peugeot 309 GTI ler gas

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Sinisa 309 GTI
    CBC Početnik
    • 22.05.2010
    • 6
    • Beograd

peugeot 309 GTI ler gas

evo i ja da se javim.... Vozim peugeot 309 GTI,sa obicnim plinom.... i od skoro je poceo da me zeza ler gas,tj nikako ne mogu da ga nastelujem da radi dobro. Nastelujem ga na 1000rpm,i sve super,auto u mestu radi,ja ga turiram,pali ventilator,sve super,ler ne mrda.. sednem,odem da se provozam,stanem on pocne da trokira od 600-800 rpm... ja opet,steluj,on opet radi ,opet voznja i sve u krug... U voznji mi se cesto desava da kad stisnem kvacilo drzi ler na 1500 obrtaja,i na semaforu isto tako.Posle duze voznje,nekad vrati obrtaje na 1000-1200 bez variranja a nekad na 600-700,samo sto se ne ugasi.... Proveravao sam sva creva da ne vuce fals vazduh,zatvarao sam crevo od serva ,nema promene u radu (to sam proveravao kad mi digne ler na 1500) ,jutros zamenjena membrana,bespotrebno,jer je i moja bila dobra,isparivac je presao 30000km max! Da napomenem da mi je crkao prekidac u kabini i sad sam prespojio ziced a pali direktno na plin. Drugi isti takav ne mogu nigde da nadjem,pa moram da idem da menjam instalaciju i prekidac u neki servis... jel ima neko ideju sta bi moglo biti problem? i da li mogu nekako da prespojim one zice od dzeka da upali na benzin?
  • GTX
    CBC Senator XXL
    • 13.09.2008
    • 422
    • Subotica
    • Nexia 1.5 16v

Re: peugeot 309 GTI ler gas

Moraces da okacis sliku prekidaca ili bar da napises koji je model u pitanju da bi majstori mogli da ti pomognu oko prevezivanja.

Comment

• Stratos
      CBC Senator XXL
      • 10.09.2008
      • 2594
      • Novi Sad

Svaki isparivač ima više od jedne membrane,tako da ste džaba krečili.Mada,problem ne mora da bude u isparivaču.Probaj na benzin pa javi rezultat.

Comment

• ivica3065
        CBC Početnik
        • 14.08.2010
        • 1
        • sabac

Veliki pozdrav za drustvo ja sam ovde nov pa takodje zanima ne dosta stvari vezano za peugeot 309 gti posedujem ga vec 7 godina ali sam skoro uzeo jos jedan peugeot 309 gti pa mi se malo isto cudo ponasa ulje netrosi ide lepo u poslednje vreme mi je poceo da ludi na leru bas kao sto kaze kolega i jos imam jedna problem peugeot 309 gti jedam mi po gradu trosi oko 10 l benzina a drugi mi trosi jos nemogu da ustanovim 14 15 litara i neznam sta mu je a motor mu ok koliko se isplati ubaciti blin koliko gubi na snazi i koliko bi mi trosio plina unapred hvala ako ko ima sta da pita jos vezano za peugeot 309gti moze me naci i na msn ivicakukulic@hotmail.com

Comment

• ljubo.tomasevic

309gti

Originally posted by Sinisa 309 GTI View Post
          evo i ja da se javim.... Vozim peugeot 309 GTI,sa obicnim plinom.... i od skoro je poceo da me zeza ler gas,tj nikako ne mogu da ga nastelujem da radi dobro. Nastelujem ga na 1000rpm,i sve super,auto u mestu radi,ja ga turiram,pali ventilator,sve super,ler ne mrda.. sednem,odem da se provozam,stanem on pocne da trokira od 600-800 rpm... ja opet,steluj,on opet radi ,opet voznja i sve u krug... U voznji mi se cesto desava da kad stisnem kvacilo drzi ler na 1500 obrtaja,i na semaforu isto tako.Posle duze voznje,nekad vrati obrtaje na 1000-1200 bez variranja a nekad na 600-700,samo sto se ne ugasi.... Proveravao sam sva creva da ne vuce fals vazduh,zatvarao sam crevo od serva ,nema promene u radu (to sam proveravao kad mi digne ler na 1500) ,jutros zamenjena membrana,bespotrebno,jer je i moja bila dobra,isparivac je presao 30000km max! Da napomenem da mi je crkao prekidac u kabini i sad sam prespojio ziced a pali direktno na plin. Drugi isti takav ne mogu nigde da nadjem,pa moram da idem da menjam instalaciju i prekidac u neki servis... jel ima neko ideju sta bi moglo biti problem? i da li mogu nekako da prespojim one zice od dzeka da upali na benzin?
          skoro sam uzeo jedan ovakav auto neznajuci u sta cu se uvuci.nisam neki poznavalac automehanike,auto mi se svideo,bio je povoljan i ja ga uzeh.isti ove anomalije su se i kod mene javljale.plus trosio je ulje,plavi dim na izduvu..i tako resim ja da mi to neko malo dovede u red,,al bi sve obrnuto.momci su kopali malo dublje pa poskidase sve do hilzni i nikako da se to posle sastavi i proradi.tako je kad oces jeftino da prodjes.nekako sam ga otero kod drugog majstora koji je na glasu i on me je propisno uplasio.prvo kaze da obican plin nemoze na ovu masinu nego sekvent(mozda je i kod tebe bio to problem).drugo kaze da tako moze da strada i protokomer i da je on strasno skup ako se uopste i nadje.i jos tako nekih stvari sto mene navodi da se ili resavam tog auta ili da vidim dal tu moze da se nadje neki drugi motor ili...znam da je mozda datumski kasno ali bi znacio neki savet,pomoc,sugestija..

Comment

Working...
          X