Z101 da li je ovo velika potrošnja ????

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • SANJA0708
    CBC Član
    • 06.12.2009
    • 89
    • paraćin

Re: Z101 da li je ovo velika potrošnja ????

Malo sam odvrnuo ventil kako bi malo bolje išao,i eto odmah sam došao na 13l/100km!!!Ventile još nisam preštelovao niti stavio paljenje na 12 stepeni ali bre ubi me ovo.Još nešto toliko razmišljam o tome da sam uzeo penu i našpricao da vidim dali su šelne sve stegnute kada ono kada sam poprskao onaj ventil koji "reguliše"potrošnju,tj gde se štroji auto je pošeo da trokira i ugasio se,e sad pitam dali je to normalno?Pomažite!!!

Comment

• SANJA0708
      CBC Član
      • 06.12.2009
      • 89
      • paraćin

Originally posted by milan022
      imao sam skalu 55 stojadina '90 god,4 brzine preko leta trosio 10l,ali nisam imao plin,samo benzin,a mozes misliti koliko tek zimi trosi,saug,malo dog ga ugrejes... sad imam bravo 1.9jtd i rosi 5-6 nafte ...olaksanje...
      Bez ironije, imao sam Citroen ax 14trd 92 god,do BGD 156 km 5.5 litra nafte,pošao pun na pumpi u bloku 65 ponovo pun,ali njega više nema,šta da radim sa Z101????Čak se razmišljam da vratim bosnine stare svećice koje su bile OK!?!
      Nadam se da neko ima još neki predlog.

Comment

• zoranbg
        CBC Senator XXL
        • 23.03.2005
        • 4098
        • Rooster's Hill , Beog
        • Grande Punto 1.2

meni je Yugo 55 troshio oko 9 do 10 litara gasa po gradu.
        paljenje se namesti da najbolje radi na gasu,stave se NGK svetjice jednokrake 0.6 mm zazor..kablovi da su ok,kapa ,ruka nastelovani ventili.filter za vazduh.. napumpane gume.
        Mada se ja nebi cimao i da trosi 10-11 mislim koja je razlika ? 10 litara gasa ti je 5 litara dizela.. 12 litara gasa 6 litara dizela.
        Da pravish dramu i nerviranje oko "1" litra goriva?? ..zavisi i kakav je Gas..

podesi sve i ako ti ne trosi vishe u rasponu 9-12 litar..vozi.

BTW: ja sam imao BRC isparivach i ubushenu diznu ..kakav je taj Atiker ? ..nisam vishe u toku .
        Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• Alekre
          CBC Senator XXL
          • 12.09.2005
          • 780
          • Smederevo

Pa 10 bi bilo okej. Nama Lada trosi od 10, nekada manje, nekada vise, zavisi gde natocimo. Naravno sve je tip top na njoj.
          Sloboda i divljina, nesputanost i zivot van formalnih drustvenih okvira.

Comment

• m.trivic
            CBC Član
            • 06.09.2008
            • 88
            • Beograd

Vozim mazdu 323f 1.6 8v '90god (auto je u top stanju), potrošnja gasa u gradu ne ide ispod 13 litara, svaki dan idem na posao (relacija Višnjička banja-Novi Beograd), što znači najteži režim kreni-stani.
            Nema šta nisam pokušavao sa autom kako bi barem koliko toliko snizio potrošnju, a da ne ugušim auto.
            Prošlog leta sam išao do CG kolima i gle čuda, potrošnja je po CG bila 7 litara/100km, točio sam gas na nekoliko pumpi i uvek je bila potrošnja ista.
            Naravno potrošnja zavisi od mnogo faktora (paljenje,filter za vazduh,ispravnost isparivača, stil same vožnje, itd, itd...)
            Što se tiče zavrtanja slavine za dotok gasa budi oprezan, ako je zavrneš više nego što treba možeš imati veću štetu nego korist, pod ovim podrazumevam sam motor.
            Moj je dakle zaključak da je najveći problem u Srbiji kvalitet samog gasa i da je jedino rešenje pomiriti se sa tom činjenicom.

* Jedan praktičan savet, ako si se već sam igrao sa odvrtanjem-zavrtanjem slavine, pokušaj malo da analiziraš podešenost smeše preko auspuha, dakle nebi smeo da se oseća "živ gas" na izduvu, sagoreli gas ima specifičan miris, ova metoda je meni veoma pomogla u štelovanju.

Pozdrav, Milan.

Comment

• slavko_bgd
              CBC Senator XXL
              • 24.03.2009
              • 771
              • Batajnica
              • Stilo 1.6 16V MW

@sanja 0708

Da li je karburator bušen ili je stavljen mikser na karburator?
              Kakav je filter za vazduh (čist-prljav)?

Ako je ubušen karburator u kombinaciji sa zaprljanim filterom, moguća je veća potrošnja.
              Plin podesi u vožnji.Probaš auto(1-2-3-ca brzina),zavrneš slavinu 1/4 kruga i probaš ponovo više puta dok ne osetiš da loše vuče. Kad osetiš da loše vuče, odvrneš slavinu za 1/4 kruga i to je to.
              Mada, ja lično bih probao sa drugim isparivačem, sa "Atikerom" sam svojevremeno imao problema.
              Pratim temu, javi šta si uradio...
              Bolje peške u švaleraciju nego Mercedesom na posao...

