tesko pali kad je hladan

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • m.milos
    CBC Član
    • 19.07.2005
    • 29

tesko pali kad je hladan

Imam pitanje za auto gas strucnjake. pre nekih meseca dana ugradio sam gas u ford mondeo 1.8 16v '97., ugradjen je lov eco pro sistem, sve je radjeno u Interautu na palicu. posle toga imam velikih problema sa paljenjem kada je auto hladan, uopste neprima gas, cak naprotiv kad stisnem gas padaju obrtaji?!?!?! auto se ugasi otprilike 2-3 puta pre nego sto pocne primati gas i tek posle nekih 5 minuta "borbe" mogu da krenem. u interautu su mi rekli da to nije posledica lose ugradnje, odnosno ugradnje gasa uopste, nego da je problem sa paljenjem, a auto pali kao "mina" samo sto ne prima gas, ali moram priznati da sam jako sumnjicav jer taj auto vozim vec 8 godina i da se pojava tog problema bas poklopi sa ugradnjom gasa... sumnjivo? molim sve koji se razumeju u materiju da mi daju neke savete posto ne znam sta mi je ciniti...
  • overspeed
    CBC Senator XXL
    • 24.05.2005
    • 2779
    • Kosovska Mitrovica

Bilo je neke priche o Fordovim Zetec motorima, da su nepogodni za ugradnju u smislu da je fizichki moguce ugraditi gas, ali da zbog ventila (semeringa ventila, ako se dobro secam) nije preporuchljivo te motore konvertovati na LPG. Mislim da je bash zapremina od 1,6 do 2,0 l.

Samo, Lovato majstori su tvrdili da se to odnosi samo na modele od '99 pa "na ovamo", a BRC da su Zetec generalno nepodobni za ugradnju gasa...

Moracesh da sachekash da se jave malo (vishe ) kompetentniji od mene po ovom pitanju. U svakom sluchaju, ovde cesh dobiti prave savete i reshiti problem ubrzo.

Pozz =]
    http://www.bmw.tv

Comment

• Dora
      Nadzornik!!!
      • 24.10.2004
      • 17451
      • Novi Sad
      • FIAT

FORD Focus svi modeli sa Ztec motorima ('98- ) zapremine ccm3 (1.4, 1.6, 1.8, 2.0 )
      FORD Fiesta svi modeli sa Ztec motorima ('98- ) zapremine ccm3 (1.2, 1.4, 1.8 )
      MAZDA 3 sa Ztec motorima ( '03- )
      MAZDA 6 sa Ztec motorima ( '02- )
      TOYOTA Yaris 1.2 16v ('03- )

Taj mondeo ima plastičnu granu i tu nije trebalo da se ugradi običan gas.
      Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• ada
        CBC Senator XXL
        • 04.06.2005
        • 2375
        • Novi Sad
        • Svasta nesto

Re: tesko pali kad je hladan

Originally posted by m.milos
        Imam pitanje za auto gas strucnjake. pre nekih meseca dana ugradio sam gas u ford mondeo 1.8 16v '97., ugradjen je lov eco pro sistem, sve je radjeno u Interautu na palicu. posle toga imam velikih problema sa paljenjem kada je auto hladan, uopste neprima gas, cak naprotiv kad stisnem gas padaju obrtaji?!?!?! auto se ugasi otprilike 2-3 puta pre nego sto pocne primati gas i tek posle nekih 5 minuta "borbe" mogu da krenem. u interautu su mi rekli da to nije posledica lose ugradnje, odnosno ugradnje gasa uopste, nego da je problem sa paljenjem, a auto pali kao "mina" samo sto ne prima gas, ali moram priznati da sam jako sumnjicav jer taj auto vozim vec 8 godina i da se pojava tog problema bas poklopi sa ugradnjom gasa... sumnjivo? molim sve koji se razumeju u materiju da mi daju neke savete posto ne znam sta mi je ciniti...
        isti problem ima i ja sa daewoo nubirom 1.6 16w!!! Trenutno resenje Resetuj racunar skidanjem klemne na jedno 1 do 2 minute i vrati nazad pa probaj!!!! Samo pazi na kasetofon da li je kodiran kas i da li imas kod naravno ako nije probaj tako!! Posle probaj dan dva da ga vozis samo na benzinu i videces da li se to opet manifestuje ako se ne manifestuje onda nije nesto dobro odradjeno!!! A sto se tice lov eco pro bitno je koliko ja znam (a malo znam) da se dobro nasteluje to jest da se unese brdo podataka od kojih je cak i ugao paljenja zbog cega se i kod tebe to manifestuje!!!!!! Jer ugao paljenja za benzin i gas nisu isti e sada pretpostavljm da imas taj senzor na zamajcu koji odbrojava i jvlja uvezi ugla (lajicki receno) kakav ugao treba za bez, a posle kada prebacis na gas on se menja i naravno posto auto ugasis na gasu ugao paljenja ostaje namesten za gas!!!!! ako nisam upravu izvinjavam se unapred!!!!!
        Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
        Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru.
        Lopovi će biti krivično gonjeni, država ne voli konkurenciju.
        Žene su zakon a, muškarci vole rupu u zakonu!

