vellikki problem ler gasa na plinu

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • bobidumdum
    CBC Početnik
    • 31.01.2010
    • 2
    • beograd

vellikki problem ler gasa na plinu

Cao imam mazdu 323 1.6 16v '91 karburator i problem sa ler gasom na plinu, na benzinu radi ok
    naime kada drukam kocnicu na semaforu ler skoci na normalu i sledece stajanje opet padne na 400- 500 i to sve tako dok ne prodje jedno pola sata voznje
    a sve sam zamenio svecice , kapu , ruku , filter za vazduh , za plin, kablove, cak i isparivac (imao landi stravio lovato)
    stelovali razni majstori i opet isto, proveravao i crevo vakuuma iz servo-a kocnice i taj ventil u crevu radi kako treba
    posle deset min. voznje moram da zavrnem sraf lera na isparivacu da bi digao obrtaje, a posle pola sata da ga odvrnem i tako svaki dan
    p o p i z d e o s a m please help

sifra nervni slom
  • vladaparezan
    CBC Početnik
    • 31.01.2010
    • 5
    • Beograd

Re: vellikki problem ler gasa na plinu

Imao sam isiti problem, a vozim i isti auto, tj. auto s istim motorm (323f) . I ja sam se mučio od majstora do majstora. Malo sam kopao po forumu i shatio da mi problem može ležati u crevu koje vraća topao vazduh na usis od izdivne grane. Skinuo sam to crevo i zatvorio taj usis za vazduh sa aluminiskom lepljivom trakom, od tada sve radi ok. Proveri i osovinu na leptiru gasa, ako ima lufta tu može da vuče falš vazduh, čak i servo kočnica može da vuče valš vazduh.
    Dakle, prvo probaj da zatvoriš usis toplog vazduha na kućištu za filter vazduha, nalazi se odozdo ( na cevi samog kućišta ) i ima gumeni jezičak unutra koji topao vazduh treba da podigne. Plin ne voli topao vazduh, kako sam ja ukapirao.
    Srećno!

Comment

• bobidumdum
      CBC Početnik
      • 31.01.2010
      • 2
      • beograd

Re: vellikki problem ler gasa na plinu

Hvala na pomoci upravo tako sam i resio problem.
      zatvorio bukvalno sve otvore i ostavio samo glavni ali propolovljen i sad radi. Hvala jos jednom

Comment

Working...
      X