Pozdrav!Vlasnik sam yuga 1.3 sa dvogrlim karburatorom(34 DMTR),fiat uno motor,sa nekih 100-110ks(radjen motor).imam ugradjen Lovato plin kod IvanaT i sve je lepo radilo do juce kada sam se nakanio da odem kod majstora da remontujem karburator kako se ne bi oslanjao samo na gas vec i na benzin.Problem je u tome sto sada auto na plin vuce barem 30% losije posle stelovanja karburatora i paljenja na benzin.Stepen paljenja je stavljen na 4,pa me zanima na koliko bi trebalo da se vrati stepen da auto ide kao pre?Pod uslovom da je to u pitanju.Hvala
Yugo 1.3,2-grli krburator,problem sa snagom na plin
Collapse
X
-
Re: Yugo 1.3,2-grli krburator,problem sa snagom na plin
Proveri kako je mešač stavljen na karburator, tj. da li DIHTUJE i neprima čist vazduh izmedju tela karb i mešača. Pristupi štelovanju gasa i to je to.''Ovladajte TEHNIKOM, da ne bi ona ovladala VAMA!!''
Poslednja reč tehnike uvek je UPOMOĆ!!!
-
-
Paljenje treba da bude na 10 stepeni bez vakuuma. Kad se taj karb busi treba racva sa dva stelovanja za svako grlo posebno i treba se dobro nastelovati da radi kako treba. Proveri stelovanje, karburatordzije imaju tendenciju da znaju sve pa presteluju plin da auto ne radi kako trebaUGRADITE PLIN DA VAM AUTO PALI KAO VOJNI MAGACIN!
Devojka moze da bude sa sela ali auto MORA da bude iz Nemacke!
Comment
-
-
Tako je i uradjeno,a majstor je IvanT,tako da tu nema problema.Sad je nastelovano paljenje na benzin na 4 pa ne znam kako ce se ponasati na benzin kad vratim na 10?U svakom slucaju,dovoljno mi je da ga samo upalim na benzin bez problema i da se malo zagreje pre prebacivanja na plin.HvalaNije covijek ono sto misli, vec ono sto cini
Comment
-
-
Fabrički podatak za taj motor je 10*.
Zbog svega prethodno iznešenog,ja bih podesio 10-12* pre GMT na 850 rpm i to bez priključenog vakumskog regulatora.
Treba proveriti i ispravnost vakumskog i centrifugalnog regulatora u razvodniku.
Comment
-
-
Problem na plin je sredjen,ostalo je paljenje na 4 stepena.A problem je bio u tome da su majstori kad su zavrsili sa stelovanjem karb-a na benzin zaboravili da vrate crevo za dotok plina u drugo grlo.Ako bude sve u redu sa radom motora i potrosnjom,necu dirati stepen paljenja.HvalaNije covijek ono sto misli, vec ono sto cini
Comment
-
Comment