alfa romeo 155
Collapse
X
-
Re: alfa romeo 155
Onda neću ni ja bezobrazno odgovoritiTo je jedino moguće i ispravno mesto za mikser.
-
-
Zato što je tamo prevelik potpritisak i ne bi imao ler kako treba, za ostalo prelistaj malo forum, slična pitanja su već postavljana.
Comment
-
-
Ovo sve sam pitao jer imam problem detonacije pri paljenju auta.Najcesce se desi kad ugasim auto pa neposredno posle toga hocu da ga upalim ponovo.Ranije je to bilo bas ucestalo pa se ispostavilo da mi termostat nije bio dobar(zaglavio u otvoreni polozaj).Posle toga nisam imao problema do skoro kad je ponovo pocelo da se to desava.Uredjaj je BRC i kao takvog sam ga kupio uz auto.Kako se ponasa isparivac kad mu dodje vreme za remont?Zamenio sam kablove i svecice i kapiram da to nije razlog problema.Bio sa i kod majstora nekih i oni blage veze nisu imali cak su mi i probleme napravili posto su mi dovrtali dovod jer je ranije i dosta trosio(oko 20L),i naravno kuciste filtera je stradalo.Sad je to normalnije i krece se oko 12L.
Detonacije su ostale kuciste vise ne mogu da varim pa mislim da kupim pecurku filter.Neznam da li je to dobro resenje.
Jos nesto.Jedan majstor mi je iskljucio neki "starting protection",kaze moze i bez toga.Evo i neke slike svega toga.Isparivac mi se nalazi dole ispod akumulatora.
Nadam se da nisam bio previse opsiran
Comment
-
-
Nisi naveo da li pališ na benzinu ili gasu. Ako pališ na benzinu a dogadja se detonacija, imaš ostataka gasa u usinoj grani. Start zaštita bi trebalo da ostavi motor sekund dva da radi posle gašenja da bi potrošio taj višak gasa, zatvori gasne ventile ali ne ugasi svećice.
Po slikama bih rekao da je taj gasni uredjaj ugradjen kad sam ja išao u obdanište i da mu treba jedan veeeeliki remont.
Nema opširnih pitanja, naprotiv, bilo bi dobro kad bi svi opširno opisali svoj problem a ne sa tri reči "šta mu je"
Comment
-
-
Palim ga direktno na plin.Specificno je i to sto ujutro kad ga palim on upali iz druge obavezno.Iz prve nece ni da cuje.normalno bez dodavanja gasa.i nije startan.Na nizim obrtajima nema snage tek od nekih 2-3000 obrtaja se budi.
I jos jedan problemcic imam.Skala na boci mi ne radi.
Koliko bi me kostalo to de se sredi da bude tip top?I sta mislis da li je bolji originalni filter ili ona pecurka?Ja volim da mi je auto tisi pa se nesto ne pecam na te sportske filtere.
Comment
-
-
Pečurka ne radi na plin, bar ne na taj što ti imaš a za ostalo, što se čudiš detonacijama kad ga pališ na plin. Ako nisi Piroćanac onda ti benzin nije ok a ako nije ok, kako znaš da je motor ispravan po bilo kom pitanju?
Comment
-
-
Na benzin mi odlicno ide.Doduse do skoro.Plin(detonacije) mi je razbio protokomer.Cistio sam dizne pre toga dva puta.
Taj mi se plin popeo na vrh qrca.Sta mu sve nisam radio,i kod kog majstora nisam bio.Ja sam spreman da dodjem kod vas i da ga sredite da vise problema nemam.U Krusevcu mi nepada na pamet da idem vise kod nekog majstora.
Sto se tice motora radi kao sat.Ne trosi ulje,lepo vuce.Pitam vas zato sto sam iz vasih postova stekao poverenje.
Ja sam inace protivnik plina ,ali mi materijalna situacija trenutno tako nalaze,a i auto kad sam kupio bio je sa ugradjenim plinom,atestiran i upisan u saobracajnu.
Ranije sam ga palio na benzin i na 2000 obrtajae prebacao na plin ali sam tek tada imao problema.
"Pirocanac" nisam to znaju svi koji me znaju,cak sam vozio auto pre ovoga od 2800 kubika na benzin i nisam se zalio.Ja samo ne volim kad mi nesto ne radi kako treba,cak sam tolika picajzla da sve na autu mora da mi radi.
Na kraju mi pada na pamet da sve povadim sa sve onim bojlerom od 70L i ugradim sve novo po mojoj zelji.
Comment
-
-
Ima valjda tu u okolini neki dobar servis, nije valjda ima neki sigurno.
Ako je već tako kako kažeš da ne pominjem onu sitnu životinjicu, imaš nešto para onda stavi sekvent. Sad su pale cene kako gde ali se ne isplati ugradjivati običan uredjaj.
Da me ne razumeš pogrešno, imamo dve Alfe u kući, znam kako se to vozi i znam manje više njihove probleme. Venturi i Alfa ne idu zajedno. Uredjaj koji je na slici je odavno za penziju. Može da se prepravi to da radi sa novim isparivačem i sredjivanjem eventualno instalacije ako je potrebno ali kad tad će opet doći do detonacije a taj protokomer to jako ne voli. Skuplja dara nego Mara.
Comment
-
-
Hvala na iskrenom odgovoru.
To mi je trebalo da mi neko kaze direktno a ne izokolo pa moze,pa sredicemo a ja placam pa placam.
Majstor je kostao nekoliko puta,kuciste filtera nekoliko puta vareno pa novo pa opet nekoliko puta vareno pa mi se sad ne stavlja novo jer ce ponovo puci.Nisam ustedeo nista s'obzirom koliko sam ulozio u ovaj plin.
A da je ironija jos veca godisnje prelazim oko 5000 km.
Pozdrav
Comment
-
-
Onda nema dileme, baci to napolje i spasi se mukaIstina sa ispravnim uredjajem bi verovatno više vozio ali na tu kilometražu se ne isplati gas.
Comment
-
-
Evo dok Dora ne dođe...
Stabilizuje ler kada auto radi na gas tako što preuzima kontrolu nad regulatorom lera (motorićem lera ili kako već) tako što mu ne dozvoljava da izađe iz nekih krajnih,obično donjih vrednosti broja obrtaja tj otvora ventila regulatora ler gasa.Podešava se manuelno za svaki određeni slučaj tj prema reakciji motora. Obično se ugrađuje kada se motor gasi prilikom otpuštanja pedale gasa ili prilikom usporavanja ili izbacivanja iz brzine.
Comment
-
-
Tako je, trimerom se odredjuje koja je donja granica zatvaranja motora, ispod toga neide.
Comment
-
Comment