AUDI A6 2.8

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • baksy
    CBC Početnik
    • 23.11.2010
    • 4
    • Požarevac

AUDI A6 2.8

Imam audi A6 2.8 142kw kupio sam ga sa već ugrađenim plinskim uredjajem vakusmskim. Sve je radilo perfektno do prošlog vikenda kada je počeo ler na gasu da varira dok na benzinu radi normalno. Juče kada sam stigao sa posla i ušao u gražau prvi put sam osetio i BUUM gas udari na velike obrtaje i ugasise,papučica gasa legla do pola. Dignem haubu i krenem redom da proveravam: kućište filtera čitavo,crevo isto, i dolazim do dela iza creva i ispred usisne grane sa strane prema kabini pipam rupu i vadim parče plastike koje je odvaljeno i metalni prsten koji ne znam gde je stojajo. Sada čekam nov taj deo koji je polumesec (ili kako su mi rekli da se zove plastični uvodnik vazduha u usisnu granu). Videćemo da li je kada taj deo zamenim otišlo još nešto(nadam se da je samo ovo stradalo) Kako da rešim problem detonacije šta ako bude ponovo?
  • bmiillan
    CBC Senator XXL
    • 18.04.2005
    • 393
    • beograd
    • clk 200k

Re: AUDI A6 2.8

ako cekaš drugu detonaciju nećeš je dugo čekati,

izvadi to, ugradi sekvent i mirno spavaj
    nemoj na silu uzmi veci cekic

Comment

• baksy
      CBC Početnik
      • 23.11.2010
      • 4
      • Požarevac

kako je krenuo rast gasa
      razmišljam da izbacim to uopšte iz upotrebe i da koristim benzin

Comment

• baksy
        CBC Početnik
        • 23.11.2010
        • 4
        • Požarevac

izvinjavam se ali nisam mogao da editujem predhodni odgovor pa zato ide post zaredom. Posle detonacije plina i one sitne havarije oko pocepanog polumesečastog dovoda vazduha u usisnoj grani(valjda se tako zove) auto sam isključivo vozio na benzin. Pre 10 dana odem kod majstora da odradim servis filtera plina,membrani i tu kreće sledeći problem znam da nije veliki i da je rešiv ali ja se ne razumem toliko u to a koliko vidim ni ovaj jedini masjtor u Požarevcu koji radi plin,nije jedini ali važi za najboljeg.
        Problem je sledeći na autu imam kao što sam ranije spomenu ali da ponovimo imam ne znam ni ja koji uređaj nije skvent već onaj što na obrtaje prebacuje sa benzina na gas, isparivač je lovato ostalo ne znam,ali problem je u sledećem odrađene su sve membrane i filter , auto na plinu radi super jedino šta mu je boljka je da se postepeno dodaje gas ako se papučica stisne naglo u patos auto kao da trokira i obrtaji idu do 5 000 a čim se popusti papučica gasa za 1cm od patosa auto diže obrtaje. već 4 puta sam išao da podešava i nikako ne može da podesi to ja sumnjam da je stvar u smesi i da on tu nešto podesi i da ga zakolje jer verovatno se vodi računicom da mi ne troši puno auto što meni za potrošnju plina i ne igra veliku ulogu jer em je jeftiniji od benzina em hajde daga bnamestimo da troši manje nego benzin Šta treba da se uradi?
        Unapred zahvalan

Comment

• Plinadzija
          CBC Senator XXL
          • 29.07.2008
          • 1514
          • Paracin

Treba da se izvadi taj uredjaj i da se ugradi sekvent.
          UGRADITE PLIN DA VAM AUTO PALI KAO VOJNI MAGACIN!

Devojka moze da bude sa sela ali auto MORA da bude iz Nemacke!

Comment

• Dora
            Nadzornik!!!
            • 24.10.2004
            • 17451
            • Novi Sad
            • FIAT

Originally posted by baksy
            kako je krenuo rast gasa
            razmišljam da izbacim to uopšte iz upotrebe i da koristim benzin
            Dobra ideja pošto nećeš prihvatiti jedini pravi savet da doradiš na sekvent. Taj motor sa tom vrstom uredjaja ne sme da se patosira inače ćeš često menjati taj plastični deo....
            Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• baksy
              CBC Početnik
              • 23.11.2010
              • 4
              • Požarevac

hvala na odgovorima
              znam i ja da treba sekvent ali kriza je trenutno
              radio se veliki servis plus pločice,diskovi,itd mala deca škola
              ali pošto je sada to tip top sve uradjeno sledeće je sekvent
              tj planiram da uzmem samo kit tomaseto stag 300 ili 3000 ne znam tačno koji je ali samo da odradim deo ispod haube uz normalne prepravke ako su potrebne sa dovodnim cevima
              reci mi Dora pošto često dolazim kod sestre u NS jel radiš takve stvari ili ne?

Comment

• Dora
                Nadzornik!!!
                • 24.10.2004
                • 17451
                • Novi Sad
                • FIAT

Ako pitaš za preradu na sekvent, radim, ako pitaš da to popravljam, ne bih... Šta god da mu uradim ti ćeš stilom vožnje izazvati detonaciju....
                Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

Working...
                X