Vozim se s otim Mercedesem već četvrtu godinu, sve na gasos. Uređaj je Tomassini mali, al čim može do skoro 220, valjda je adekvatan.
Problem je sa ler gasom koji je lošiji od benzinskog moda.
Mora preko iljadarke da bih otklonio neuravnotežen rad što je za šestaka neočekivano visok broj.
Na bencini radi serh normal čak i na 500 o/min.
Kad pređe preko 1100 o/min, na TNG motor se potpuno smiri a izduvni gasovi su bez isprekidanog duvanja,
primete se tek na 5 cm od izduva što je znak da je izgaranje prihvatljivo, jer nema posebnog mirisa.
Čim se broj obrtaja spusti ispod 1000 počinje neuravnotežen rad i na izduvu je mnogo veći volumen gasova.
Detonacija nema i nije ih bilo, ler motor sam očistio nedavno jer je glavio.
TNG uređaj je prešao oko 30.000 km, promenjen filter pre 8.000 km.
Ima dva dodatna modula (oba manja od pakle cigara) koja su u zakačena na vod od ler motora i pretpostavljam da dodatno regulišu rad na leru obzirom da je u pitanju KE sistem napajanja sa auto transmisijom i klimom.
Na benzinu i TNG, broj obrtaja padne kada se menjač postavi u mod za vožnju što znači da fali neki input (od menjača ne, ali možda cut-of mikroprekidač na mehanizmu gasa).
To ću proveriti iako mislim da to ne bi trebalo imati uticaj na rad u TNG režimu.
Mislim, ako neki ima da zna o ovem, ja bi zamolio da kaže il jok.
Pozdrav.
P.S.
Pakujem MS 2.2 elektroniku, pa se možda u neko vreme rešim KE sistema.
Problem je sa ler gasom koji je lošiji od benzinskog moda.
Mora preko iljadarke da bih otklonio neuravnotežen rad što je za šestaka neočekivano visok broj.
Na bencini radi serh normal čak i na 500 o/min.
Kad pređe preko 1100 o/min, na TNG motor se potpuno smiri a izduvni gasovi su bez isprekidanog duvanja,
primete se tek na 5 cm od izduva što je znak da je izgaranje prihvatljivo, jer nema posebnog mirisa.
Čim se broj obrtaja spusti ispod 1000 počinje neuravnotežen rad i na izduvu je mnogo veći volumen gasova.
Detonacija nema i nije ih bilo, ler motor sam očistio nedavno jer je glavio.
TNG uređaj je prešao oko 30.000 km, promenjen filter pre 8.000 km.
Ima dva dodatna modula (oba manja od pakle cigara) koja su u zakačena na vod od ler motora i pretpostavljam da dodatno regulišu rad na leru obzirom da je u pitanju KE sistem napajanja sa auto transmisijom i klimom.
Na benzinu i TNG, broj obrtaja padne kada se menjač postavi u mod za vožnju što znači da fali neki input (od menjača ne, ali možda cut-of mikroprekidač na mehanizmu gasa).
To ću proveriti iako mislim da to ne bi trebalo imati uticaj na rad u TNG režimu.
Mislim, ako neki ima da zna o ovem, ja bi zamolio da kaže il jok.
Pozdrav.
P.S.
Pakujem MS 2.2 elektroniku, pa se možda u neko vreme rešim KE sistema.
Comment