Poštovanje i pozdrav svima na forumu, dugo Vas pratim i čitam i evo nategao sam se da se prijavim i nešto pitam. Da li auto više troši plina ako se boca ne puni do kraja, već se sipa polovina ili četvrtina. U pitanju je venturi uređaj (zato i pišem ovde) na Reno Laguni 1.8, 8v, 68kw, 96. godište. Pregledavao sam ranije postove ali nisam uspeo da nađem odgovor, ako je ranije pisano o ovome, izvinjavam se, mlooogooo se izvinjavam.
Kada više troši plina?
Collapse
X
-
Re: Kada više troši plina?
Što manje sipate, auto manje troši.
Objašnjenje je jednostavno:
manja masa goriva=manja masa automobila=manja potrošnja...
Kao u Formuli 1!
A ako pitate kada brže troši,
odgovor je:
kad sipate manje!
Što manje sipate to brže potroši.Bolje peške u švaleraciju nego Mercedesom na posao...
-
-
Re: Kada više troši plina?
Malo smo se našalili, ajd' sad ozbiljno.
Kod venturi sistema pritisak reguliše regulator pritiska/isparivač i on je skoro konstantan u radnom delu sistema, bez obzira na količinu gasa u instalaciji.
Pritisak u instalaciji (rezervoar i cevovodi) je više zavisan od temperature ambijenta nego od količine gasa. Mala količina gasa u rezervoaru isto može da razvije visok pritisak pri visokoj temperaturi.
Dotrajao ili neispravan reg.pritiska/isparivač ima simptome nepravilnog pritiska.
I previsok i prenizak pritisak rezultiraju visokom potrošnjom i padom snage motora(van pameti, ali je tako),pod uslovom da elektronska kontrola(ako postoji) ne može da koriguje to odstupanje pritiska.
Dakle, moj odgovor i mišljenje je da količina gasa u rezervoaru nema uticaja na prosečnu potrošnju.
Pozdrav.Bolje peške u švaleraciju nego Mercedesom na posao...
Comment
-
Comment