Varijabilni ler i dvogrli karb

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • 911s [SK]
    CBC Senator
    • 21.11.2007
    • 242
    • Beograd

Varijabilni ler i dvogrli karb

Primetio sam jednu stvar na više vozila na plinu, pa mi nije jasno:
    ler nije nikad isti - nekad je 1000, nekad 700, nekad 1500 obrtaja, nekad samo što se ne ugasi.
    Dalje, ako u vožnji izbacim iz brzine ler bude recimo 1300 i kako kočim da stanem tako ler pada, i kad finalno stanem bude recimo 900 (obrtomer ne laže provereno, a i čujem po zvuku motora).
    Da li je to problem do samih raspršivača (Lovato, Atiker, membrane u dobrom stanju) ili nešto drugo?

Sledeće, u vezi dvogrlog karburatora:
    -da li je bolja varijanta sa medjupločom ili sa bušenjem kaburatora
    -da li je bolja Y račva (pre karburatora) sa dva ventila ili sa jednim ventilom

Zahvaljujem na odgovoru.

In those early days the Golf only had one serious rival - Ford's XR3, which was just as fast and handles just as well. It was the same size as a Golf, and about as a same price, but the drivers - they were completelly different...
  • 911s [SK]
    CBC Senator
    • 21.11.2007
    • 242
    • Beograd

Re: Varijabilni ler i dvogrli karb

Zaboravio sam da napomenem - karb je Weber 32/36 DGAV.

In those early days the Golf only had one serious rival - Ford's XR3, which was just as fast and handles just as well. It was the same size as a Golf, and about as a same price, but the drivers - they were completelly different...

Comment

• kapitalac
      CBC Veteran
      • 06.08.2010
      • 107
      • Banjaluka

Dok čekaš nekog ko zna...Kad kočiš to je zbog servovakumskog uređaja koj pojačava silu kočenja ali i smanjuje vakum u usisnoj grani a vakum određuje količinu gasa koju daje isparivač. Bolje je kad imaš odvojeno podešavanje za svako grlo jer možeš da podešavaš posebno rad u nižim a posebno u višim obrtajima.
      I dragsteri koriste alkohol

Comment

• Stratos
        CBC Senator XXL
        • 10.09.2008
        • 2594
        • Novi Sad

Takođe je bitno i šta je ispod i šta je iznad tog karburatora. ?

Comment

Working...
        X