problem sa snagom automobila nakon ugradnje gasa

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • dukili
    CBC Veteran
    • 29.08.2005
    • 104
    • pancevo

problem sa snagom automobila nakon ugradnje gasa

potrudicu se da skratim celu pricu

vektra 1.8 16v, jes' karavan ali kidala je k'o luda na benzinu. prvo sam ugradio lov-eko (mislim da se tako zvao) preko usisne grane za vazduh, pored sitnijih problema auto je znacajno izgubio na snazi i na benzinu i na plinu.

molio sam "servisere" da mi kazu sta su radili kolima, sam cu ih popraviti na drugom mestu, ali kazu da nista nisu dirali, da je to samo moj licni utisak, da auto ide isto na benzin kao i pre, a na plinu mora malo slabije.

odlucio sam se da mi izvade taj krsh od plina i stave sequent - auto na benzinu nije vratio staru snagu, na plinu ide isto kao pre.

problemi paljenja check engine lampice su sa sequentom nestali, sto je i normalno, a trzanje pri niskim obrtajima sam resio zamenom neispravnog egr ventila.

da li neko ima slicna iskustva i kako ih je moguce resiti?

hvala.
    "Sta god da ti se danas dogodi, ma kako ruzno ili bez veze, mnogo je bolje nego
    da ti se ne dogadja nista, jer ce zivot biti zanimljiviji." - A.P.
  • SreckoBG
    CBC Član
    • 23.02.2005
    • 79
    • Novi Beograd

Posto vozim auto sa istim motorom i isto sam dva puta ugradjivao plin na isti auto, znam kako ti je i saosecam sa tobom.
    U kom servisu ti je ugradjen uredjaj?

Comment

• dukili
      CBC Veteran
      • 29.08.2005
      • 104
      • pancevo

Originally posted by SreckoBG
      Posto vozim auto sa istim motorom i isto sam dva puta ugradjivao plin na isti auto, znam kako ti je i saosecam sa tobom.
      U kom servisu ti je ugradjen uredjaj?
      jugogas u beogradu, krnjaca. video sam ih u novinama, na televiziji, ucinili su mi se strucni. ali samo ucinili.

imas li neki predlog kod koga da idem, sta da pitam, na koji deo da obrate paznju... ?

Comment

• Astra1.8
        CBC Član
        • 21.10.2004
        • 46
        • Bačka Palanka

prosiri malo pricu, ima ovde ko moze da ti pomogne ali moras navesti sta si ugradjivao, kod koga, koja vektra, ...

Ja imam ugradjen Lovato Lov-Eko u Astru 1.8 16V ( X18XE1 ) i nemam nikakvih problema, naprotiv.

Iz posta o potosnji plina vidim da je to sasvim normalna potrosnja.

Nemogu da verujem da ti auto sa Lov-Ekom ne ide kako treba, a pogotovu nakon druge ugradnje - sekvencijalni ?
        Astra G 1.8 16V sportive

Comment

• Uros Piperski
          CBC Senator XXL
          • 31.01.2005
          • 2978
          • Beograd

Auto ne ode kako treba ni na benzin, od kada su "majstori" cackali... U tome je problem. Plin bi se lako sredio u pristojnom servisu.

RALLYING - Like drag racing but with jumps, turns, snow, mud, gravel skill and balls.

Comment

• dukili
            CBC Veteran
            • 29.08.2005
            • 104
            • pancevo

Originally posted by Uros Piperski
            i lepo se predstavi da znamo s kim pricamo

Dobrodosao na Cannon!

uradjeno

Comment

• dukili
              CBC Veteran
              • 29.08.2005
              • 104
              • pancevo

Originally posted by Astra1.8
              prosiri malo pricu, ima ovde ko moze da ti pomogne ali moras navesti sta si ugradjivao, kod koga, koja vektra, ...

Ja imam ugradjen Lovato Lov-Eko u Astru 1.8 16V ( X18XE1 ) i nemam nikakvih problema, naprotiv.

Iz posta o potosnji plina vidim da je to sasvim normalna potrosnja.

