c20ne redukovan usis i sad nece da radi na benzin

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • dexop
    CBC Član
    • 26.10.2007
    • 13
    • pancevo

c20ne redukovan usis i sad nece da radi na benzin

Situacija je sledeca.
    Gsi 2.0l 8v c20ne motor. Obican lovato venturi.mesac je postavljen pre protokomera na kucistu filtera. znaci filter-mesac-protokomer-crevo-usis.
    U servisu su mi redukovali usis na samom filteru na 1/4 od normalnog jer auto nije hteo da radi na plin, odnosno jedva se vukao.
    Sad kida kako idena plin, ali je potrosnja abnormalna, i pri tome jako traljavo radi na benzin, neupotrebljivo.
    Pokusavao sam da skinem restrikciju, normalno radi na benzin, ali plin nema sanse da podesim.
    E sad. na isparivacu, ima i onaj mesingani sraf. njega niko nije dirao. da li bi odvrtanjem, zavrtanjem tog srafa postigao nesto?
    Poenta svega je da hocu da mi auto radi i na plin i na benzin
  • somi_kac
    CBC Senator XXL
    • 03.04.2009
    • 796
    • Kać

Re: c20ne redukovan usis i sad nece da radi na benzin

Ako ti baca plin u tecnom stanju na auspuh, i ako iz auspuha cujes trokirajuci zvuk (kao da dim secka), onda mozes da probas da privrnes taj sraf. U suprotnom, nesto drugo je problem.
    OPEL Astra 1.6i
    OPEL Kadett 1.6
    ŠKODA Favorit

Comment

• Dora
      Nadzornik!!!
      • 24.10.2004
      • 17451
      • Novi Sad
      • FIAT

Brate Šomi Čovek je rekao mešač a ne cisterna, samo bi cisterna mogla progurati tečni gas kroz auspuh...

Dexop, neka slika bi pomogla...
      Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• dexop
        CBC Član
        • 26.10.2007
        • 13
        • pancevo

Ok. Slikacu danas motor i gde se sta nalazi pa cu da postavim slike.
        Ali mozda me bas niste razumeli.
        Na isparivacu pored srafa za korekcije ler gasa, postoji jos jedan mesingani sraf koji se zavrce odvrce srafcigerom.
        Na nekim postovima sam pronasao da je taj sraf za korekciju ler gasa u koliko onim plasticnim (na samom isparivacu) nije mogice podesavanje.
        Taj sraf nisam dirao ni ja ni majstor. A podesavanjem plasticnim srafom (i onim drugim koji se nalazi posle isparivaca na niskom pritisku) nije moguce dobiti stabilan ler i
        da auto lepo vuce.

Uh.. nadam se da sam bio malo jasniji.

Comment

• Dora
          Nadzornik!!!
          • 24.10.2004
          • 17451
          • Novi Sad
          • FIAT

Sad je jasnije, bar malo, odvrtanjem tog mesinganog šrafa ćeš dobiti malo više gasa u motor na leru a to ti možda fali. Obzirom na opis šta ste radili rekao bih da nemate nekog iskustva sa podešavanjem ili mikser opasno ne valja. Pročitaj u lepljivim porukama kak ose šteluje, to je orijentacija pa probaj.

https.autogas.rs

Comment

• dexop
            CBC Član
            • 26.10.2007
            • 13
            • pancevo

Evo i slike. Nisam slikao jedino restrikciju ulaza vazduha u filter, jer bi morao da vadim kompletan protokomer.
            Ali kao sto sam rekao sad je na 1/4.
            Pitanje za Doru: da li se mesinganim srafom povecava samo ler gas, ili je moguce da ce i auto u voznji normalno da vuce?

kompletna postavka

Isparivac

mikser

Comment

• somi_kac
              CBC Senator XXL
              • 03.04.2009
              • 796
              • Kać

Originally posted by Dora
              Brate Šomi Čovek je rekao mešač a ne cisterna, samo bi cisterna mogla progurati tečni gas kroz auspuh...

Ja sam se igrao pre sa tim srafom, kada sam hteo da mi auto ima bolji ler kad upalim. Odvrnuo sam ga previse, pa je tusirao tecan gas u sitnim kapima kroz auspuh. Brze bolje sam zavrnuo nazad, da ne napravim neko sra*e!
              OPEL Astra 1.6i
              OPEL Kadett 1.6
              ŠKODA Favorit

Comment

• Dora
                Nadzornik!!!
                • 24.10.2004
                • 17451
                • Novi Sad
                • FIAT

Ne povećava se ler gas, nije to karburator pa odvrneš i eto obrtaja. Taj šraf je malo složenije za objasniti ako ne znaš dosta o tome kako radi isparivač

Sem što je matoro liči na ok postavljeno, mikser može da se okrene naopako, u smeru protoka vazduha mora biti uža strana. Isparivač možda ne daje dovoljno gasa pa ste ga odvrnuli da bi išao a tada ne radi na leru. Ijao, sad gledam bolje slike, pa zavrnuli ste ga do daske... Ili ne valja isparivač ili ste totalno pogrešno naštelovali. Ne može da ide na ništa, onaj sivi šraf na isparivaču treba da je odvrnut bar 5 krugova...

https.autogas.rs

Comment

• Dora
                  Nadzornik!!!
                  • 24.10.2004
                  • 17451
                  • Novi Sad
                  • FIAT

