Daewoo nexia 1,5 ohc, ne pali hladan

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • vandaman
    CBC Član
    • 09.11.2009
    • 18
    • srbija

Daewoo nexia 1,5 ohc, ne pali hladan

Molim vas za pomoć! Već par meseci muči me auto a i pored silnih popravki od strane stručnjaka još nema uspeha.Radi se o sledećem: auto ne pali hladan.Na guranje upali na zub i posle radi i vuče normalno. Prepakovan je alanser, promenjen alternator, stavljen nov akomulator, nov komutator, svećice, kablovi, razvodna kapa... Autodijagnostika kaže da ima kvarova na senzoru sa radilice, step motoru itd ali to važi za benzin a ja vozim i palim na gas a kažu da ti uređaji nemaju veze sa gasom. Ima li neko ideju?
  • vandaman
    CBC Član
    • 09.11.2009
    • 18
    • srbija

Re: Daewoo nexia 1,5 ohc, ne pali hladan

Moram da dodam jer je možda veoma bitno: na guranje pali lako ali samo na plin, na benzin isto neće ni na guranje!

Comment

• GTX
      CBC Senator XXL
      • 13.09.2008
      • 422
      • Subotica
      • Nexia 1.5 16v

Step motor radi i na gasu.Kako pali kad je zagrejan?Sta mu fali kad je hladan,gorivo ili varnica?

Comment

• vandaman
        CBC Član
        • 09.11.2009
        • 18
        • srbija

Što se step motora tiče on radi nepravilno već tri godine.Podiže ler na preko 2 000 obrtaja, podiže potrošnju, povećava se smrad iz auspuha.Skidao sam ga, čistio, i opet ista stvar.Čak sam skidao i kompletnu usisnu granu i očistio je, tj onu klapnu i opet bez promene,Step motor ponekad radi lepo a ponekad poludi. Zato sačekam da ga uhvatim kad radi najlepše i drži ler na 900 obrtaja pa ga isklučim.Bez njega mi je palio ujutro svih ovih godina i nisam imao problema.
        Kad je auto imalo zagrejan pali bez problema.Inače, kad ne pali ujutro ima i goriva i varnice!

Comment

• GTX
          CBC Senator XXL
          • 13.09.2008
          • 422
          • Subotica
          • Nexia 1.5 16v

Na jutarnjem paljenju ti motori imaju oko 1500 o/min,mozda je u tome problem.Da li je probano sa ukljucenim step motorom?Vremenom i membrana u isparivacu izgubi karakteristike pa se desavaju slicni problemi kao npr meni
          viewtopic.php?f=301&t=49775
          Sto se tice benzina,verovatno su dizne skroz zaprljane.Kad se step motor otkaci,zar ECU ne prijavljuje gresku?

Comment

• vandaman
            CBC Član
            • 09.11.2009
            • 18
            • srbija

Probao sam i da uključim step motor i opet neće! Ne znam šta je ECU ali ako misliš na aparat za dijagnostiku on ga prepoznaje kao neispravan bio ugašen ili ne...
            Dizne su dobre jer na benzin normalno vuče kad ga prebacim manuelno! Jedino što mi je na benzinu ler manji pa hoće i da se ugasi ponekad al' to je normalno kad je naštelovan da najčešće koristi gas.

Comment

• GTX
              CBC Senator XXL
              • 13.09.2008
              • 422
              • Subotica
              • Nexia 1.5 16v

ECU,motorni kompjuter,mislio sam:da li pali check lampicu na tabli.Ako se pali cesto odnosno stalno svetli,ECU prebacuje rezim rada motora u tzv safe mod.Da li si probao reset kompjutera (skidanje kleme sa akumulatora)?

Comment

• vandaman
                CBC Član
                • 09.11.2009
                • 18
                • srbija

Probaoi sam i to i bez promena. Ne pali mi se ništa na instrument tabli.

