nece da prebaci na plin

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • zlasreca
    CBC Početnik
    • 18.07.2010
    • 3
    • N.Sad

nece da prebaci na plin

Definitivno postoji problem...
    Vozim Omegu A 2.0i i imam sledeci problem. Kada palim na hladno normalno upali i na odredjenim obrtajima prebaci na plin ali je problem kada se motor ugreje, tada pri paljenju nece da prebaci na plin nego moram da mu dam impusl direktno sa akomulatora na ventil da bi prebacio.U cemu je problem?Pomoc...i HVALA.
    Inace sistem je Lovato.
  • Dora
    Nadzornik!!!
    • 24.10.2004
    • 17451
    • Novi Sad
    • FIAT

Re: nece da prebaci na plin

Ajd još jednom pojasni problem, kad je hladan pališ na benzin pa prebaciš a kad je vruć pališ na?
    Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• ZoranPA
      CBC Veteran
      • 14.06.2010
      • 162
      • Pancevo

Kada dovodiš direktno + na špulnu gasnog ventila ti ustvari zaobilaziš prekidač (centralu) .

Koliko sam uspeo da svatim , a zbunio si nas skroz na skroz imaš problem sa prekidačem (centralinom) ili sa impulsom broja obrtaja . Zavisi odakle ti je uzet impuls za prebacivanje ( br ortaja ) sa bobine direktno ili motanjem oko visokonaponskog kabla , ako je sa kabla menjaj kablove ako je sa bobine proveri kontakte pa ako nedobijaš ništa kada je vruć oda postoji mogućnost da je prekidač na samrti (deo koji služi za automatsko prebacivanje ) a možda i početak kraja bobine .
      Nisam ginekolog al mogu da pogledam ...

Comment

• slavko_bgd
        CBC Senator XXL
        • 24.03.2009
        • 771
        • Batajnica
        • Stilo 1.6 16V MW

Prvo proveri konektore na ventilu(+12V i masa).
        Zatim proveri ožičenje.

Pozdrav
        Bolje peške u švaleraciju nego Mercedesom na posao...

Comment

• zlasreca
          CBC Početnik
          • 18.07.2010
          • 3
          • N.Sad

Da probam da budem jasniji.
          Znaci kada je motor vruc i upalim na benzin pa dam gas da prebacim na plin uopste ne prebaci nego se motor ugasi.Ne otvori ventile gasa. Glavna struja za napajanje gasa je dovedena sa bobine a impuls mu je prikacen na kabl sa bobine na razvodnik. Promenio sam ventil gasa kupio novi Lovato i pre mesec dana promenio spulu na rasplinjacu a danas sam opet skidao ventil na rasplinjacu i ocistio ga.Ista stvar!!!
          Kablove sam menjao par puta i znam sta se desava kada kablovi nevaljaju a i predpostavljam da bi dolazilo do detonacija kao sto je bilo i pre.U principu kada upali motor radi savrseno, odlicno prima gas i dobro ide.Da je bobina predpostavljam da bi dolazilo do detonacija kao i u slucaju kablova.Ako gresim ispravite me!!!
          Kada prespojim struju sa akomulatora i motor se upali on radi dobro i ventil je otvoren, znaci da ga stuja drzi otvorenog i vjerovatno bi pravio probleme da mi struja varira tj. da nevaljaju kablovi i bobina.MUKA!!!

Comment

• uglavnom.bezopasni
            - 42 -
            • 03.02.2005
            • 2235
            • Novi Sad

Probaj da ne koristiš bobinu kao napajanje gasnog uređaja... relej pa direkt sa akumulatora.
            Fifteen years of research he'd filed from one planet alone and they'd cut it to two words. "Mostly Harmless."
            11.04. 0:12 #2
            Rule #51: Sometimes — You're Wrong!

Comment

• Plinadzija
              CBC Senator XXL
              • 29.07.2008
              • 1514
              • Paracin

Svega ovoga ne bi bilo da je Pera odmah otisao u policiju.... tj, da si odmah otisao kod majstora ne bi menjao ispravne spulne i mrsio...ozicenje. Crkla ti je centrala tj rele u njoj koji ukljucuje plinski sistem i iskljucuje benzinski. Mozes to da resis tako sto ces da promenis centralu ili da dodas rele kako rece neko u prethodnom postu i to je pitanje da li ce da radi, ne znam koju centralu imas te ti ne mogu reci da li je rele totalno preminuo ili je kontakt samo dovoljno oksidirao da obori napon...
              UGRADITE PLIN DA VAM AUTO PALI KAO VOJNI MAGACIN!

Devojka moze da bude sa sela ali auto MORA da bude iz Nemacke!

Comment

• uglavnom.bezopasni
                - 42 -
                • 03.02.2005
                • 2235
                • Novi Sad

Mogla je da crkne i brava (ili ako ima relej) koji daje struju na bobinu kad okreneš ključ u kontakt položaj (sa koje svi napajaju sve u kolima što postoji, a to nije uvek najbolje rešenje, posebno kad se pretera) i tako još neke stvari... recimo zaglavljuje elektro ventil i vuče ogromnu struju koju bobina ne može da da, ali akumulator može...

Ovo što sam ja rekao je najlakše da proba, napajanje centraline sa bobine prebaci na akumulator (preko releja), ako tada sve radi onda je rešeno, ako ne radi onda gleda da li je centralina ili neki elektro ventil, a možda se na kraju ispostavi i da je bobina, ili neka masa ili tanke žice ili...
                Fifteen years of research he'd filed from one planet alone and they'd cut it to two words. "Mostly Harmless."
                11.04. 0:12 #2
                Rule #51: Sometimes — You're Wrong!

Comment

• TECA
                  CBC Senator XXL
                  • 14.10.2007
                  • 2355
                  • Oz

Ma ima li neko voltmetar(unimer) da vidi gde se gubi struja?
                  Kakve bobine,releji....gubljenje vremena i novca,15min.posla za dijagnozu

Comment

• Plinadzija
                    CBC Senator XXL
                    • 29.07.2008
                    • 1514
                    • Paracin

Evo sad cu da mu izmerim, e lbg ne radi mi telemetrija...
                    UGRADITE PLIN DA VAM AUTO PALI KAO VOJNI MAGACIN!

Devojka moze da bude sa sela ali auto MORA da bude iz Nemacke!

Comment

• zlasreca
                      CBC Početnik
                      • 18.07.2010
                      • 3
                      • N.Sad

Dugujem izvinjenje sto se do sada nisam javio. Izgleda da je problem bio u ozicenju. Slabi kontakti na bobini odakle se dovodi struja. Pozdrav svima koji su pomogli!!!

Comment

Working...
                      X