FIAT Tipo 1.6 66kw beskrajni problemi sa plinom

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• FIAT Tipo 1.6 66kw beskrajni problemi sa plinom

Preporucili su mi ovaj sajt kao mesto gde se razmenjuju iskustva, dele saveti i daju misljenja za odredjene servise za ugradnju, opremu i tip opreme adekvatne za odredjeni auto.
    naime, imam fiat tipo 66kw 1.6 dve bregaste 8v, neko cudno izdanje za svajcarsko trziste!? ugradio sam plin kod cuvenog prevaranta daltona ispod pancevackog mosta.
    ugradjen je brc uredjaj koji je postavljen naopako tj paralelno tabli (verovatno me razumete, bar se nadam) torusna boca sa lovato ventilom bez plovka,(navodno zbog kapaciteta) bez mixera koji je kasnije napravljen u metalprodukt djordjevic radionici(mislim da je ok). poenta price je da auto trosi 15l plina po gradu a vozim ga od 1800-3500 rpm, benzina trozi oko 10l po gradu i ide ko mecava (do 150-dalje nece) a na plinu arlauce ali nece da ide(uzbrdo ko trotinet). Deo problema je izgleda kompjuter u kolima koji je od 1.4 a deo od rasprsivaca koji kako kazu ljudi ne sme nikako tako da stoji jer se auto gasi pri kocenju(sto mi se desava-ne gasi se bas ali padne na 300-400 rpm) Jedno vreme je pod istim uslovima auto trosio jako malo- u proseku 10l (100km otvoren put -100 grad) i otkad su mi prestelovali- haos. ispod 14 nece, dok na otvorenom plina trosi 10 a benzina 8.
    znam da je tesko reci iz ovoga ali sta otprilike moze da bude problem.
    kod koga da odem za dijagnostiku kompjutera i samog ubrizgavanja i da li njegova memorija moze da se menja ili se kompletan menja (komp)
    molim vas pomagajte.
  • Uros Piperski
    CBC Senator XXL
    • 31.01.2005
    • 2978
    • Beograd

Za pocetak, bilo bi lepo da se predstavis (ovde), a ne odmah da kukas

Vidi, posto znas da ti je isparivac pogresno nameston, prvo to treba srediti. Pri kocienju dobijas manje plina, pa se gusi, a pri ubrzavanju vise pa vise trosi. I ne, ne konpenzuje se potrosnja . Opadanje broja obrtaja pri kocenju moze da se desava i zbog drugih problema, a koliko vidim kod tvog sistema postoji puuuno problema zbog nestrucne ugradnje.
    Uzgred, bilo bi lepo da dajes precizne i informacije iz prve ruke kada govoris lose o nekome ili necemu.

Pozdrav i dobrodosao na Cannon!

RALLYING - Like drag racing but with jumps, turns, snow, mud, gravel skill and balls.

Comment

a kako tamo da se prestavim kad samo moderatori mogu da stave novi topic. jel treba nekome da saljem reply na vec postojeci topic ili...
      to nije toliko moj domen ali se razumem i ja dosta posto je na kraju doslo do toga da sam skidam karburator i ugradjujem plocicu gde sam shvatio da (bar taj deo posla-tj mehanicarski) nije toliko komplikovan. u sam plinski sistem ne ulazim(tweakovanje i podesavanja) kao sto ne dam nikom drugom da se mesa u moj posao. imam siajset zadovoljnih musterija uvek se naravno nadje poneki da dzvanjka kako ja verovatno sada izgledam ali verujte da nije tako.
      Inace Zovem se Ceda, iz BG-a sam, imam 22 god i bavim se racunarima. radim u jugodati vec 3 godine.
      Pozdrav!

Comment

• zoranbg
        CBC Senator XXL
        • 23.03.2005
        • 4098
        • Rooster's Hill , Beog
        • Grande Punto 1.2

kazes da ti je autogas bio namesten bez mixer ploce na karbu?...jel to znaci da si imao ubusenu diznu u karb.....?
        jesi je skinuo i stavio neki sraf umesto nje?(zapusio rupu)

posto se malo razumes u gas i kazes da neces nista da diras oko gas sistema...najbolje je da ides u neki servis...jer kako da ti se pomogne ovde na forumu ako ne nameravas sam da radis???
        Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• Vlada_nbgd
          CBC Senator XXL
          • 11.09.2005
          • 1066
          • Novi Beograd/Topcider
          • ford focus sport pack

[quote="cedonni"]a kako tamo da se prestavim kad samo moderatori mogu da stave novi topic. jel treba nekome da saljem reply na vec postojeci topic ili...