Comment

• Plinadzija
                  CBC Senator XXL
                  • 29.07.2008
                  • 1514
                  • Paracin

Originally posted by vandaman
                  ... Autodijagnostika kaže da ima kvarova na senzoru sa radilice, step motoru itd ali to važi za benzin a ja vozim i palim na gas a kažu da ti uređaji nemaju veze sa gasom...

Ako imas kvarova na senzoru pozicije radilice auto nece da pali ni na plin...a i ovo itd mi zvuci mnogo sumnjivo...poluprovodnici su jedna sumnjiva rabota, moze se desiti da hladni ne rade a kad ugreju prorade, takodje treba da se vidi koliki je pad napona pri verglanju. I najgluplja stvar od svega, da prespojis + na bombini i akumulatoru kad nece da pali pa da probas tako, mozda ti brava ne valja...
                  UGRADITE PLIN DA VAM AUTO PALI KAO VOJNI MAGACIN!

Devojka moze da bude sa sela ali auto MORA da bude iz Nemacke!

Comment

• vandaman
                    CBC Član
                    • 09.11.2009
                    • 18
                    • srbija

Veruj mi da sam najviše i sumnjao na senzor radilice ali nigde ne može da se nabavi a i cena mu je 100 evra pa ako ni to ne bude u pitanju totalno ću poludeti (za sad sam samo izezumnjen... )! Skinuću senzor, očistiti ga i probati da palim. Ako ni tako ne htedne pokušaću da ga ugrejem pa da onda startujem kako bi barem dokazao da je on u kvaru da ne bacim još 100 evra uzalud!
                    Ali opet ostaje nelogičnost: zašto na gurku upali a na alaser neće?!
                    Brava je u redu, kako drugačije objasniti da nikada nije izdala na toplo?
                    Napon struje pri verglanju je bio nizak (po tvrdnji električara) pa je zato zamenjen komutator, probana druga bobina, stavljen nov akomulator...

Comment

• deki-ascona
                      Bio nam je drug! RIP
                      • 10.04.2007
                      • 2118
                      • NI , Trosharina

...sve osim drugog alnasera. Sta znaci "prepakovan" u
                      Prepakovan je alanser
                      Originally posted by Valent Vudriga
                      ovde je dnevnica 20e a ne satnica...
                      Kako netko vozi auto s takvom dnevnicom, to fizicki nije moguce.

Comment

• vandaman
                        CBC Član
                        • 09.11.2009
                        • 18
                        • srbija

Alnaser je zamenjen novim pre godinu dana. Pošto je bilo sumnje i u njega, tj da on možda zapinje i odvlači previše struje te ne daje dovoljno obrtaja radilici kod paljenja on je skinut, rastavljen, zamenjene su četkice, proveren rotor i osovina a zatim su stavljene nove piksne od fosforne bronze.Na to sam mislio kad sam napisao da je ''prepakovan''.

Comment

• vandaman
                          CBC Član
                          • 09.11.2009
                          • 18
                          • srbija

Danas sam na net-u pronašao tehničke podatke za senzor radilice (500-1500 OHM) i izmerio, pokazuje 860 OHM, znači i to je OK...

Comment

• Neshtry
                            CBC Član
                            • 01.06.2008
                            • 53
                            • Odzaci

Da ne otvaram novu temu.....
                            Posedujem Daewoo nexia 1,5 GLXi 16v 66KW, koji nece da radi na benzinu....Na gasu pali ,sa poteskocama,ali pali,ali benzin jok!Na gasu,na malo obrtaja zna da se zatrese dok hladan,posle je ok.
                            Sta bi moglo da bude?Posedujem ga ,mozda mesec dana i do sada nisam uspeo da ga vozim na benzinu.Pumpa radi, to je jedino sto sam proverio.
                            Gas nije sekvent,BRC elegance itd.,ne znam koliko dugo je gasni uredjaj u njemu,kupio sam od preprodavca,ali bih rekao da je relativno skoro ubacen...

Comment

• Stratos
                              CBC Senator XXL
                              • 10.09.2008
                              • 2594
                              • Novi Sad

Proveri prohodnost dizni i električne signale i napajanja istih.

Comment

Working...
                              X