moje vozilo daewoo nubira 1,6, 16 ventila, vakumski sistem lovato ugradjen u njega, ide i na plinu i benzinu bez ikakvih problema, od pre par dana poceo je povremeno, nisam primetio neko pravilo,da se gasi na plinu, stojim na semaforu auto se ugasi, (cuje se pri tome onaj zvuk kao kad na 2000 obrtaja prebaci sa benzina na plin),posle dva tri dana prilikom zaustavljanja i kretanja na semaforu isti slucaj gasi se uz pomenuti zvuk. Proverio kontakte na ventilu plina i benzina, ocistio i stegnuo buksne,na karoseriji gde su plinadzije stavile masu za plin takodje uradio isto, nista nisam postigao,i dalje se povremeno gasi, ovih dana kada stignem oteracu ga kod elektricara da vidim sta moze biti, u medjuvremenu mozda je neko od vas imao neki slican problem,da napomenem da osim ovog gasenja nema nikakvih problema, radi dobro,vuce,upali bez problema i posle ovog gasenja
daewoo nubira 1,6,16 ventila,gasi se na leru
Collapse
X
-
Re: daewoo nubira 1,6,16 ventila,gasi se na leru
Ako je Lovato prekidač Di180 onda verovatno gubi signal obrtaja i prebaci na benzin i zato se ugasi. Probaj kad radi na plinu da prebaciš na benzin da vidiš da li se isto ugasi.
-
-
trebao bi nam reci da li je prekidac obican ili elektronski sto prebacuje na 2000obrt.ja ga nisam bas razumeo koji mu je trenutno prekidac,ali ako je vakum isparivac,verovatno mu je i obican prekidac!
Comment
-
-
Pretpostavljam da je pod vakumski sitem mislio da nije sekvent
Comment
-
-
Ako znaš šta je emulator javi da li ga ima ili je releom prekinut signal dizni, može i to da pravi problem.
Comment
-
-
izgleda da sam resio problem, zamenjen prekidac (brc new line s), stavljen drugi isti takav i evo vec cetiri dana sve radi bez problema, videcu jos koji dan, ali izgleda to je to, Hvala svima na trudu
Comment
-
-
Zato je bitno da se kaže koja je oprema u pitanju (uredjaj) Lovato prekidač izuzetno retko crkava, dok taj falsifikat BRC-a ima čestu takvu grešku koju si naveo. Ako je
isti postoji mogućnost da i on neće dugo trajati.
Comment
-
-
definitivno je prekidac, nemam vise taj problem, da vas puno ne gnjavim, ja sam imao lovato prekidac, ali su mi stavili ovaj, kada su struju za impuls uzeli sa kablova za svecice rekli su mi da lovato prekidac koji sam imao ne moze da radi tako, a rekli su mi za ovaj brc da nije bas neki kvalitet ali posluzice.moja greska je sto nisam ugradio sekvent plin,u tom trenutku sam mislio da auto nece ostati duze kod mene a bila je velika razlika u ceni (300 e venturi- sekvent 900 eura),ostaje mi ili da potrazim neki kvalitetniji prekidac ili da uzmem jos jedan ovakav za rezervu. u svakom slucaju svima hvala na pomoci i trudu
Comment
-
-
hteo sam jos nesto da vas pitam primetio sam na ovim kablovima koji idu (ako sam ja dobro skonto) na dizne da su ogoljene zice i da se pomalo dodiruju, za prvu ruku sam ih razdvojio, sutra cu da pojurim majstora, moze li doci do detonacija na plinu zbog toga. pokusacu da ubacim sliku da vidite o cemu pricam
Comment
-
-
Neće zbog toga doći do detonacije ali smeta pri radu na benzin, svakako se to mora srediti na dobar način.
Comment
-
Comment