Comment

• ada
          CBC Senator XXL
          • 04.06.2005
          • 2375
          • Novi Sad
          • Svasta nesto

opet ja

zivo me zanima da li si probao sta sam ti rekao i da li je uspelo!!!!
          Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!

Comment

• *IvanT*
            CBC Senator XXL
            • 30.01.2005
            • 3234
            • Srbija, Beograd, Kara

Re: tesko pali kad je hladan

Originally posted by m.milos
            Po stanju koje si opisao, paznju treba obratiti na "falsh" vazduh. Mondeo ima malo nezgodno postavljen usis i ako meshach nije dobro zadihtovan, to moze da bude uzrok tvog problema.
            Obrati paznju i na mnogobrojna vakum crevca koja su povezana na plenum. Imaju obichaj da istrule i eto opet falsh vazduha.
            Godina 1997 nije nepogodna za ugradnju gasa, mada ih ja lichno od pojave sekvencijalnih sistema ne radim sa lambda kontrolom.

Zeljko je odlichan majstor i mislim da cesh sa njim to lako reshiti.
            http://www.lovatogas.co.rs

Comment

• Veseli
              CBC Veteran
              • 23.09.2005
              • 107
              • Vreoci

Promeni svećice i kablove. Probojni napon plinske smeše je dosta veći nego kod benzinske. Sve što se tiče paljenja mora da bude savršeno ispravno. I obavezno uzmi NGK.

Comment

• *IvanT*
                CBC Senator XXL
                • 30.01.2005
                • 3234
                • Srbija, Beograd, Kara

Bravo Veseli.

Samo nisi prochitao da auto upali ko mina, samo nece da primi gas. No i pored toga, njemu je svako paljenje na benzin, a ne na TNG.
                Problem se desio odmah nakon ugradnje i verovatno je vezan falsh vazduh.
                Trebalo bi proveriti i MAF.

Comment

• Deki
                  CBC Senator XXL
                  • 18.02.2005
                  • 307
                  • Beograd

Ispravite me ako gresim, ali mislim da sa loveco pro sistemom palis na benzin i tek kad motor pocne da se zagreva i dostigne neku odredjenu temperaturu moze se preci na plin, a pre toga ne.
                  Dakle, savet bi bio prost: sacekaj da motor dostigne tu temperaturu i sve ce biti ok.

Comment

• Veseli
                    CBC Veteran
                    • 23.09.2005
                    • 107
                    • Vreoci

Zašto mi se čini da ne mislimo na isto paljenje??? Nisam mislio na pokretanje motora, već na paljenje smeše u cilindru, pri radu motora. Kao što već neko reče čak su i uglovi paljena različiti za benzin i plin, jer plin sporije sagoreva.
                    E, pa ako auto radi na benzin dok ne postigne radnu temperaturu, znači da se na benzin i guši. Iz nekog razloga ECU ne obavlja stvar kako treba otkad je ugrađen plin. U tom slučaju sigurno nešto nije urađeno kako treba pri ugradnji plina. Je l se to dešava samo pri hladnom startu?

