Imam Fiat Tempru 1.6 sa dvogrlim Weber 32-34 TLDE karburatorom. Zimus je ugradjen Landi gasni uredjaj. Zanima me da li se podesavanje gasa na dvogrlom karburatoru razlikuje od onog na klasicnom jednogrlim. Pricu za jednogrli znam ali za dvorgli ne. Mozda je i isto ali ajde da pitam.
Cini mi se da je potrosnja gasa prevelika u gradu. Na otvorenom putu ne trosi puno, oko 9 lit. (ekstremno penzionerski, 80-90 na sat u petoj ali sa vracanjem u nizu brzinu prilikom svakog ubrzavanja ili usporavanja). Van grada se sve vreme "vozi na prvom grlu karburatora. Mdjutim, u gradu potrosnja ide preko 17 lit sto mi se cini puno. Benzina po gradu trosi ispod 13 lit.
Moze li neko da opise postupak podesavanja gasa za dvogrli karburator?
Cini mi se da je potrosnja gasa prevelika u gradu. Na otvorenom putu ne trosi puno, oko 9 lit. (ekstremno penzionerski, 80-90 na sat u petoj ali sa vracanjem u nizu brzinu prilikom svakog ubrzavanja ili usporavanja). Van grada se sve vreme "vozi na prvom grlu karburatora. Mdjutim, u gradu potrosnja ide preko 17 lit sto mi se cini puno. Benzina po gradu trosi ispod 13 lit.
Moze li neko da opise postupak podesavanja gasa za dvogrli karburator?
Comment