Ugradio i ja plin!

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Ugradio i ja plin!

E pa drugari i ja sam stavio plincugu. Bio sam u subotu kod rasica i oni su mi ugradili, boca je 55l i autoi lepo sljaka na plin cak ssam i ispraksirao prelazak sa corbe na plin BEZ gasenja auta ! doduse, stavili su mi prekidac skroz dole ispod zvucnika, a rekli su da moze malo gore , gde je polica i ja rekao da hocu tu ali valjda su zaboravili... jos nisam utvrdio koliko trosi , ali mislim da ce trebati dodatno stelovanje jer su mi oni kao sipali za 500 kinti a ja presao sa tim 118 km i osto bez plina... valjda je puno potrosio dok su ga stelovali. prtljaznik mi se prepolovio, ali nema veze i tako , sve u svemu nije lose.
    e, da , odem ja na omv na nbg-u i kazem majstoru da sipa do vrha i stanem pored drugog auta, malo dalje i pricam sa nekim i posle odredjenog vremena cujem neku cudni zvuk, i pedpostavim da se cuje onaj kompresor za gume kako se puni. uto pridje pumpadzija i nasmejan me pita : Do vrha , a? a ja mu kazem do vrha brate. onda kada sam se vratio do kola vidim da je sipao baja 49 lit, ja kazem stani i on stane i pitam ga kako kad boca prima 44l a on kaze pa jesam te pitao hoces li do vrha pre 5 min. ustvari zvuk koji sam cuo je bio znak da je boca puna do 80 posto!!! tj 44 lit a on mi je sipao jos 5 preko!!! pumpadzija kaze da skoro svi sipaju tako ali ja vise boga mi necu a ne bi ni sad da sam znao da to moze. mislio sam da prestane sipanje kada je ona puna 80posto i mislim da su trebali to da mi kazu u servisu a ne da me puste ovako da se sad nerviram sto ima 5 lit vise... elem to je to... pozdrav svima
  • don
    CBC Senator XXL
    • 13.04.2005
    • 483
    • Beograd

I nerviras se za tih 5 litara napravi koji krug po gradu i reseno, a kada budes isao na neki put sipaces ti i tih 5 litara, provereno svi smo tako mislili na pocetku. A po pravili pumpa treba sama da prekine tocenje kada pocne da urada to cudo u boci, ali... veci pritisak gura pumpa nasa posla
    Teorija je kad se sve zna, a nista ne funkcionise.
    Organizacija je kad nista ne funkcionise, a svi znaju zasto.
    Praksa je kad sve funkcionise, a niko ne zna zasto.

Comment

• Srdjan
      CBC Senator XXL
      • 30.09.2004
      • 2416
      • Bajina Basta/Beograd

To meni nije bilo jasno. Kada pocinje na silu da gura... Sipa do 80% i onda bi trebalo da stane ali ono poce da tandrka i mozes ladno jos desetak i vise litara da sipas, bar kod mene... U cemu je fora. Da li sipati dok ne izbaci i pocne da tandrka ili ne obazirati se na to?
      Lancia Kappa 2.0 20v

Comment

• don
        CBC Senator XXL
        • 13.04.2005
        • 483
        • Beograd

Kada pocne da tandrka onda ti je to tih 80%, i tada bi trebalo da prestanes sa sipanjem, ali.. ponovo ali da ne pisem nista vise
        Teorija je kad se sve zna, a nista ne funkcionise.
        Organizacija je kad nista ne funkcionise, a svi znaju zasto.
        Praksa je kad sve funkcionise, a niko ne zna zasto.

Comment

• dfast
          CBC Senator XXL
          • 26.05.2005
          • 1302
          • Hoofddorp NL /Bgd

Pa po pravilu se sipa do 80% i to pise na svakoj pumpi. Sve viska je na licnu odgovornost.

Comment

• *IvanT*
            CBC Senator XXL
            • 30.01.2005
            • 3234
            • Srbija, Beograd, Kara

Gde god sam sipao po zapadnim zemljama, pochevshi vec od Hrvatske, na prvi "udar" sigurnosnog ventila, pumpa bi zaustavila tochenje. Na nashim pumpama mi redovno staje od 58-64 maximzlnih litara (mi ih lebom ranimo a oni nas kradu ..... dadu), ali ventil pochne da odradjuje svoje na propisanih 80%.

Sa punom bocom, ne treba ostaviti auto da stoji (punom preko 80%), pogotovo ne u letnjim danima, gde teperatura u autu predje i 50C.
            http://www.lovatogas.co.rs

Comment

• Srdjan
              CBC Senator XXL
              • 30.09.2004
              • 2416
              • Bajina Basta/Beograd

Ok, znaci nema problema ukoliko ne stoji auto duze na toplom vremenu... Uglavnom sam tako sipao i odmah to potrosim... Znaci nema brige... Pozdrav!
              Lancia Kappa 2.0 20v

Comment

• *IvanT*
                CBC Senator XXL
                • 30.01.2005
                • 3234
                • Srbija, Beograd, Kara

Samo odmah treba potroshiti par litara i nema frke!
                http://www.lovatogas.co.rs

Comment

• dfast
                  CBC Senator XXL
                  • 26.05.2005
                  • 1302
                  • Hoofddorp NL /Bgd

Ranije dok je pumpa bila u Ovči, mislim da je vecina sipala do vrhaa, i dok dodjes nazad do Bgd-a taman potrosi tih par litara i to je to.

Comment

Working...
                  X