Kupio sam proletos AR 145 1.4 boxer. Auto je dosao iz Italije sa ugradjenim plinskim uredajem, to je neki sistem sa lamda sondom, rekli su mi u ovlascenom servisu (ovlasceni lamdi renco servis kod Ade Ciganlije) takav uredaj kosta 650 evra. Ustelovali su mi auto preko nekog mini racunara, auto lepo radi i lepo ide (nekad zaglavi gas na 1500 obrtaja), ali mi trosi 12-17 l gasa u gradu. Na otvorenom putu (iz Crne Gore) trosio je 7,5 l plina, vozio sam ga pun gas. Cudi me sto su skinuli neki elektro magnet sa boce prilikom prvog servisa pocetkom leta. Tada se povecao kapacitet boce sa 20 l na 45 l, jer se to ne koristi navodno kod nas. Tada mi je auto i proradio prvi put. Sada se opet (posle drugog podesavanja) javlja problem smanjenja kapaciteta boce za plin, sa 45 l, pao je na 35l. Sta mi je ciniti?
landi renzo i potrosnja
Collapse
X
-
Shto se tiche problema sa glavljenjem gasa, treba ochistiti step motor minimuma (nalazi se ispred samog u****).
Potroshnju, treba pokushati smanjiti shtelovanjem, ako je moguce. Ako i posle novog shtelovanja ostane na istom nivou, trebalo bi odraditi servis isparivacha.
U bocu treba da stane 80% od njene ukupne zapremine.
-
-
Hvala ti. Za pocetak cu sam probati sa WD-om da ocistim kriticni deo. Ako se ne resi nista mozda bi ti bio zainteresovan da pogledas. U svakom slucaju planiram da po prodaji 145-ice uvezem AR GTV, pa bi mogao da napravis neku ponudu za plin, ako si zainteresovan. Pozdrav.
Comment
-
-
-
Ja sam negde ovde na forumu procitao da moze. Po logici da bi sto ti kazes "vukao kako treba" moras da stiskas vise gasa i potrosnja raste. Potrosnja uglavnom zavisi od stila voznje. Druga je stvar sto voznja sa zaprljanim filterom gasa nije bas preporucljiva zbog eventualne siromasne smese. Zamena na 10k je sasvim normalna. Probaj pa da vidis koliko je zaprljan mada zavisi od mnogo drugih faktora na koje mi ne mozemo da uticemo a i ne vidi se dok se ne skine sam filter. Ako je ta potrosnja povecana sada moze biti da je zbog hladnijeg vremena.
Comment
-
Comment