Fiat Punto Mk1 1.2 8V 43 kW '96,ler na benzinu

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • TheWickerMan
    CBC Senator XXL
    • 11.09.2007
    • 791
    • DE
    • AR Giulietta TCT

Fiat Punto Mk1 1.2 8V 43 kW '96,ler na benzinu

Ovako:
    Auto iz naslova,ugradjen Lovato elektronac-venturi letos,presao oko 22k km do sad... Relativno cesto vozim na benzin...
    U zadnje vreme (tipa 4-5 meseci) imam problem na leru na benzinu , desava se da naraste na 1500 - 2000 obrtaja bez tendencije padanja , ponekda padne malo ali se vrati...to sam pripisivao step motoru koji vec ciscen ali nisam bas dobro to uradio... Napominjem da ler na plinu je izuzetno dobar , bez oscilacija i nalazi se na oko 950 o/min...

E sad,pitate se zasto pitanje za ler na benzinu se nalazi u odeljku za gas? Zbog ovoga

Zadnjih par dana vozim na benzinu,sa malom kolicinom TNGa u boci,juce potrosim sav TNG (sto mi se nije desilo bas dugo) i nastavim da vozim na benzinu... odmah primetim da se ler na benzinu smirio na 950 o/min i ne mrda...dok je hladan, na 1100 je i onda lepo padne na 950 obrtaja... Moje pitanje je:
    Da li je moguce da mi pri radu na benzin "curka" malo plina u smesu i da mi zbog toga je povecan ler? U voznji mi se normalno ponasa,ide lepo i bez knedli?

I jos jedno pitanje: Da li je moguce i kontra, da ubrizgava malo benzina pri voznji na plin jer primecujem da mi volsebno nestaje benzin pri voznji na plin... (nisu to uopste neke velike kolicine,ali iritira... )
  • Stratos
    CBC Senator XXL
    • 10.09.2008
    • 2594
    • Novi Sad

Re: Fiat Punto Mk1 1.2 8V 43 kW '96,ler na benzinu

Sve pomenute kombinacije su moguće,međutim,što je curkanje manje,teže ga je otkriti.
    U stvari,nije teže nego je majstorstvo.
    Možda bi bilo dobro da se informišeš na autogasnom forumu oko resetovanja memorije benzinskog računara,da bi lakše odredio prirodu kvara.

Comment

• TheWickerMan
      CBC Senator XXL
      • 11.09.2007
      • 791
      • DE
      • AR Giulietta TCT

Resetovanje ECU-a? Ok,to nije frka uraditi...
      Znaci,moguce je ? Da li ja kao laik,ali sa potrebnim alatom mogu da utvrdim da li stvarno mi se desavaju navedene konstatacije ili ipak moram da se obratim majstoru? Nije problem i otici kod majstora ali ne bih bas da odem a da se ispostavi da nije to to...

Comment

• Stratos
        CBC Senator XXL
        • 10.09.2008
        • 2594
        • Novi Sad

'Ajde kad si raspoložen da prljaš ruke...
        Kada ti se pojavi ponovo ovakav problem,ti skini "-" klemu sa akumulatora na neko vreme,da bi se benzinski ecu resetovao.
        Ako problem ostane posle reseta,proveravaj mešanje goriva,tj kako kažeš "curkanje".

Comment

Working...
        X