Nemogu da verujem da ti auto sa Lov-Ekom ne ide kako treba, a pogotovu nakon druge ugradnje - sekvencijalni ?
              ovako, odem u jugogas, "dobar dan", "dobar dan", "vi ste taj-i-taj?", "ja sam taj-i-taj..."

motor je x18xe1 sa tada originalnih 112k km.

ugradili su mi lov-eko (bar sam to platio) i rekli su da im nedostaje neki deo da mi check-engine ne bi svetleo. potrosnja je bila 12l plina.
              problemi: auto se gasio kad ga izbacim iz brzine i rolam do npr. semafora i najcesce kad je na leru. na benzinu i plinu je isao skoro isto, ali je izgubio 10-15% snage. znaci - i na benzinu i na plinu je bio usht*ojen prilicno.

onda su me zavlacili za taj check-engine deo mesec dana, kad mi je i dopi*delo i odlucio da predjem na brc sequent jer su mi garantovali da sa njim nema problema.

brc je ugradjen, potrosnja je ostala ista, check engine se vise nije palio, auto nije trokirao, snaga je ostala ista - smanjena - i na benzinu i na plinu.

u medjuvremenu sam promenio jedan deo izduvnog sistema jer je bio probusen - lambda sonda je davala pogresne podatke i to je sredjeno. egr ventil je isto zamenjen - vise ne gubi snagu kad je hladan i ne trza pri malim obrtajima.

presao sam 50k km od proslog juna kad je stavljen brc i sve radi normalno, osim sto mi snaga i dalje fali.

predlozi?

Comment

• Dora
                Nadzornik!!!
                • 24.10.2004
                • 17451
                • Novi Sad
                • FIAT

Originally posted by dukili
                imas li neki predlog kod koga da idem, sta da pitam, na koji deo da obrate paznju... ?
                Trebalo bi da odeš u neki servis da uradiš dijagnostiku pa bi verovatno utvrdili da li postoji neki kvar ili greška. Koji uredjaj je ugradjen?
                Pod dijagnostikom mislim na mehaničare.
                Ne bi trebalo da je teško utvrditi zašto auto ne ide na benzin. Pod uslovom da u prethodnoj montaži nisu čačkali nešto što ne treba ili zapušili otvore na filteru što se ima običaj, mogle bi biti dizne krivac.
                Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• Srdjan
                  CBC Senator XXL
                  • 30.09.2004
                  • 2416
                  • Bajina Basta/Beograd

jugogas u beogradu, krnjaca. video sam ih u novinama, na televiziji, ucinili su mi se strucni. ali samo ucinili.
                  Bilo je price na forumu da doticne u krnjaci treba zaobilaziti u najvecem mogucem luku jer su totalne neznalice i debili...
                  Lancia Kappa 2.0 20v

Comment

• dukili
                    CBC Veteran
                    • 29.08.2005
                    • 104
                    • pancevo

Originally posted by Srdjan
                    Bilo je price na forumu da doticne u krnjaci treba zaobilaziti u najvecem mogucem luku jer su totalne neznalice i debili...
                    tek danas sam - slucajno - nabasao na ovaj forum :x

respect!

Comment

• skaarj
                      CBC Veteran
                      • 25.03.2005
                      • 176
                      • Novi Sad

Evo ja imam slican motor tj. x18xe. Ugradjen lovato, sa lov-ecoom i auto ide skorz ok. Jeste da je malo manja snaga na gas (sto sam malo proveravao po kanjonu Morace) ali ide ko azdaja. Pre toga sam ima slicnih problema na benzinu i na kraju sam zamenio lambda sondu i ocistio brizgaljke (pre ugradnje gasa).
                      Evo bas sam danas malo vozao na benzin i ide lepo.
                      *** gf AL QK \=-Q XES1 ***

Comment

• sw.brick
                        CBC Senator XXL
                        • 09.10.2004
                        • 8141
                        • Beograd, barajevo-zemun
                        • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

jugogas u beogradu, krnjaca.
                        jaooooj.
                        oni ne da nisu servis, oni veze nemaju a uz to imam razloga da verujem da nije ni ugradjena Lovato oprema, ni prvi ni drugi put jer sam uvidom/ iskustvom utvrdio da su prevaranti/ falsifikatori porekla robe.

tako da, ne cudi me tvoje razocarenje rezultatima
                        volvo
                        945 SE turbo lpg
                        344 GL lpg

Comment

• dintel011
                          CBC Senator XXL
                          • 12.03.2005
                          • 348
                          • Beograd, Vidikovac

@brick
                          Ne bi bilo lose da iskopiras tvoju pricu sa onog foruma (necemo da ih reklamiramo), da vide ljudi sta su tebi uradili.

Comment

• dukili
                            CBC Veteran
                            • 29.08.2005
                            • 104
                            • pancevo

daj brick tvoje iskustvo, da utvrdim gradivo - a ostali da nauce

Comment

Working...
                            X