problem sa potrosnjom

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• problem sa potrosnjom

Pozdrav svima imam jedan problem,vozim nissana cherry n12 motor 1500 ccm gasni uredjaj landi renzo na dvogrlom karburatoru elem potrosnja je 14l na 100km sto je za njega mnooogo jer od kada je ugradjen gas nije prelazio 10 l i to na forsiranju do skoro trosio je 17 pa sam negde na forumu procitao da smanjim na onom vetilu za 1/4 kruga protok tada je spustio na 14l potrosnju ali i snagu,od te tacke ako smanjim jos malo motor nema snage da vuce uopste,da napomenem promenio sam filter vazduha filter gasa i svecice ali je potrosnja i dalje ista obicno palim na bezin ali desi se neki put da ga upalim na gas ako zaboravim da prebacim prekidac ranije je na gasu pali na pola kljuca a sad moram malo poduze da verglam da bi upalio da li neko zna sta se desava sa tim uredjajem jer ovde je kod mene je slaba vajda od majstora pre nego li odem do servisa koji je uradio gas a koji je malo podalje od mesta u kojem zivim a sve pohvale njemu jer od 2007 kada je ugradjen nije imalo prolema sa gasnim uredjajem do sad... izvinjavam se na obimnom tekstu i ako sam promasio mesto za temu molim admine daje prebace na mesto koje je predvidjeno za ovu temu

HVALA UNAPRED NA ODGOVORIMA I POZDRAV FORUMASIMA
  • GTX
    CBC Senator XXL
    • 13.09.2008
    • 422
    • Subotica
    • Nexia 1.5 16v

Re: problem sa potrosnjom

Mozda je membrana "odradila" svoje.

Comment

mozda jer na njemu sem filtera nista nije menjano

Comment

• Dora
        Nadzornik!!!
        • 24.10.2004
        • 17451
        • Novi Sad
        • FIAT

Nisi naveo kilometražu na plin, servise (zamena filtera) da li su radjeni ili ne. Ako je landi Renzo onaj veliki taj ide mnogo kilometara pre nego blebne membrana, ako je onaj manji (landi) onda je kraći vek.

Stanje svećica, kablova, paljenje, ventili.

Uredjaj nije uvek krivac za povećanu potrošnju, procentualno je mnogo manji krivac u odnosu na kvar motora. To što si ga zavrnuo samo muči motor i povećava potrošnju. Ako gledaš u litrama smanjuje ali ako gledaš efikasnost motora, drastično povećava protošnju.
        Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

Dora sve je menjano u roku ja sad ne znam koji je landi ali nije bas mali,kablove i svecice odrzavam redovno svecice menjam od 7000 - 10000 km a kablove sam menjao zimus ne znam samo koji je bio mesec ventili mi se ne cuju jedino da odem do mehanicara da ih prover nisam znao da oni uticu na potrosnju inace bi vec bili provereni a kilometraza hmmm pa negde oko 30-35 hiljada a paljenje mi stelovano proslog meseca na strobo lampu

Comment

• Dora
            Nadzornik!!!
            • 24.10.2004
            • 17451
            • Novi Sad
            • FIAT

Ako nije komplikacija proveri i ventile, to što se ne čuju može značiti da su dobro naštelovani a može biti i da nema dovoljno zazora. Promena vazdušnog filtera za neki lošiji može uticati na potrošnju, obzirom na stanje tržišta kod nas ima svakavih filtera. Potrebno je preštelovati uredjaj ako filter više odstupa u propusnosti u odnosu na prethodni.

https.autogas.rs

Comment

Ok hvala na odgovorima posto sam ove nedelje zauzet od slede ce cu krenuti da posecujem majstore pa javljam sta je bilo na kraju

POZDRAV I JOS JEDNOM HVALA

Comment

pozdrav svima da se javim kao sto sam obecao,ovako bio sam u servisu autogasa lik je pregledao sve kao oko gasa nije problem te je u pitanju bio razvodnik te elektronika posto je kod mene bio platinas i mnogo brzo jeo platine pa je ubaceno tranzistorsko paljenje ljudi ga hvale a i ja sam zadovoljan da ne idem u off,elem prestelovao je gas i zatvorio mi klapnu na filteru vazduha da vuce topao vazduh i mogu reci da sad mnogo bolje vuce auto i startniji je a i mislim da manje trosi nisam testirao ali mi je 1000 din gasa do Bg-a nekih 55km u jednom pravcu pre stelovanja malte ne stukao do kraja a sad mi je stalo pola boce inace je toro boca od mislim 35l atiker e sad postajem dosadan ali moram da pitam posto mi je serviser rekao da paljenje na razvodniku ne moze da se nasteluje na strobo lampu da li je to tacno i da li treba da neko specijalno stelovanje za gas on je pokusao da mi jos porani paljenje ali su poceli da mi se mnogo cuju ventili na maloj uzbrdici kad dodam gas pa je paljenje vraceno na mesto i ne cuju se ventili znaci pitanje je da li i kako nastelovati paljenje za gas jer sutra idem nesto do mehanicara pa bih ga zamolio da mi uradi i stelovanje paljenja

