BMW 520i E39 98g

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Rade72
    CBC Početnik
    • 03.02.2010
    • 1
    • Kotor

BMW 520i E39 98g

imam bmw 520i e39 12.1998g ugrađen plin lovato venturi vozilo je kupljeno takvo prije par dana ! jednostavno kao da nema snage, guši se ,motor ne trokira , na leru radi 650-700 nekad i 600 o/min kad kreće treba malo veći gas da se ne ugasi sve to bez obzira dali radi na benzin ili plin ovo mi je prvo auto na plin nadam se da me možete posavjetovati puno pozdrava
  • bmiillan
    CBC Senator XXL
    • 18.04.2005
    • 393
    • beograd
    • clk 200k

Re: BMW 520i E39 98g

ako su isti simptomi i na benzin i na gas, popravi benzinski deo pa ces resiti problem

bez dijagnostike mozemo da nabadamo do prekosutra idi do majstora da ga zakaci na dijagnostiku
    pa ces znati sta dalje

i taj gasni uredjaj nije za taj auto ali verovatno prethodni vlasnik nije hteo da plati sekvencijalni uredjaj
    nemoj na silu uzmi veci cekic

Comment

• Uča
      CBC Veteran
      • 24.01.2008
      • 168
      • Kruševac

Šta je zajedničko za plin i benzin? Naravno postoje tri zajedničke stvari, a to su: struja, vazduh i sam motor. Znači, pošto se isti problem javlja i na plinu i na benzinu, problem može da leži u količini vazduha, struji (varnica ) ili je sam motor loš u šta ne verujem s obzirom da je auto 98. god. a znam da su to extra motori. Nadam se da će Ivan ili Dora da ti razjasne problem.
      Prvo: Ja sam uvek u pravu. Drugo: I kad nisam u pravu poštuje se prvo pravilo

Comment

• slavko_bgd
        CBC Senator XXL
        • 24.03.2009
        • 771
        • Batajnica
        • Stilo 1.6 16V MW

1. Isključi plin(zatvori bocu, demontiraj mešač za gas sa usisne grane)
        2. Proveri crevo između kutije filtera vazduha i usisne grane da li je celo, da nema pukotina;
        3. Postavi protokomer i crevo za vazduh na svoje mesto i probaj motor na benzin;
        4. Izmeri nekako prečnik unutrašnjeg prstena na mešaču;
        5. Napiši rezultate 3 i 4 pa da vidimo šta činiti dalje.

Pozdrav Kotoru!
        Bolje peške u švaleraciju nego Mercedesom na posao...

Comment

• Stratos
          CBC Senator XXL
          • 10.09.2008
          • 2594
          • Novi Sad

Dodao bih još: proveri da li u usisnom toku od ulaza vazduha u kućište filtera do leptira gasa ima nekih veštačkih-naknadno nadograđenih prepreka u vidu sunđera,krpa ili pregrada sa malim otvorima. Primer od juče: pošto se na bmw dizne isključuju relejom u takvim slučajevima,
          nekima se desi da ne "potrefe pravu žicu" pa auto ne radi normalno na gasu ali na benzinu radi ok.

Comment

• bmw 520i jzma
            CBC Početnik
            • 25.05.2010
            • 1
            • pancevo

moj matori ima bmw e39 520i,do duse bez gasa,ali je imao iste probleme,obrtaji su mu se spustali,pri kretanju je trebalo vise gasa da se da jer se gasio!oterao je auto u alone i ispostavilo se da je landa sonda,pa je moguce da i ti imas isti problem!

Comment

Working...
            X