Da, kada bi step motor zatvarao do kraja, to bi bio cutoff, ali videcemo shta ce mo ubudziti.
Cutoff ventil se takodje montira na crevu koje dovodi gas iz isparivacha do meshacha i u trenutku pushtanja papuchice gasa zatvara protok gasa kroz crevo.
Chim nema gasa koji moze da udje u motor, nema ni detonacije iz auspuha.
cekaj bre nerazumem.....pa sta ce kad stane u mestu na leru i pusti papucicu...oce i onda da ga ugasi?...
a nizbrdo...to mu dodje koda pali auto na gurku....na neki nacin
mislim...sta ga sprecava da se motor ne ugasi skroz?
Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.
odvrnuo mu se klipchic i ne radi na stvarnom broju koraka.
Ma nije, probana dva komada i dve komande. A i da jeste opet bi se dao naštelovati na taj pomereni broj koraka. Nešto se slejbe i zatvori ga baš do kraja, ne ono u donji položaj nego opali do dna.
Stavio sam običnu slavinu i gledao šta radi, ide lepo gore dole u zavisnosti kakav je gas i onda cap opali u podrum. Nismo imali vremena da studiramo stvar ali ćemo ovih dana da utvrdimo šta ga toliko obori.
cekaj bre nerazumem.....pa sta ce kad stane u mestu na leru i pusti papucicu...oce i onda da ga ugasi?...
Reč je o Ladi koja ima relativno glup sistem koji isključi bobinu kad se koči motorom. Kad padnu obrtaji pre lera uključi opet bobinu tako da se ne bi gasio na leru.
Da upravo tako, kada padnu obrtaji (pri kočenju motorom pritisnem kvačilo i baaam) ili kada pipnem gas posle kočenja motorom opet baaaam !!!
Nego kako vi to testirate, vozite Nivu nizbrdo, jedan drži volan a drugi trči pored i naginje se nad motorom kroz otvorenu haubu i gleda šta se dešava ... ili sam baš lupio
Kako simulirati kočenje motorom sa ugašenom bobinom u garaži ?
Mnogo ste mi pomogli, konačno sam shvatio o čemu se radi. Danke.
Postoji jedna čudna sprava koja se zove lapa topa pa se to prekopča preko neke kutijice pa ima gajtan koji se provuče kroz prozor pa onda ja vozim a sinko gleda u monitor od lapetope a mene opominje da ja gledam napred a ne u dotični monitor
Iako to sve nije bitno, piše u uputstvu od Lade to jest na servisnom disku koji sam dobio od ovlašćenog servisa koji mi je tvrdio kad sam se sreo prvi put sa tim problemom da LADA NEMA SISTEM DA GASI BOBINU kod kočenja motorom.
vise nego okrutne! Walkerov katalizator za daewooa je celih 33.000,00 dinara ili u prevodu 390 eurića
Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru.
Lopovi će biti krivično gonjeni, država ne voli konkurenciju.
Žene su zakon a, muškarci vole rupu u zakonu!
Reč je o Ladi koja ima relativno glup sistem koji isključi bobinu kad se koči motorom. Kad padnu obrtaji pre lera uključi opet bobinu tako da se ne bi gasio na leru.
I ljudi sta bi sa tim cut off-om? Jel neko probao kako radi? Onako laicki bi onda trebalo da auto manje trosi, jer u odredjenim trenucima nema dotoka... I mene bas nervira pucanje iz auspuha pa ako bi moglo da se nesto zbudzi bilo bi super...
Comment