I ne treba da otvoris novi topic pretstavi se u "predstavljanje clanova"

pozdrav u napred
          FORD FOCUS 1.6 16V SPORT PACK 2008god. LPG

Comment

ne, pogresno si shvatio. ja hocu sam da radim, i sam sa radio. u neke servise nemam poverenja jer ja iza svog rada stojim a mnogi ne. naravno ne odnosi se na ivana.coveka ne znam ali vidim da je dosta hvaljen, i verujem da je ok. ja npr volim da cujem sve komentare i pozitivne i negativne i da ljudi cuju moje argumente na sve to. stavise preporucili su mi ga mnogi i imam dosta slucajeva gde je sve super. takodje su mi preporucili i patrika iz aksentijevic servisa.

moj slucaj: nisam imao tako, nego crevo u karburator vezano plasticni binderom. zavario sam to i stavio mixer i nije se promenilo nista iako nema vise lufta na kutiji filtera oko creva posto tuda ulazi crevo.

Comment

uspeo sam da se uspesno predstavim

Comment

• Zmaj KV
                CBC Senator
                • 05.10.2005
                • 202
                • Kraljevo

Koliko sam ja uspeo da zakljucim (dve bregaste, osam ventila) tebi je tipo 1.6 SPI (single point injection) i taj motor je veoma redak u tom autu i to je "pozajmljen" motor od alfe, to nije ustvari nikakav problem, poenta je da za taj motor veoma je tesko naci odgocvarajuci mixer (jedanput sam ga video, i kupio u Nisu, i ugradio drugaru na njegov auto)znaci proveri kakav ti je mixser ugradjen, e sad kao sto su ti vec rekli ljudi prvo popravi polazaj isparivaca a drugo proveri stanje filtera za vazduh (ako je mnogo zaprljan manje prolazi vazduha a vise plina pa samim tim i potrosnja raste, sa druge strane ako je filter nov moze se desiti da vuce vise vazduha a manje plina pa zbog toga moze da vuce slabije, to je neko moje iskustvo i neka me neko ispravi ako gresim) takodje sam naisao na to da neki motori zahtevaju "podglavljivanje" vazduha da bi se zadovoljila potrosnja i performanse, tome pribegni tek kao krajnje resenje i kada budes bio siguran da je kompletna auto gas instalacija postavljena kako treba. Ako hoces neke dodatne informacije reci na PP da se detaljno objasnimo nas dvojca pa se nadam da cu ti pomoci. Poz
                Sa alatom UNIOR majstor nije junior!

Comment

• zoranbg
                  CBC Senator XXL
                  • 23.03.2005
                  • 4098
                  • Rooster's Hill , Beog
                  • Grande Punto 1.2

Neznam od koje odine je Alfa Romeo u vlasnistvu FIATa...ali zam da je FIAT imao motor od 1600ccm sa dve bregaste i 8 ventila,jos 1979 godine u fiat mirafjoriu 131s TC,naravno sa karburatorom.

sta ti znaci "podglaviti" vazduh?,nisam razumeo?
                  zatvoriti usis vazduha delimico,to?
                  Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• Zmaj KV
                    CBC Senator
                    • 05.10.2005
                    • 202
                    • Kraljevo

Da delimicno zatvoriti dovod vazduha

Comment

• Zmaj KV
                      CBC Senator
                      • 05.10.2005
                      • 202
                      • Kraljevo

Jel ovaj motor?

Comment

• vivicav
                        CBC Član
                        • 12.04.2005
                        • 72
                        • Pancevo

Ako ja dobro vidim ovo nema blage veze sa Alfom, vec je ovo cist FIAT. Oni ovu koncepciju vuku jos od FIAT 125 iz 60-ih godina proslog veka...
                        Yeah
                        http://img285.imageshack.us/img285/3192/plin0tv.gif

Comment

• Zmaj KV
                          CBC Senator
                          • 05.10.2005
                          • 202
                          • Kraljevo

Znam na koje motore mislite (ti motori su bili i u regati), ali ovaj motor (1.6 spi) je preredjen od alfe, ali pazite ljudi ovo je potpuno nebitna diskusija alfa fiat lancia jedna firma pa jedna firma... Cinjenca je da covek ima problema sa auto i pomozimo mu

Comment

Working...
                          X