Imam Stojadina 2005-o godiste. Gasni uredjaj Lovato ugradjen 2007. Prvu godinu potrosnja je bila normalna (9-11l) a onda krecu muke skace na 13 l pa na 15 da bi zimus diostiglo i citavih 20 l u jednom trenutku. Medjutim nakon zamene svecica i stelovanja spada ponovo na 15 l i odatle ni makac na dole. Napominjem da je stelovanje vrsio majstor a ne ja, i to dva puta i nikakve vajde. Mozda je bitno i da napomenem da je izmedju potrosnje od 13 i 15l ubusen karburator i gas uboden direktno u njega. Ako iko ima ideju kako da resim ovaj problem sa, po meni, enormnom potrosnjom molim da mi pomogne. Unapred se zahvaljujem !!!
ubi me potrosnja
Collapse
X
-
Re: ubi me potrosnja
Mozda nisi spustio rucnu,pogledaj da ti ne blokiraju tockovi mozda glupa konstatacija jer ako krenem
redom da nabrajam a o tome ima dosta pisano na forumu kao sto je tvoj problem samo ce se ponavljati
iste teme u krug.
Kazes bio si kod majstora stelovo je plin,nisi rekao kolika ti je potrosnja u voznji na benzin.
Procesljaj malo cesto se spominje ispravnost svecica ugla predpajenja,zazor ventila itd.
Ao je problem stvarno vezan za plinsku instalaciju mozda nije lose da promenis majstora
-
-
U pravu si sto se tice rucne kod "keca' je cest problem da se malo malo zapece poluga rucne. No to nije slucaj ovog puta. Svecice su mi zimus pravile strasne probleme posto sam stavio bosove svecice vodeci se mislju da je bos ipak bos. Na kraju se ispostavilo da su one bile uzrok trzanju pri kretanj iz mesta i cestim detonacijama u karburatoru. Cim sam ih zamenio obicnim Bosninim auto se preporodio sto se tice snage a detonacije su potpuno prestale. Medjutim potrosnja je i dalje neprihvatljivih 15l. Auto je nastelovan na benzin koga trosi u proseku 9l. Da li je moguce da je tako velika potrosnja zato sto nije prestelovan na gas, jer ako sam dobro shvatio mala je razlika izmedju stela na benzin i na gas da bi toliko uticalo na potrosnju. Majstora za gas cu sigurno da promenim jer me ovaj problem muci vec vise od godinu dana. Probacu kod Dore, posto vidim da ga svi hvale verovatno postoji i razlog za to. Tebi "Roske" u svakom slucaju hvala sto si se odazvao na moj poziv u pomoc. Sve najbolje!!!
Comment
-
-
Nadam se da je motor prilično zdrav, jakoooo čest problem prvi razvodnik paljenja i to ONAJ češki-slovački ili tako neki. imao sam takve slučajeve kao u seriji, naginje kasnijem paljenju. Proveri stroboskopom.''Ovladajte TEHNIKOM, da ne bi ona ovladala VAMA!!''
Poslednja reč tehnike uvek je UPOMOĆ!!!
Comment
-
-
Slažem se sa Ragazzonijem. Velika verovatnoća! Pored toga bih proverio da ne prodire negde veća količina vazduha pa je majstor morao da poveća količinu plina da bi auto radio kako treba. Samim tim je povećana potrošnja, a auto radi kao singerica.Prvo: Ja sam uvek u pravu. Drugo: I kad nisam u pravu poštuje se prvo pravilo
Comment
-
Comment