Imam Audi 80 B4,2.0E, 85KW,multipoint. Kupio sam ga sa ugradjenim plinskim sistemom, i od samog pocetka imam problem sa visokom potrosnjom plina u gradu i otezanim paljenjem na gas,naime na njemu je isparivac Lovato Major, i u pocetku sam imao problem da kada stajem npr na semafor broj obrtaja naglo opadne i pocne da varira izmedju 200 i 800, a neretko se i ugasi , zamenom membrana na isparivacu problem resen, ali mi je i dalje ostao problem visoke potrosnje u gradu - od 15-18l / 100km, na otvorenom 10l/100km i otezano paljenje na plin, srecom prekidac ima opciju da pali na benzin ,pa na 2000 obrtaja prebaci na plin. Bio sam kod majstora da proveri ispravnost motora : kompresija dobra,struja OK, jedino kad mi je proveravao paljenje stroboskopom kaze da je paljenje na 14
stepeni, a treba da je po fabrickim podacima na 10, ali ga je ostavio tako jer kaze da na plin treba malo ranije paljenje.Inace auto ide kao lud, probao je malo da mi zavrne plin, ali onda gubi snagu.
stepeni, a treba da je po fabrickim podacima na 10, ali ga je ostavio tako jer kaze da na plin treba malo ranije paljenje.Inace auto ide kao lud, probao je malo da mi zavrne plin, ali onda gubi snagu.
Comment