Originally posted by somi_kac

Ja sam se igrao pre sa tim srafom, kada sam hteo da mi auto ima bolji ler kad upalim. Odvrnuo sam ga previse, pa je tusirao tecan gas u sitnim kapima kroz auspuh. Brze bolje sam zavrnuo nazad, da ne napravim neko sra*e!
                  Šomi brate, nemoj više lebati....Ovo je kao kad bih rekao da sam odvrnuo slavinu za vodu a upalilo se svetlo u trećoj kući od mene. Ima srpski izraz za to ali sunce sija ko tepsija, krećem za BG pa da ne reknem....
                  Zamolio sma te već par puta da ne daješ "stručne" savete ali ne vredi. Da staviš prskalicu u usis koja prska tečni gas nema šanse da dodje do kraja auspuha a da pri tome prodje kroz motor i da ostane u tečnom stanju. To što si video je voda a to je normalna pojava.

https.autogas.rs

Comment

• dexop
                    CBC Član
                    • 26.10.2007
                    • 13
                    • pancevo

Ovako kako je sad postavljen *sa redukovanim usisom*, ne da ide nego ubija. naravno na plin, doduse, ler je negde oko 1100 rpm i trosi kao tenk 20-30l.
                    Ali na benzin, mrsi li mrsi

Comment

• deki-ascona
                      Bio nam je drug! RIP
                      • 10.04.2007
                      • 2118
                      • NI , Trosharina

Posto ti Dora nije nasao manu modelu isparivaca, polozaju istog,i ostalom, onda je vreme da posetis majstora koji zna kako da nasteluje taj isparivac. A ako si bas zapeo da stelujes sam, za pocetak skini taj mixer i postavi njegovu sliku ovde, da bi ovdasnji majstori mogli da kazu da li je odgovarajuci. Takodje je korisno skinuti ga i zbog
                      mikser može da se okrene naopako, u smeru protoka vazduha mora biti uža strana.
                      Taj GSI sigurno moze da radi i bez restrikcije, takodje ce da "ubija", ali ne da ubija 20-30 lit nego 10-12 + da radi na benzinu kako treba.

pozdrav i sretno !
                      Originally posted by Valent Vudriga
                      ovde je dnevnica 20e a ne satnica...
                      Kako netko vozi auto s takvom dnevnicom, to fizicki nije moguce.

Comment

• dexop
                        CBC Član
                        • 26.10.2007
                        • 13
                        • pancevo

Ma ima sam da ga nastelujem, jer nije bozije slovo
                        Prethodni auto, toyotu sam nastelovao perfektno po tom uputstvu, karburator doduse. I ovaj cu.
                        E sad, skinucu ja taj mixer, mada moram da vadim i protokomer i filter i svasta nesto nego nisam bas shvatio.

Uza strana rupe na mixeru treba da bude prema protokomeru? a sira prema filteru?

I jos nesto sam primetio. plin je na plasticnom srafu sa oprugom, pre ulaza u mixer, skoro do kraja zavrnut. Znaci jos jedan krug i zatvoren skroz.

Comment

• uglavnom.bezopasni
                          - 42 -
                          • 03.02.2005
                          • 2235
                          • Novi Sad

Pa to ti je i dora rekao toliko je zavrnut da ili ne valja opruga nije original ili je toliko stisnut da membrana ne može da povuče ni da hoće.
                          Treba da vidiš rastavljen isparivač da bi shvatio kako sve to radi.

Struju, ventile i ostalo si rešio pošto se vidi da je pucao više puta.
                          Fifteen years of research he'd filed from one planet alone and they'd cut it to two words. "Mostly Harmless."
                          11.04. 0:12 #2
                          Rule #51: Sometimes — You're Wrong!

Comment

• dexop
                            CBC Član
                            • 26.10.2007
                            • 13
                            • pancevo

Originally posted by uglavnom_bezopasni
                            Pa to ti je i dora rekao toliko je zavrnut da ili ne valja opruga nije original ili je toliko stisnut da membrana ne može da povuče ni da hoće.
                            Treba da vidiš rastavljen isparivač da bi shvatio kako sve to radi..

Jeste, rekao je... ali to se odnosi na sraf na isparivacu, a ja sam pricao o slavini niskog pritiska na crevu pre mesaca.
                            I da... OVAKO auto radi na plin. Doduse trosi.

A sto se tice kutije filtera da. lepljena je kod plasticara, jer je prethodni vlasnik umesto gumice na antidetonatoru isti zalepio izolir trakom

Comment

• somi_kac
                              CBC Senator XXL
                              • 03.04.2009
                              • 796
                              • Kać

Šomi brate, nemoj više lebati....Ovo je kao kad bih rekao da sam odvrnuo slavinu za vodu a upalilo se svetlo u trećoj kući od mene. Ima srpski izraz za to ali sunce sija ko tepsija, krećem za BG pa da ne reknem....
                              Zamolio sma te već par puta da ne daješ "stručne" savete ali ne vredi. Da staviš prskalicu u usis koja prska tečni gas nema šanse da dodje do kraja auspuha a da pri tome prodje kroz motor i da ostane u tečnom stanju. To što si video je voda a to je normalna pojava.
                              Nemam ler dok ne upalim auto na gas i drzim ga minut da se rasplinjac zagreje. Kada obrnem sraf, imam odmah ler, ali kasnije trokira na auspuh i radi na vise obrtaja.
                              To za vodu verujem.
                              OPEL Astra 1.6i
                              OPEL Kadett 1.6
                              ŠKODA Favorit

Comment

Working...
                              X