Comment

• Stratos
                CBC Senator XXL
                • 10.09.2008
                • 2594
                • Novi Sad

Originally posted by Dora
                Kad je već kod ujaka u kancelariji reci mu da namesti 12 stepeni pretpaljenje, i to će malo pomoći u potrošnji.
                Nebi bilo loše proveriti i ispravnost centrifugalnog regulatora u razvodniku.Hoće od stajanja da spekne.

Comment

• SANJA0708
                  CBC Član
                  • 06.12.2009
                  • 89
                  • paraćin

Novostianas sa bratom skinem dekli da ajde vizualno pogledamo i bregastu pošto u ponedeljak štelujemo i ventile jer rođak od koga sam dobio auto nije štelovao sigurno 5 godina.Bregovi su prva liga.Pre toga sednem na net i odem na sajt(katalog)Bosch svećica kao i Bosninih -Enker svećica i vidim da trgovac koje se kune da svećice koje mi ih je prodao su fenomenalne a to su Bosch super plus wr7dc+.Odem na Bosnin sajt i vidim da je ekvivalent tim svećicama bosna fe55cp koja nema veze sa kechevim motorom,tj da je to npr svećica za Daewoo leganza 1.8 70kw!!!!!!!!!
                  Normalno pop....i vratim stare dobre Bosnine i namestim zazor na 0.7mm,koje su i bile kada sam uzeo auto i radile su super.

Pitanje,dali je neodgovarajuća svećica radila sve ovo na šta se žalim od početka?

Comment

• SANJA0708
                    CBC Član
                    • 06.12.2009
                    • 89
                    • paraćin

Naštelovani ventili,na jednom od 4 cilindra bili su dobri,ostali ne.Vraćeni u normalu,i stavrno radi ko sat,nisam mogao da verujem.Ali sam promenio i isparivač,trako da je sada stavljen Lovato,za probu.Na istu slavinu,nije dirana,sa Lovatom je malo lenjiji,pa sam ga vrlo malo povećao,rezultatz je vidljiv,lepše ide.Kad potrošim ovu bocu,sipaću ponovo pa da vidimo!!

Comment

• SANJA0708
                      CBC Član
                      • 06.12.2009
                      • 89
                      • paraćin

Kao što rekoh,ventili,naštelovani,stavljen Lovato isparivač za probu,paljenje na plinu stavljeno na 12 stepeni, i možda najvažnije Bosch svećice bačene,i stavljene NGK BP6ES V LINE 4.Potrošnja zadnja 10.8.Šta je uticalo od svega ovog na smanjenje potrošnje,i primetio sam da šraf na Lovatu dosta lakše se okreće od Atikera.

Druga stvar ako bih zadržao Lovato koji mi je sada postupak,dali ponovo podrazumeva šetanje do Sup-a,koliko je to novca, pošto sam već bio atestirao plinski uređaj?

Comment

• Stratos
                        CBC Senator XXL
                        • 10.09.2008
                        • 2594
                        • Novi Sad

Sada treba otići na reatest da se utvrdi zamena isparivača i izda druga atest knjižica. Ne treba u MUP ili na tehnički,samo reatest.

Comment

• Plinadzija
                          CBC Senator XXL
                          • 29.07.2008
                          • 1514
                          • Paracin

A mogao si od starta da me poslusas...
                          UGRADITE PLIN DA VAM AUTO PALI KAO VOJNI MAGACIN!

Devojka moze da bude sa sela ali auto MORA da bude iz Nemacke!

Comment

• SANJA0708
                            CBC Član
                            • 06.12.2009
                            • 89
                            • paraćin

Originally posted by Plinadzija
                            A mogao si od starta da me poslusas...
                            Neznam na šta misliš?

Zadnjih 32.17 litra-328 km i to Paraćin-Jag-KG (stari put)-Sabanta(ko zna kakav je to put,znaće)-Kv i nazad preko Trstenika do Paraćina,što znači 210 km uz puno šaltovanja,a ostalo po gradu!!
                            I definitivno,što ga više shtrojiš,više troši!!

Comment

• Plinadzija
                              CBC Senator XXL
                              • 29.07.2008
                              • 1514
                              • Paracin

Mislim na sve ovo sto su ti i ostali rekli, ja sam ti to rekao jos prvi put kad si dosao...ali nema veze. Sad mozes da dodjes da vratimo atikera, za koji inace tvrdim da isto radi i ISTO TROSI kao i lovato. Samo mi se javi telefonom da ti objasnim gde da dodjes jer nisam vise tamo gde sam bio ranije...
                              UGRADITE PLIN DA VAM AUTO PALI KAO VOJNI MAGACIN!

Devojka moze da bude sa sela ali auto MORA da bude iz Nemacke!

Comment

• SANJA0708
                                CBC Član
                                • 06.12.2009
                                • 89
                                • paraćin

Oket,pa posle kod Paje na pivo!

Comment

Working...
                                X