Comment

• ada
                      CBC Senator XXL
                      • 04.06.2005
                      • 2375
                      • Novi Sad
                      • Svasta nesto

Originally posted by Deki
                      Ispravite me ako gresim, ali mislim da sa loveco pro sistemom palis na benzin i tek kad motor pocne da se zagreva i dostigne neku odredjenu temperaturu moze se preci na plin, a pre toga ne.
                      Dakle, savet bi bio prost: sacekaj da motor dostigne tu temperaturu i sve ce biti ok.
                      ispravljam te istina je da pali na bezin ali cim dodas gas da predje u mom slucaju 2500 rpm prebacuje na gas sto znaci da motor nemora da bude zagrejan!!! A za to sto ti mislis ugradjuje se neki dodatni termostat neznam tacno kako se ove na isparivac da bi prebacivao tek kada se auto zagreje ali se to kod nas neradi !!!!Iskreno kreni od sebe cim upalis auto gledas da sto pre prebacis na gas je 35 dinara nije isto kao 80 a i dalje me zanima sta je doticni uradio sa svojim fordom jer koliko cujem (ako lazu mene i ja lazem vas) da znaju i emulatori da zezaju stvar jer isto tako za svaki auto ima odredjen emulator!!!!!

Comment

• Deki
                        CBC Senator XXL
                        • 18.02.2005
                        • 307
                        • Beograd

@ada12 Kod mene to radi i mislim da je to OK

Comment

• *IvanT*
                          CBC Senator XXL
                          • 30.01.2005
                          • 3234
                          • Srbija, Beograd, Kara

A za to sto ti mislis ugradjuje se neki dodatni termostat neznam tacno kako se ove na isparivac da bi prebacivao tek kada se auto zagreje ali se to kod nas neradi !!!
                          Zove se NTC senzor i svaki auto sa direktnim ubrizgavanjem koji je izashao iz mog servisa u poslednje dve godine ga ima (mislim NTC)

Comment

• ada
                            CBC Senator XXL
                            • 04.06.2005
                            • 2375
                            • Novi Sad
                            • Svasta nesto

Originally posted by IvanT
                            A za to sto ti mislis ugradjuje se neki dodatni termostat neznam tacno kako se ove na isparivac da bi prebacivao tek kada se auto zagreje ali se to kod nas neradi !!!
                            Zove se NTC senzor i svaki auto sa direktnim ubrizgavanjem koji je izashao iz mog servisa u poslednje dve godine ga ima (mislim NTC)
                            e pa ivane neugradjuju svi kod tebe a koliko kosta da se dodatno ugradi????

Comment

• sw.brick
                              CBC Senator XXL
                              • 09.10.2004
                              • 8141
                              • Beograd, barajevo-zemun
                              • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

jer koliko cujem (ako lazu mene i ja lazem vas) da znaju i emulatori da zezaju stvar jer isto tako za svaki auto ima odredjen emulator!!!!!
                              posto sam pravio taj emulator, mislim da su ti pogresno rekli.
                              emulator nema nikakvu ulogu u radu motora bilo na benzin bilo na gas osim u jednom veoma kratkom vremenskom intervalu samo u toku prebacivanja goriva sa jednog na drugo.

namena mu je da umeksa prebacivanje na gas, radi komfora i posredno da za neke ECU omoguci virtuelno stanje elektricnog otpora brzigaljki tako da ECU i na gas misli da rade brzigaljke benzina iako su zapravo iskljucene.

emulator ne moze da zeza nesto narocito jer je toliko prost i u njemu nema sta da se pokvari osim da pregori usled jako visoke temperature (prakticno jedino ako je stalno pod kratkim spojem sto je debelo neregularno stanje) ...i ne postoji razliciti emulator za svaki auto posebno vec samo nekoliko vrsta uparenih prema sistemu ECU, i zavisno od broja cilindara razliciti broj izvoda za brizgaljke.

koliko ja znam, pogresno je izdvojiti emulator kao glavniji uzrocnik problema jer je sasvim sporedne funkcije a auto ce raditi sasvim korektno i bez njega.

u mom autu recimo uopste nema emulatora, ECU ne smeta a ionako fabricki postoji jedan extra relej u sistemu ubrizgavanja koji izigrava tu funkciju pa sam ga iskoristio za prebacivanje benzin-gas tako da izigrava neku vrstu emulatora.

ja bih ako postoji problem emulator otkacio i ako postoji problem dalje trazio uzrok.
                              volvo
                              945 SE turbo lpg
                              344 GL lpg

Comment

Working...
                              X