Pitanje yugo slabo ide. 1.3CW sve zastave sa ovim veberom

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • vivicav
    CBC Član
    • 12.04.2005
    • 72
    • Pancevo

I ovo kuciste ima zavarene cevcice u dnu na koje ces navuci ta 2 crevca. Ono belo sto vidis unutar kucista je bimetalni "prekidac" koji vakuumom otvara klapnu za topao vazduh, a membranska komanda klapne se nalazi na usisu neposredno ispred samog kucista. Na slici je to ono okruglo sa gornje strane na sta dolazi jedno crevce, nekud odozdo. To ne povezujes nigde i time si zatvorio toplu stranu sto je ujedno i preporuka ljudi na forumu, barem kada je gas u pitanju.
    Yeah
    http://img285.imageshack.us/img285/3192/plin0tv.gif

Comment

• marek
      CBC Senator
      • 16.09.2005
      • 243
      • Beograd

Pozdrav svima, konacno sam kupio mixer poljski ali ga jos nisam montirao jer nemam vremena, u svakom slucaju do tada pogledajte slike. Cena je oko 500din
      Pozdrav

Comment

• marek
        CBC Senator
        • 16.09.2005
        • 243
        • Beograd

Presao sam jedno 500km na Poljski mikser i nisam uopste zadovoljan, bolje mi se pokazao onaj skroz metalni - nisam ga slikao ali cu. Auto je mnogo slabije isao sa Poljskim, tako da sam vratio onaj metalni - samo moram josh i kuciste filtera da nabudzim posto se mnogo chuje.

Comment

• vivicav
          CBC Član
          • 12.04.2005
          • 72
          • Pancevo

A jesi li posle zamene podesavao protok na crevima?
          Yeah

Comment

• marek
            CBC Senator
            • 16.09.2005
            • 243
            • Beograd

Naravno, malo sam morao da odvrnem gas jer je slabo ishao ali i kad sam to nastelovao slabije nego sa prethodnim meshacem, kazem opet vidi se da on ima problema sa vazduhom u oba slucaja, pa recimo kad zamenim kuciste (to nikako da uradim jer ne stizem da odem do bubnja) probacu opet i jedan i drugi pa cemo videti.
            Pozdrav

Comment

• marek
              CBC Senator
              • 16.09.2005
              • 243
              • Beograd

Evo - kako izgleda kod mene kada se uzme vazduh sa tople strane i skine papirno crevo, na ovom mom kucistu je jako mali usis za hladni vazduh. U ovakvom stanju auto super ide ali mnogo se cuje, pa cu morati da menjam kuciste ili da nesto promenim.

Comment

• zoranbg
                CBC Senator XXL
                • 23.03.2005
                • 4098
                • Rooster's Hill , Beog
                • Grande Punto 1.2

a sto si u zeo sa tople strane!?!...pa uzmi sa hladne a toplu stranu zatvori.
                Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• dekideki
                  CBC Senator XXL
                  • 26.07.2005
                  • 1914
                  • Beograd

verovatno jer ovo kuciste ima ? na hladnom manji nego sto je na toplom (za razliku od 21. oktobar kucista za Yugo 60 kod koga je obrnuto...)
                  .

Comment

• Dora
                    Nadzornik!!!
                    • 24.10.2004
                    • 17451
                    • Novi Sad
                    • FIAT

Bez obzira na Prečnik, uvek je bolej uzeti hladnu stranu. Taj prečnik je sasvim zadovoljavajući.
                    Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• marek
                      CBC Senator
                      • 16.09.2005
                      • 243
                      • Beograd

Pa procitajte prethodne postove, kada stavim na hladnu stranu auto mi se davi i ne ide kako treba, kako sam prebacio na toplu posavetu vivice, auto ide kao zmaj.

Comment

• Dora
                        Nadzornik!!!
                        • 24.10.2004
                        • 17451
                        • Novi Sad
                        • FIAT

Bez obzira na Prečnik, uvek je bolje uzeti hladnu stranu. Taj prečnik je sasvim zadovoljavajući.
                        Ako tako ne radi nešto drugo nije u redu. Možda je neko zapušio u cevi tu hladnu stranu??
                        Možda nije dobro podešeno pa ...
                        Mislim, još nisam sreo ato koji ide bolje na veći prečnik usisne cevi. Tvoj bi bio prvi...

https.autogas.rs

Comment

• marek
                          CBC Senator
                          • 16.09.2005
                          • 243
                          • Beograd

E pa vala kod mene je tako, a boga mi i kod vivicev na floridi 1.3 sa istim karb-om.
                          Chudo jedno, ali tako je.
                          Sta drugo moze a da nije u redu?
                          Poz

Comment

• Dora
                            Nadzornik!!!
                            • 24.10.2004
                            • 17451
                            • Novi Sad
                            • FIAT

Svašta, falš vazduh, nije dobro nalegao mikser, zapušena cev, neko nabio sundjer, nije dobro podešena smeša itd...
                            Da ne ulazim u to što je bolje ili gore ako ide na topao vazduh, ali još nijedan auto te vrste koji je izašao iz moje radionice nije radio na topli vazduh a ni bilo koji drugi auto. Nemam ništa protiv da ti tako ostane ako radi posao ali se bunim ako tvrdiš da je to dobro, nije dobro za potrošnju.

https.autogas.rs

Comment

• vivicav
                              CBC Član
                              • 12.04.2005
                              • 72
                              • Pancevo

Gos'n Doro niste najbolje pratili temu. Obratite paznju da se uzima vazduh sa toplije strane KUCISTA filtera vazduha uz SKINUTO papirno crevo (vidi se i na fotografiji), a ne zgrejan vazduh. Cinjenica je da ovaj karburator u kombiaciji sa ovim kucistem filtera i dostupnim mesacima iz domace male privrede, trazi vise vazduha nego sto moze dobiti "hladnom" stranom. Pored mene i Mareka znam za jos 2 slucaja sa ovom kombinacijom i uvek je bio isti rezultat. Marek trenutno ima povecanu buku iz u****, na sta sam mu unapred skrenuo paznju. Buka se resava ugradnjom "plasticnog" kucista vazduha koje se u zlatna vremena serijski ugradjivalo na sve Zastave koje imaju CW karburator. U svom poslednjem postu u okviru ove teme je Dekideki dao pravi razlog zasto se to javlja ovaj problem. Tacno je da kuciste koje sada Zastava ugradjuje ima manji presek na hladnoj strani nego na toploj, za razliku od originalnog resenja koje podrazumeva kuciste koje sam ja ugradio kod sebe. To plasticno kuciste je rezultat inzenjerskih proracuna dok ovo sto sada ugradjuju je pokusaj da se kompenzuje nedostatak komponenti iz uvoza koje su se podrazumevale u starom tipu kucista, koje je npr. imalo automatsko komandovanje toplo/hladno.
                              Yeah

Comment

• Dora
                                Nadzornik!!!
                                • 24.10.2004
                                • 17451
                                • Novi Sad
                                • FIAT

Ma pratim ja temu ali ne razumem neke stvari. To što nema creva ne znači da ne ide na topli vazduh jer je iznad izduvne grane. Kućište o kome je reč je takvo od kad zastava postoji, uvek je hladnija strana imala manju rupu od tople.
                                Ako to već rešava problem koji postoji onda kupite lepo duže kartonsko crevo pa ga usmerite proma napred i sve će biti regularno.
                                Sa druge strane ne znam kakva je to buka prilikom u**** kad je predvidjeno da zimi radi na toj strani?? Da li to znači da leti ne buči a zimi buči ?

https.autogas.rs

Comment

Working...
                                X