugreje da dobije ler i to je to. sad mogu da drukam do sutra. imam osecaj kao da i ne pusta gas. vakum crevo je na mestu i celo je, tako da ne vuce fals vazduh.

ne znam vise gde da trazim problem. ako imate neki savet, predlozite, jer sam forum prelistao mnogo puta i nista nisam nasao sto bi mi koristilo, ako ne onda ce mi bar biti lakse jer sam svoju muku podelio sa drugima
  • Dora
    Nadzornik!!!
    • 24.10.2004
    • 17451
    • Novi Sad
    • FIAT

Re: Golf 2 nece da pali

Nema gasa, membrane ili kit za reparaciju je teško njesra, nažalost moram to da kažem. To nije više ono što je bilo i ne znam odakle dolazi ali je teška guma da ne kažem žvaka. Isto važi i za te male gumice. Ako nisi feder za podešavanje pogrešno stavio (onaj mali što pritiska klackalicu, prvo to proveri) onda ćeš morati malo da se igraš sa krivljenjem viljuške, treba da je malo pokriviš prema napolje, prema poklopcu.
    Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• zekabgd
      CBC Član
      • 29.03.2007
      • 16

primetio sam da ostanje bez gasa. jutros sam upalio, ali na jedvite jade. kad sam rucno pokrenuo membranu, malo je zasistalo i to je to. posle toga je malo verglao i upalio.

ajd' sad jedno pitanje u vezi te viljuske. sta bi ja trebalo da dobijem krivljenjem nje? onaj feder ispod male membrane sam namestio kako treba.

medjutim koliko sam ja shvatio, gas se isprazni iz one prve komore, ispod gume i ona bi prebala pri verglanju da primi novu kolicinu gasa, ali to ne odradjuje. proverio sam ponovi vakuum i u redu je.

Comment

• Dora
        Nadzornik!!!
        • 24.10.2004
        • 17451
        • Novi Sad
        • FIAT

Krivljenjem viljuške ćeš dobiti veći hod membtane, promenićčeš početni položaj. Mislio sam na feder ispod šrafa za štelovanje na isparivaču. Ako ne radi ono škljocalo na struju, proveri žice i da li ima uopšte struje.
        Vakum služi samo kao sigurnosna mera da ne curi gas kad je motor ugašen i da održava ler kad motor radi, ako je crevce zapušeno ili nema dovoljan protok, teško pali. Ako povećaš otklon viljuške, i to povećavaš, lakše upali.

https.autogas.rs

Comment

• slavko_bgd
          CBC Senator XXL
          • 24.03.2009
          • 771
          • Batajnica
          • Stilo 1.6 16V MW

Probaj prvo prema Dorinom uputstvu da zakriviš viljušku.
          Ako to ne bude dalo rezultata,mislim da ti sledi zamena isparivača. Razlog je pad pritiska na uređaju,koji reguliše ona velika spiralna opruga na strani debele membrane a koja se ne isporučuje kao rezervni deo.Normalan pritisak tog isparivača treba da bude blizu 0,6 bar i meri se tako što se kod vakuumskog uređaja izbuši rupa i ureže navoj do regulatora pritiska pa se tako proverava pritisak pomoću kompresora i preciznog manometra. Kod elektronskog LOVATO isparivača pritisak se meri na priključku elektromagneta. Ako je pritisak niži od 0,5 bar-isparivač se baca, ne vredi zamena membrana.
          Pozdrav
          Bolje peške u švaleraciju nego Mercedesom na posao...

Comment

• zekabgd
            CBC Član
            • 29.03.2007
            • 16

ok. pokusacu.

al' ajd' samo jedno objasnjenje, ako vas ne mrzi. posto bih voleo da znam kako to funkcionise.
            na koji nacin dolazi do pada pritiska, jer sve je radilo savrseno dok ga nisam otvorio. i jedino sto trenutno nije kao sto je bilo, jesu one male gumice.
            da li bi mozda vredelo da nesto postavim pod oprugu? i kako bih mogao da saznam gde on gubi taj pritisak?
            najvise bih voleo da resim problem, jer bi me zamena isparivaca totalno dokrajcila, s obzirom da je uredjaj atestiran, pa bih celu proceduru morao da ponovim.

Comment

• Dora
              Nadzornik!!!
              • 24.10.2004
              • 17451
              • Novi Sad
              • FIAT

Probelm je i u gumicama, premekane su. Inače, plaća se 1800 dinara za promenu isparivača u atestu, ne treba uput i ostalo...

https.autogas.rs

Comment

• zekabgd
                CBC Član
                • 29.03.2007
                • 16

da li postoji negde originalni set za reparaciju i koja bi mu bila okvirna cena?
                do malo pre sam zvao skoro sve koje sam nasao da prodaju delove i svi mi nude turske ili neke "italijanske", a niko nema originalni Lovato.

zamenicu i gumice. vraticu stare.

Comment

• Dora
                  Nadzornik!!!
                  • 24.10.2004
                  • 17451
                  • Novi Sad
                  • FIAT

Tamo gde ja kupujem su original ali to nije ono što je bilo. čije su ne znam i gde se prave ne znam ali je pakovanje isto kao i pre, bar kod, nalepnica i ostalo, ali nije isto.

https.autogas.rs

Comment

• zekabgd
                    CBC Član
                    • 29.03.2007
                    • 16

vratio sam stare gumice i malo iskrivio viljusku. otprilike 2-3mm i za sad sve sljaka kako treba. ono sto sam primetio jeste da je gumica na viljusci bila malo deblja od originalne, samim tim je i viljuska bila niza. nadam se da je to to, jer funkcionise sve kako treba, ali videcemo ujutru.

sto se tice kvaliteta... ovaj set sto sam uzeo nakon 24h rada izgleda u mnogo gorem stanju nego stari posle par godina, al' boze moj svaka skola ima cenu.

Comment

• zekabgd
                      CBC Član
                      • 29.03.2007
                      • 16

to je to...

jutros upalio bez problema. hvala na pomoci

Comment

• slavko_bgd
                        CBC Senator XXL
                        • 24.03.2009
                        • 771
                        • Batajnica
                        • Stilo 1.6 16V MW

Originally posted by zekabgd
                        ok. pokusacu.

al' ajd' samo jedno objasnjenje, ako vas ne mrzi. posto bih voleo da znam kako to funkcionise.
                        na koji nacin dolazi do pada pritiska, jer sve je radilo savrseno dok ga nisam otvorio. i jedino sto trenutno nije kao sto je bilo, jesu one male gumice.
                        da li bi mozda vredelo da nesto postavim pod oprugu? i kako bih mogao da saznam gde on gubi taj pritisak?
                        najvise bih voleo da resim problem, jer bi me zamena isparivaca totalno dokrajcila, s obzirom da je uredjaj atestiran, pa bih celu proceduru morao da ponovim.

Pad pritiska se javlja prvo od zamora opruge. Drugi razlog je krutost membrane koja takođe utiče na pritisak. Ako su gumice premekane efekat je suprotan-pritisak raste.Bez provere i merenja sve je teorija.
                        Moguće je da je poluga drugog stepena zbog neodgovarajuće dimenzije gumice bila prenisko, ionako loša membrana je bila napeta više nego što treba pa nije mogao da otvara dok motor vergla (mali potpritisak pri u****vanju).
                        Drago mi je da si rešio problem i hvala Dori, iskustvo je mama znanja.
                        Pozzzzdrav!
                        Bolje peške u švaleraciju nego Mercedesom na posao...

Comment

Working...
                        X