pitanje za doru, ivana a i za ostale ako znaju

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • zverko
    CBC Senator XXL
    • 19.08.2005
    • 7085
    • BGD
    • Audi A4

pitanje za doru, ivana a i za ostale ako znaju

kolika bi vredniost trebala da bude na CO2 testu na 3000 obrtaja?
    da podsetim, golf 1.6 karburator. imam priliku da kod ortaka koji ima taj uredjaj probam da nastelujem smesu pa me interesuje procedura ako nije problem da mi to otkrijete posto kapiram da je to ipak deo majstorije u vasem zanatu. inace auto dobro vuce ali mislim da bi mogao bolje posto sam jednom prilikom uspeo da namestim ne znam ni sam kako i motor se vrteo ko brusilica ali djavo mi ne dade mira pa sam cacko slavinu i sraf za ler i sada ne mogu da namestim da opet bude tako. kapiram da mi je i sagorevanje malo lose sto zbog ne adekvatne smese sto zbog trokrakih svecica. koje svecice da kupim (oznaka).
    unapred hvala.
    e da, da li mora striktno da se steluje na 3000rpm posto ga uglavnom teram preko 3000. i sta se dobija time a sta ako se steluje ispod toga. generalno zeleo bih da probam da izvucem maximum iz njega tj interesuje me start a ne krajnja brzina posto sam skapirao da kako god da se podesi nece preko 160-170km/h sto je vise nego dobro za golf II 1.6 75ks.
    pozdrav
    deutsche gemacht-gut gemacht...
  • don
    CBC Senator XXL
    • 13.04.2005
    • 483
    • Beograd

Re: pitanje za doru, ivana a i za ostale ako znaju

Originally posted by zverko
    krajnja brzina posto sam skapirao da kako god da se podesi nece preko 160-170km/h sto je vise nego dobro za golf II 1.6 75ks.
    pozdrav
    Kod mene kako je podeseno, krajnja brzina mi je na takvom motoru 180km/h, zakuca i nece brze na plin ,a na benzin ide samo 5km/h brze
    Teorija je kad se sve zna, a nista ne funkcionise.
    Organizacija je kad nista ne funkcionise, a svi znaju zasto.
    Praksa je kad sve funkcionise, a niko ne zna zasto.

Comment

• *IvanT*
      CBC Senator XXL
      • 30.01.2005
      • 3234
      • Srbija, Beograd, Kara

Vrednost CO2 treba da je izmedju 14-16
      CO shto ti je bitnije max 0,5, dok HC ne bi trebao da predje 100.
      http://www.lovatogas.co.rs

Comment

Re: pitanje za doru, ivana a i za ostale ako znaju

Originally posted by zverko
        e da, da li mora striktno da se steluje na 3000rpm posto ga uglavnom teram preko 3000. i sta se dobija time a sta ako se steluje ispod toga. generalno zeleo bih da probam da izvucem maximum iz njega tj interesuje me start a ne krajnja brzina posto sam skapirao da kako god da se podesi nece preko 160-170km/h sto je vise nego dobro za golf II 1.6 75ks.
        pozdrav
        Ni meni nije jasno zasto se LPG steluje bas na 3000rpm, jer u tom slucaju motor samo na tim obrtajima ima idealno sagorevanje na visim ili manjim ne. Bolja je verijanta LOV ECO ili LOV ECO Pro.

Takodje kaze mi drugar koji radi ateste da za stelovanje plina nije bas idealan taj analizator gasova koji je predvidjen za test vozila na benzin/dizel a ne za LPG odnosno da bi kod LPG trebalo uzeti u obzir jos neki gasoviti produkt sagorevanja osim CO i CO2 sto na vecini tester-a nema

Comment

• *IvanT*
          CBC Senator XXL
          • 30.01.2005
          • 3234
          • Srbija, Beograd, Kara

Svaki ozbiljan analizator ima izbor tipa goriva!
          http://www.lovatogas.co.rs

Comment

• zverko
            CBC Senator XXL
            • 19.08.2005
            • 7085
            • BGD
            • Audi A4

Originally posted by IvanT
            Vrednost CO2 treba da je izmedju 14-16
            CO shto ti je bitnije max 0,5, dok HC ne bi trebao da predje 100.
            secam se da mi je na benzinu tester pokazivao 2,5 u leru sta god to bilo i lik koji je stelovao karb kaze da je to to. e sad mene zanima sta znaci ovo HC i dali je ovo 2,5 bilo za CO na benzinu a za gas bi trebalo da bude 0,5 kao sto si napisao.
            da li bi mogao da mi kazes proceduru za stelovanje , sigurno da postoji ili bi radje da ja skoknem do tebe da mi to odradis da ja nebi cackao ono za sta nisam kvalifikovan a ni ovaj ortak sto ima aparat ne zna da rukuje sa njim a odakle mu pojma nemam. ako predlazes ovu drugu varijantu tj dolazak u servis, bilo bi dobro da mi kazes kad i u koliko posto kapiram da imate toliku guzvu i posao da vam samo ja jos falim .
            pozdrav
            deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

Working...
            X