rec je za yugo tempo 1.1. ugraden lovato plinski uredaj. problem je u to da kad se zaletim 80-90 recimo i izbacim u ler auto se ugasi. Auto je prvo ustelovan na benzin se super onda stelovao sam plin na zagrijan motor i obrtai na ler sam doveo da su isti ko na benzin. sta da prestelujem da mi se ovo ne desava?
yugo tempo 1.1
Collapse
X
-
Re: yugo tempo 1.1
Kako si napravio da obrtaji budu isti, mislim štelovao. Ili jesu isti ili nisu nema posle podešavanja.
Treba da prešteluješ plin da radi normalno a ne isto kao na benzinu, ili si ga ugušio ili si dodao višak da bi imao iste obrtaje a to ne valja.
-
-
To ti i pričam ne možeš tamo da namestiš na 800 obrtaja nego na najveći mogući broj obrtaja.
Comment
-
-
Onda voziš na benzin...
Nikako, to ne postoji....Sad bi ja rekao da nije ispravan karburator a ti bi rekao ma radi na benzinu ko violina ja bi onda rekao da ne radi a ti bi pitao zašto a ja bih morao da ti objasnim kako je moguće sa neipravnim karburatorom namestiti željeni broj obrtaja i tako u beskraju.
Kad se na to namontira gas on podigne ili spusti broj obrtaja u zavisnosti koliko je bilo viška ili manjka benzina u smeši na leru. Tu nema pomoći, broj obrtaja se razlikuje dok ne dovedeš karburator i smešu na benzinu u ispravno stanje.
Iz prve poruke sam shvatio šta si uradio, pisano je mnogo puta na forumu na tu temu, prelistaj kako radi venturi pa će ti biti jasno ili prihvati da su različiti brojevi obrtaja što i nije tako strašno.
Comment
-
-
Comment
-
-
hvala puno. malo sam bio zbunjej jer svi kazuju da treba da bide nastelovan na benzin da radi ok i radio je ok (ali u pravo si da to nije bas tacno nastelovano samo tako se cini), i mislio sam da treba samo da namestim na taj straf...
Comment
-
Comment