Z101 da li je ovo velika potrošnja ????

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • SANJA0708
    CBC Član
    • 06.12.2009
    • 89
    • paraćin

Z101 da li je ovo velika potrošnja ????

Pozdrav svima.U pitanju je Z101 90 godište sa stvarnim 85000 km.Većina od toga je napravljena na auto putu,do max 100kmh.Ugradjen je gas pre mesec dana,upitanju je Atiker isparvivač.Pre ugadnje je promenjen zupčasti,filteri stavljene boshove svećice a danas su stavljeni i novi kablovi.Potrošnja ulja na 100 km minimalna.Ali je problem što je evo zadnja potrošnja 12 a bila je i oko 12.5-13.Dali je to normalno.Paljenje je stavljeno na 10 stepeni.Razumem da je loš plin ali da ovoliko troši i to lagane vošnje u gradu,i to relativno uštrojen.......malo mi ne ide.Šta vi mislite?
  • miskovolvo
    CBC Veteran
    • 22.02.2010
    • 171
    • Aleksinac

Re: Z101 da li je ovo velika potrošnja ????

Potrosnja plina je relativna stvar i zavisi od milion gluposti,imao sam novog keca koji je trosio oko 10l tng a,ali sam mu vadio dusu,na auto putu ga nisam spustao ispod 140,sada imam Volvo koji trosi od 15 do 25l,pa sam se malo raspitivao kod servisera i kod vlasnika pumpi i na kraju sam dosao do zakljucka da je glavni problem plin,smesa propana i butana se razlikuje u zimskom i letnjem periodu,pa uglavnom trosimo letnji plin.Prodavci na pumpama se pored ovolikih akciza jedva uklapaju u cenu,pa ne trazim u njima krivca vec u velikim nametima drzave.Imamo najvece cene,a najgori kvalitet,mislim da svi treba da se zalimo nekom drustvu za zastitu potrosaca ako to jos postoji

Comment

• SANJA0708
      CBC Član
      • 06.12.2009
      • 89
      • paraćin

OK ali slažem se da je loš plin,ali koliko vidim po,pričama kolega i drugih,svima je ta taj auto potrošnja oko10-11!!!
      Više neznam šta da mu menjam,gledam...Šta ti misliš

Comment

• dris
        CBC Veteran
        • 24.01.2008
        • 172
        • Novi Sad

Bilo to normalno ili ne meni zimi potrosnja skoci za 1-2 litra plina.

12 litara nije bas cifra za preveliku brigu. Prvo probaj da promenis pumpu na kojoj tocis plin pa onda uporedjuj efekte.

Gradska voznja je gradska bilo da hajcis auto ili laganica vozis, stani-kreni rezim ubija potrosnju.
        Jesenas posle servisa "plina": NS-BG-NS znaci pun gas (130-140 km/h ) 7.8 litara potrosnje
        NS gradska voznja 10 litara penzionerske voznje

Comment

• miskovolvo
          CBC Veteran
          • 22.02.2010
          • 171
          • Aleksinac

Slazem se,za pocetak promeni pumpu,ali gledaj da kontrolu potrosnje proveravas na punom rezervoaru,sada kad je hladnije vreme uvek ostane nekoliko litara koji ne mogu da ispare iz boce,a i to ti nije bas precizna metoda,jer aparati na kojima se toci plin ne rade svi na istom pritisku,a i pritisak zavisi od kolicine gasa u cisterni,tako da je najbolje da se vozis 10ak dana,pa onda racunaj prosek

Comment

• SANJA0708
            CBC Član
            • 06.12.2009
            • 89
            • paraćin

OK bude bila plata ovih dana tankujem do vrha,pa će da se gledamo dalje.!!Kd budu došli novi podaci,pišem dalje.

Comment

• rrapaic
              CBC Senator
              • 13.02.2008
              • 225
              • Beograd
              • Fiat Stilo 1.9 JTD

Skoro bila tema ovde u kojoj se pomilnjale Bosch svecice... probaj neke druge. Navodno, desavalo se da ni nove ne valjaju.

Pozz

Rajko
              Fiat Stilo 1.9 JTD

Comment

• SANJA0708
                CBC Član
                • 06.12.2009
                • 89
                • paraćin

pa nije zgoreg da vratim starre bosnine svecice?!?

Comment

• Dora
                  Nadzornik!!!
                  • 24.10.2004
                  • 17451
                  • Novi Sad
                  • FIAT

Bilo koji stojadin zimi troši izmedju 9 i 11 litara benzina, ti što se kunu da im troši 6.243 nek dodju da ga pojedem bez senfa. Samim tim potrošnja do do 12 litara plina i obzirom na kvalitet plina nije neka velika. Može to nešto malo manje ali nije da će trošiti 8 litara plina.

Svako zavrtanuje slavine da bi trošio manje će proizvesti veću potrošnju, vožnja sa 500 dinara plina do kraja pa opet isto, će proizvesti veću potrošnju. Svako davljenje motora poznato u narodu kao penzionerska vožnja jer tako ne troši, će proizvesti veću potrošnju. Nepravilnost u struji, zazoru platina (ako ih ima), paljenje, uzupčenost i zazor ventila ako nije dobro. će proizvesti veću potrošnju. zapušen filter za vazduh ili plin kao i ulje iz bureta (samo nek ga ima) će proizvesti veću potrošnju.

Kad sve to sabereš, dobro da ne troši 30 litara. Ne mislim na taj konkretan auto jer ne znam istoriju održavanja ali uopšteno je tako.

Onda dodje čuvena rečenica, majstore puno troši, prešteluj to malo...
                  Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• SANJA0708
                    CBC Član
                    • 06.12.2009
                    • 89
                    • paraćin

Auto sam dobio od rođaka koji je od 1990 pa do pre mesec dana prešao 82000 km,i većinu kilometraže je prešao na relaciji Beograd-Paraćin-Beograd,uz penzionersku vožnju.Uzubljen je dobro,ulje je prva liga,juče stavio nove kablove proizvođača Šumadija -auto,pa sam eto zakazao kod ujaka i štelovanje ventila,mada verujte na reč,radi ko sat,ako to mođe da se kaže uopšte za sve zastave.

A ovo za zavrtanje slavine video sam što Dora kaže da ne daje nikakvog efekta!

Comment

• Dora
                      Nadzornik!!!
                      • 24.10.2004
                      • 17451
                      • Novi Sad
                      • FIAT

Kad je već kod ujaka u kancelariji reci mu da namesti 12 stepeni pretpaljenje, i to će malo pomoći u potrošnji.
                      Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• SANJA0708
                        CBC Član
                        • 06.12.2009
                        • 89
                        • paraćin

OK stavljam na 12 stepeni a dali su u redu Bosch super plus ittrium?

Comment

• SANJA0708
                          CBC Član
                          • 06.12.2009
                          • 89
                          • paraćin

Još nešto,stavio sam ove svećicei tek sam sad na pakovanju video da je fabrički zazor na njima 0.8mm.Po forumu kako sam video to je malo mnooogo.Na koliko da smanjim zazor?

Comment

• Stratos
                            CBC Senator XXL
                            • 10.09.2008
                            • 2594
                            • Novi Sad

Za elektronsko paljenje zazor svećica ne manji od 0,7mm.

Comment

• SANJA0708
                              CBC Član
                              • 06.12.2009
                              • 89
                              • paraćin

Fala na savetima,pa se javljam sa novim informacijama?

Comment

Working...
                              X