detonacija u motoru

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • goce70
    CBC Član
    • 30.03.2010
    • 12
    • cacak

detonacija u motoru

vec godinu dana imam 405cu. 1,9sri odlican auto zadovoljan sam na njega ali mi se pre dogodio jedan problem naime posle prilicno ostre voznje na auto putu znaci nekih 3h voznje konstatno u 5oj kada sam se iskljucio i krnuo laganije vec sa saltanjem brzina nastaje nocna mora.kada dodajem gas pocinju detonacije tako da sam se jedva dovukao. kazu svecice ja kupim nove original za njega opet isto i sada nece da radi na benzin tj upali i radi na leru kad dodam gas trokira i bije crn dim na izduv tako da sam prespojio da pali direktno na plin.tu malo teze upali ali radi,pa me zanima da li je detonacija ostetila protokomer ili brizgaljke za benzin paljenje je nastelovano ali mi malo vise podize temperaturu motora. ima li neko takvo iskustvo hvala
  • Stratos
    CBC Senator XXL
    • 10.09.2008
    • 2594
    • Novi Sad

Re: detonacija u motoru

Voleo bih da malo preciznije objasniš kako radi na benzinu a kako na gasu,trenutno,da bi eventualni odgovor bio precizniji.
    Kod motora bi pomogao pošto tih 1,9 motora ima u više varijanti.

Comment

• goce70
      CBC Član
      • 30.03.2010
      • 12
      • cacak

motor je 1,9 sri neznam sta te jos zanima. ako ga upalim na benzin radi mirno samo na leru ako mu dodam gas trokira i ne dolazi do 2000o/m da bi se prebacio na gas nema snage ni da krene iz mesta. na gasu teze upali i kada dobije radnu temp. ako naglo nagazim papucu gasa dolazi do detonacije uzastopno vise njih, isparivac je lovato nov tj sve je to radilo kako valja do te malo forsirane voznje. e da cuju se ventili malo pa da nije do njih

Comment

• VVLAJKO
        CBC Senator XXL
        • 23.07.2008
        • 484
        • Nis
        • Audi A4, Primera p12

Za pocetak proveri uzubljenje i izmeri kompresiju, moguce da je nagoreo neki usisni ventil.
        Glupost nas je do ovde dovela, glupost ce nas i izbaviti.

Homer J. Simpson

Comment

• goce70
          CBC Član
          • 30.03.2010
          • 12
          • cacak

Originally posted by VVLAJKO
          Za pocetak proveri uzubljenje i izmeri kompresiju, moguce da je nagoreo neki usisni ventil.
          danas nesto mislim o tome da skinem glavu motora uradim joj komplet remont ali da li neko zna orjentaciono koliko to zadovoljstvo moze da kosta

Comment

• somi_kac
            CBC Senator XXL
            • 03.04.2009
            • 796
            • Kać

Samo za glavu, ravnanje i hidrotest oko 50. Po pravilu bi trebao da uzmes i nov dihtung (oko 2000 dinara), spanere, kajis i vodenu pumpu!
            E, sad, kako ti volja...
            OPEL Astra 1.6i
            OPEL Kadett 1.6
            ŠKODA Favorit

Comment

• goce70
              CBC Član
              • 30.03.2010
              • 12
              • cacak

spanere kais i pumpu sam zamenio u junu prosle god tako da mislim da to nema potrebe pa zbog toga sam mislio da to uradim ali se nadam da cu otkloniti taj problem. hvala ti

Comment

• MarinaNS
                CBC Član
                • 09.04.2010
                • 29

-

-ja imam passata B5,1.8 isto imam te 'detonacije' jbg pojma nemam..Spadne samo ta gumica,ja je vratim i nastavim da vozim xD al se gasi pred stajanje kad je na butanu.Al da nema tog dela gde spada ta gumica mislim da bi mi se sve raspalo ..to kapiram da mu je malo da se izduva hehe Svi se pitaju kako ga uopste vozim takvog..gasi se u krivini..detonira..a sve to samo na plinu.Volim benzin..jbm ti plin kad se ziva isprepadam hehe Pozzz
                -

Comment

• ragazzoni
                  CBC Senator XXL
                  • 24.02.2009
                  • 774
                  • Obrenovac i okolina
                  • Opel Omega 2.0i-16v

Prva i osnovna stvar-moraš auto dovesti do dobrog-odličnog rada na benzinu. To kad postigneš, ostalo je mačiji kašalj. Ovako ti je mnogo nepoznatih i ne možeš se tako lako izboriti.
                  ''Ovladajte TEHNIKOM, da ne bi ona ovladala VAMA!!''
                  Poslednja reč tehnike uvek je UPOMOĆ!!!

Comment

Working...
                  X