HVALA I POZDRAV SVIMA

ah da da ne zaboravim sve pohvale za forum najjaci ste i najbolje organizovani forum

Comment

• Dora
                  Nadzornik!!!
                  • 24.10.2004
                  • 17451
                  • Novi Sad
                  • FIAT

Može da se namesti 2 do 6 stepeni na ranije u zavisnosti od auta ali to nije preporuka jer će na benzin stalno da ti se čuju "ventili", usput to nisu ventili nego karike koje zveče o klipove, jako loša pojava za motor.

https.autogas.rs

Comment

Hvala Dora na odgovoru, konsultovacu se sa majstorom sutra i reci cu mu sta si mi rekao pa cemo videti sta ce reci

Comment

Evo opet ja samo da se javim i zahvalim na pomoci posle stelovanja gasa od strane servisera i stelovanja motora od strane mehanicara dosao sam do potrosnje ispod 9 litara na 100 km otvorenog puta i oko 10l gradske voznje sto je za ovaj tip i starost masine odlicno

pozdrav svima

Comment

• sasa1985
                        CBC Početnik
                        • 04.06.2010
                        • 7
                        • Subotica

problem sa potrosnjom

Imam problem sa potrosnjom na Golfu 3 1.8 AAM motor, trosi mi izmedju 20-30lit gasa/100km

Gasni sistem je Lovato ima i Zavoli lambda kontrolu, ociscen isparivac - nove membrane i filter gasa, tako da sa te strane nisam siguran da je greska, mozda do podesavanja!?

Kad sam bio na dijagnostici otkrili smo da davac temperature salje lose podatke ECU-u(nekih ~110 stepeni, a na instrument tabli pokazuje normalnu radnu temperaturu od 90 stepeni). Kada sam izvadio davac temperature ispostavilo se da je on ispravan, samo da nije za Golf 1.8, nego za 1.9D Da li to moze biti uzrok prevelike potrosnje???

Imam error na tabli i majstor mi kaze da moram da kupim polovnu instrument tablu(20-30 eura), kao ova nije povezana sa racunarom i ne moze da se resetuje, da li neko zna vise o tome ili se mozda na forumu vec pisalo o tome, ne verujem da sad mogu vec da je bacim???

Comment

• Stratos
                          CBC Senator XXL
                          • 10.09.2008
                          • 2594
                          • Novi Sad

Teško da taj motor potroši toliko.Ja bih proverio da li curi gas negde.

Comment

• maxymara
                            CBC Početnik
                            • 06.01.2011
                            • 2
                            • nis

Cao kad ste vec kod prevelike potrosnje plina i ja imam isti takav problem. Posedujem golf-a 3-ku,1.6 8v monopoint 55kw,naime imam ugradjen lovato sistem koji uvek pali na benzin,a posle 2000 obrtaja prebacuje na plin. posle ugradnje imao sam potrosnju od nekih 12,5l na gradskoj voznji,ali posle predjenih 1000km po savetu servisa koji mi je i ugradio isti otisao sam na stelovanje sa ubedjenjem da ce se potrosnja jos smanjiti. Medjutim potrosnja od 12,5l se popela na 14-15l.
                            Otisao sam u servis ali me je majstor ubedio sa pricom da treba da zamenim svecice,filter vazduha,filter plina kablove. Poslusam njegov savet i na licu mesta mi on zameni svecice,filter plina,kablove,filter vazduha,mixer i naravno opet je stelovao protok, ali opet ista prica samo u gorem izdanju potrosnja se popela na 17l po gradu,probao sam i sa prigusivanjem toplog vazduha,ali uzalud. izgubih sve zivce vise oko tog auta,pa molim bilo kog od vas ko ista zna o ovom tipu auta da mi da neki savet. unapred zahvalan Marko iz Nisa

Comment

Working...
                            X