yugo 1.3 34/34 DMTR,Lovato.prevelika potrosnja ili ne?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • djolers4
    CBC Veteran
    • 05.11.2007
    • 124
    • Vrcin

yugo 1.3 34/34 DMTR,Lovato.prevelika potrosnja ili ne?

Pozdrav!Imam juga 1.3 sa dvogrlim karburatorom 34/34 DMTR i radjeno je svasta nesto na motoru.U principu jedan lepo nasviran motor sa oko 110 ks.Svestan sam ja da konje moras pojiti i tu dileme nema,ali me ipak zabrinjava potrosnja od 15 litara gasa,doduse obavezno sam barem pola sata u koloni po ovim guzvama prva-druga kocnica i tako neko vreme.Nisam imao prilike da ga vozim po magistrali pa ne znam koliko bi trosio onda.Da li imam razloga da idem u servis za plin(kod IvanaT sam ugradio gas).Kad sam vec ovde,da ne postavljam posebno temulovak u boci mi nije jasan ili ovi na pumpama malo kraduckaju.Naime,imam bocu od 30 litara bruto,odnosno 24 neto.Medjutim napravio sam experiment da vidim da li plovak reaguje na tih 24 litre-NE,sam sam prekinuo na 28 litara gasa.U servis Rasic ne sumnjam da su bocu postavili kako treba.
    p.s Auto vuce super,oseca se da ima puno snage i povremeno se borim sa volanom da ga obuzdam pa sa te strane nema nikakvih problema.
    Nije covijek ono sto misli, vec ono sto cini
  • milannis8080
    CBC Član
    • 12.11.2009
    • 21
    • nish

Re: yugo 1.3 34/34 DMTR,Lovato.prevelika potrosnja ili ne?

meni florida 1.4 sa dvogrlnim karburatorom 52kw ,nije prelazila 10 l plina u gradu(nis).e sad ovi tvoji konji i sta je radjeno sve na motoru ko bi ga znao ,ali mislim da je mnogo 15 l za 1.3 motor.
    p.s. kako je izmereno da taj hugo ima 110 konjica

Comment

• Stratos
      CBC Senator XXL
      • 10.09.2008
      • 2594
      • Novi Sad

Koliko benzina troši tako svašta nešto nasviran motor,ali realno?
      E sad dodaj 20-30% i to ti je realno orijentaciona potrošnja gasa.
      Na to dodaj ono što sumnjaš da su ti drpili i napiši šta si proračunao,ako ti nije teško.

Comment

• GTX
        CBC Senator XXL
        • 13.09.2008
        • 422
        • Subotica
        • Nexia 1.5 16v

Ja imam Floridu 1.3 sa dvogrlim karburatorom i po gradu je uvek prosek 13l gasa.U pitanju je pikap,konstantno opterecen sa ~100kg tereta+dve osobe.

Comment

• djolers4
          CBC Veteran
          • 05.11.2007
          • 124
          • Vrcin

Imam temu o svom autu,cini mi se da sam postavio dijagram sa dino merenja,samo sto je ona izmeren sa 128konja.Medjutim sada je smirenija bregasta.Benzina otprilike 10 litara,ne znam tacno,jer je mozda 500km vozen na benzin.evo dijagrama sa merenja

Comment

• Stratos
            CBC Senator XXL
            • 10.09.2008
            • 2594
            • Novi Sad

Pa jedino da pokušaš da optimizuješ ugao predpaljenja smeše,ako je sve drugo u redu.Predpostavljam da si već pokušavao da došteluješ gasni uređaj na optimalniju potrošnju?

Comment

• djolers4
              CBC Veteran
              • 05.11.2007
              • 124
              • Vrcin

Jesam,isao sam na stelovanje u servisu.Ali otprilike cu se pomiriti sa ovom potrosnjom,jer su ipak ekstremni uslovi po svakodnevnom haosu u BG-u.pre ovih velikih guzvi je bila izmedju 10 i 11 litara,sto mi je prihvatljivo jer nikad nisam vozio opusteno vec uvek ima malo silovitijih startova,ubrzanja i kocenja(ne divljanja).Svraticu ovih dana i u AC Rasic da se posavetujem sa majstorima.

Comment

• Aki
                CBC Senator XXL
                • 04.08.2006
                • 1133
                • Beograd
                • Yugo 1603, Yugo 1301

I meni je 1.6 sa identicnim karbom trosio oko 14-15l plina po gradu i njakanju. Na otvorenom oko 9-10l. Sada na dva dupla trosi oko 9l benzina na otvorenom, 12-13 po gradu. Na plinu je po gradu potrosnja izmedju 14/15 pa do 17l. Tako da, to je tu negde... ne bih se opterecivao previse ako se uzme razlika u ceni dva goriva.
                "Sometimes it seemed like the more you drove the less money you had. I remember one time Buck Baker and Lee Petty and I had to put our money together just to split a hot dog and a Coke."
                - Lousie Smith

Comment

• slavko_bgd
                  CBC Senator XXL
                  • 24.03.2009
                  • 771
                  • Batajnica
                  • Stilo 1.6 16V MW

@djolers:

Ako standardni (fabrički) jugo od 1116 ccm i 55 ks troši uobičajenih 9-10 l/100 km, koliko treba da troši "nasvirani" jugo 1298 ccm sa 110 ks? I u kojim uslovima vožnje?

Mislite o tome ovako:

"...imam Yugo 1.3 sa 110ks, Lovato plin,ugradio mi AC Rašić, ide kao zmaj, troši 15/100 i vozim se dignutog Đoke !..."

Pozdrav!
                  Bolje peške u švaleraciju nego Mercedesom na posao...

Comment

Working...
                  X