Tacnije, JA sam je polomio menjajuci creva za antifriz. To je onaj mali plastican luk na 90 st. koji ulazi u isparivac. Doduse, imala je neku naprslinu, tu je curilo malo, ja sam mislio da je na crevu. No to nije toliko vazno, vazno je da sam je iscupao iz isparivaca. Pitanje : da li mora da se rastura isparivac da bi se stavila nova, ili se ta nova samo ugura u isparivac ?
BRC AT 90E polomljena lulica za ulaz antifriza
Collapse
X
-
Re: BRC AT 90E polomljena lulica za ulaz antifriza
Mora da se rastavi, osigurač je iza ploče.
-
-
Taman sam pomislio kao bi bilo zgodno da postoji kao neka plinska hitna pomoc za nas koji vozimo kola koja nemaju pumpu za benzin - kad eto tebe !
Doro, sad ozbiljno : posto imam problem da se dovucem do majstora (antifriz ima da siklja na sve strane) imam 2 mogucnosti : a) da zalepim tu lulicu superlepkom za plocu i da cutim dok traje i b) da idem pesice do majstora, da uzmem novu lulicu, da skinem sam poklopac, namestim, vratim dihtung, pritegnem... pretpostavljam da isparivac ne moram ni da skidam, samo odvrnem onih nekoliko srafova i sve ponovo vratim ?
Ima jos jedna varijanta : da pritegnem plasticnim selnama lulicu i crevo tamo gde treba, pa da malo oblozim silikonom (on se lako skida) pa da se odvezem do majstora ?
Ili ti imas neku bolju ideju ?Originally posted by Valent Vudrigaovde je dnevnica 20e a ne satnica...
Comment
-
-
Pa ne moraš peške ima i BUS a lepo je vreme i biciklo pomaže
Nisam za lepljenje i skalamerije, puće ponovo kad najmanje treba pa ćeš onda i glavu raditi...
Da, odvrneš ploču i imaš seger sa druge strane, cvik cvak i gotovo....
Comment
-
-
Ipak sam otisao sa naguranom lulicom, potpomognuto silikonom, za 5km sam izgubio 300g vode. Dobio sam lulicu na poklon, kao i malo znanja : posto je to jako slabasno i krto, bolje je malo raseci crevo skalpelom nego zivotinjski secati (kao ja npr).Originally posted by Valent Vudrigaovde je dnevnica 20e a ne satnica...
Comment
-
-
Kao na primer ti, dolaze skoro svaki dan i skrušeno nose u ruci parče lulice, dali od vode ili od gasa, siledžije
Comment
-
-
Nova lulica ne dihtuje. Receno mi je "proprati malo", ja propratih i - curi !! Ona druga koja nije prsnula se vrti, ali ne curi, a nova curi. Jel ima neka fora ?Originally posted by Valent Vudrigaovde je dnevnica 20e a ne satnica...
Comment
-
-
Gumica....Oringčić...
Comment
-
-
sacekaj malo,uvatice kamenac
imao sam i ja zezanje sa tom lulicom na bivsem BRC 90P .Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.
Comment
-
-
Pa da ubaci koji šljunak da ubrza proces?
Lako se nama zezati, on to mora opet skidati....
Comment
-
-
Lulica je nova, ali izgleda da se te gumice i lulice pakuju odvojeno , pa sam dobio samo jedno. A problem je sto kad majstor nesto nece da naplati, mene je sramota da idem ponovo, tako da moram sam da se majmunisem.
Pre nego sto opet skinem plocu : da li gumica ide sa unutrasnje strane ploce ili sa spoljasnje ? Nesto mi se cini da slabo ima mesta za tu gumicu, jedino izmedju zegera i ploce... i da se pozalim, nije problem to skinuti, problem je skinuti dok je vruceOriginally posted by Valent Vudrigaovde je dnevnica 20e a ne satnica...
Comment
-
Comment