Problemi s benzinom??

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • sira
    CBC Senator XXL
    • 03.12.2004
    • 322
    • Split

Meni je najsmješnije da to resetiranje opće ne igra ulogu kod mene, pokušao sam, ali npr na dan kad ostanem bez plina, i prebacim na benzin auto skakuće ne prima gas, zajebaje, sutra dan vozim na benzin i auto luuudo vuće ka blesavo, radi kao sat, sve dok gazda ponovo ne prebaci na plin i onda sve ispočetka, stvarno čudo jedno

I još jedna zanimljivost kad sam promjenio motor stavio sam golden lodge svječice koje po svima ne valjaju za plin ali evo 20000 km kasnije i dalje rade bez greške???
    http://forums.cjb.net/alfa75.html

Comment

• Bansha
      CBC Veteran
      • 09.01.2006
      • 101
      • Kragujevac

Doro, ovo si mnogo lepo objasnio, malo mi nije najjasnije jer ne baratam terminologijom. Ja bih stavio jedan prekidac - seljacki da mogu rucno da prekinem struju sa kompjutera kad god ja to hocu. Ali da li valja uvek da on radi po defoltu? Kako sam razumeo on se shatro prilagodjava vremenom tako da postigne optimum (performansi) !?
      Ja sam juche stavio emulator u efija - jel znaci da sam bacio pare? Jedan majstor mi reche da nisu bacene pare - iako mi i dalje na gasu svetli check engine, a na benzinu naravno ne !?
      Ko zna - zna. Ko ne zna - uci skolu.

Comment

• Dora
        Nadzornik!!!
        • 24.10.2004
        • 17451
        • Novi Sad
        • FIAT

Originally posted by sira
        Meni je najsmješnije da to resetiranje opće ne igra ulogu kod mene, pokušao sam,

I još jedna zanimljivost kad sam promjenio motor stavio sam golden lodge svječice koje po svima ne valjaju za plin ali evo 20000 km kasnije i dalje rade bez greške???
        Ima raznih komjutera pa se i različito "napadaju". Ono je generalno uoutstvo šta i kako se dešava.
        Svećice ko svećice. Nekom će raditi i kad su trule i sa zazorom od 2 mm a nekom će detonirati na idealnim i sa 0.5 zazorom. Ali opet generalno važi pravilo zazor do 0.8 i bakar, za venturi sistem.
        Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• Dora
          Nadzornik!!!
          • 24.10.2004
          • 17451
          • Novi Sad
          • FIAT

Originally posted by Bansha
          malo mi nije najjasnije jer ne baratam terminologijom. Ja bih stavio jedan prekidac - seljacki da mogu rucno da prekinem struju sa kompjutera kad god ja to hocu.
          Ne znam kako se to postavlja seljački ili gospodski ali može, nadješ žicu koja je stalni plus na komjuteru i cvikneš je pa staviš neki mali prekidač (kip šalter) ako ga usput i negde sakriješ eto mini rešenja protiv kradje, to jest paljenja motora. Rele se stavlja radi automatizacije postupka.

https.autogas.rs

Comment

• Bansha
            CBC Veteran
            • 09.01.2006
            • 101
            • Kragujevac

Originally posted by Dora
            Originally posted by Bansha
            malo mi nije najjasnije jer ne baratam terminologijom. Ja bih stavio jedan prekidac - seljacki da mogu rucno da prekinem struju sa kompjutera kad god ja to hocu.
            Ne znam kako se to postavlja seljački ili gospodski ali može, nadješ žicu koja je stalni plus na komjuteru i cvikneš je pa staviš neki mali prekidač (kip šalter) ako ga usput i negde sakriješ eto mini rešenja protiv kradje, to jest paljenja motora. Rele se stavlja radi automatizacije postupka.
            Pa to sam mislio - automatika = gospoCki, rucno = seljacki
            E nisi mi reko jel ima ikakvog efekta ovaj moj emulator osim minusa u novcaniku !?
            zahvaljujem.
            Ko zna - zna. Ko ne zna - uci skolu.

Comment

• Dora
              Nadzornik!!!
              • 24.10.2004
              • 17451
              • Novi Sad
              • FIAT

Obzirom na tip paljenja i nema baš nekog efekta sem po novčaniku, e sad. Ako rešiš kad god da nešto menjaš lakše je iskopčati emulator i vratiti sve u prvobitno stanje, emulator ima i potenciometar kojim se podešava vreme uključenja gasa što je nekad vrlo bitno, tako da sam ja u principu da se uvek stavi emulator sem kad je fizički nemoguće.

https.autogas.rs

Comment

• nikolapanic
                CBC Senator XXL
                • 16.10.2005
                • 657
                • Petrovac

U jednoj drugoj temi se vodi prica o nacinu ciscenja dizni itd.Pitanje postavljam ovde zbog plina-Posto auto vozimo uglavnom na plin i vecina nas koji imamo injection sistem,auto samo pali na benzin i radi dok se ne zagreje,da li je korisno odvesti auto u servis i ocistiti dizne i sistem tim popularnim Wynn's-om,da bi ostale sto duze korisne?
                Samo te slusam i pitam se dokle ces?

Comment

• CikaKure
                  CBC Senator XXL
                  • 14.08.2005
                  • 668
                  • Beograd

Smem li da se umesam sa svojim "slucajem", mozda ima veze sa ovim? Kod mene je na 406 2.0 16v stavljen Lovato vetnuri sa lambda kontrolom. Nove svecice, nov filter vazduha. Cudno se ponasa kod prvog paljenja, nikako da se "sastavi", neravnomerno radi. Posle nekog vremena, sve bude ok, i na benzin i na plin. Ciscen leptir (za svaki slucaj), motor ler gasa radi kako treba (skidano, probano), bosch-dijagnostika pokazuje da sve radi kako treba, ne pokazuje nikakav problem. Jedino sto ujutro moram malo na papucici gasa da dodam gas prvih minut-dva i to je to.

Imal li neko ideju sta bi moglo biti? Pre ugradnje nisam imao problem da mi se auto gasi po paljenju. Inace pali kako treba, nisam primetio da se bilo sta muci.

Comment

Working...
                  X