Ascona 1.6 '85. god. jednogrli karburator ugradjen je rasplinjac longas,boca longas a prekidac kar gas dcm-104.Menjao sam membrane na rasplinjacu u sopstvenoj reziji ali nisam odmah primetio,tako da nisam siguran da je problem od tada.Naime,auto ujutro pali na plin bez problema bez obzira na temperaturu ali kad dodje na radnu temperaturu i recimo,parkiram i posle 10 min. zelim da upalim nema sanse,pa ga moram voziti na benzin(na njemu nema nikavih problema)Iz postova sto sam pregledao,vidim da ima slicnih problema ali nisam primetio da su simptomi potpuno isti,stekao sam utisak da je kod mene potrebno stelovanje smese ali bih pre nego sto odem kod najblizeg majstora(koji je udaljen 16km) voleo da potvrdim svoje sumnje.Da napomenem da su filter vazduha,svecice NGK,silikonski kablovi stari tri meseca,stopice nisu labave na kontaktima.Jednostavno ,na rasplinjacu tada nema sustanja plina, kao da ga nema u boci.Cok radi na rasplinjacu.Nadam se da se ne ponavljam i da cu naci resenje na forumu.Unapred hvala i pozz svima
Ascona 1.6;'85-nece da upali kad je vruc
Collapse
X
-
Re: Ascona 1.6;'85-nece da upali kad je vruc
Izvinite ako smaram,ako ima takav slucaj moze li me bar onda neko uputiti na taj post jer ga ja nemogu naci.Da podsetim,nece da upali kad je vruc,jednostavno ,ne dobija plin.Palo mi je na pamet da nisu one male gumice sto regulisu dotok plina u rasplinjacu jer od dve sam samo jednu promenio,druga je bila tanja od ranije postavljene za duplo pa nisam smeo.Ako neko zna nesto o ovome jer ne bih da uzalud rastavljam rasplinjac,plasi me da cu membranu pocepati.
-
-
.ako ti je vakuumski isparivac,proveri da ti ono crevce ima dobar vakuum da otvori isparivac.
eto to mo prvo pada na pamet ..
pa onda da ne vuce vruc vazduh umesto hladnog.
koliki mu je ler gas pre nego sto ga ugasis,da li je nizi ili je normalan?
itd..Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.
Comment
-
-
Originally posted by zoranbg.ako ti je vakuumski isparivac,proveri da ti ono crevce ima dobar vakuum da otvori isparivac.
eto to mo prvo pada na pamet ..
pa onda da ne vuce vruc vazduh umesto hladnog.
koliki mu je ler gas pre nego sto ga ugasis,da li je nizi ili je normalan?
itd..
Comment
-
-
napisao si sledece<Jednostavno ,na rasplinjacu tada nema sustanja plina>mogao bi to da pojasnis malo bolje..kad to nema sustanja,kako si to zakljucio itd...a sto se tice coka probaj dok auto radi na plinu da cokiras i prenesi nam desavanja..
kad sve ovo odradis javi se pa da vidimo sta dalje..pozzz..
Comment
-
-
Sumnjam da si našao original membrane za taj isparivač. Poznat je po tome da se teško stabiliše ler i da treba svakih nekoliko dana vršiti korekciju. Malo zaokretanje onog mesinganog šrafa za ler će izazvati nemogućnost paljenja.
Vrlo je osetljiv zbog premalog prečnika.
Comment
-
-
Originally posted by kdinapisao si sledece<Jednostavno ,na rasplinjacu tada nema sustanja plina>mogao bi to da pojasnis malo bolje..kad to nema sustanja,kako si to zakljucio itd...a sto se tice coka probaj dok auto radi na plinu da cokiras i prenesi nam desavanja..
kad sve ovo odradis javi se pa da vidimo sta dalje..pozzz..)Radi se o tome da dok radi sve je ok,potom primetim u voznji da mu je manji ler(kako se primice radnoj temperaturi) i kad potom negde stanem i ugasim auto,nastaje moj problem.Dok radi kad pritisnem cok na rasplinjacu susti plin a posle nema tog zvuka(kad za....va sa palenjem).Za Doru: membrane su memtex-oveako me ne vara secanje,moracu da pronadjem gde sam ostavio onu kesu od njih.
Ima par dana da sam opet probao nastelovati i ubacio sam obicni sundjer u dovod vazduha i zasad me ne zeza(doduse nisam ga bas nesto puno vozio).Uradio sam to da probam jer mi je pre par godina majstor u jednom autu tako resio problem trokiranja na malom broju obrtaja.pozz
Comment
-
-
Memtexove jedino mogu biti pošto to dovlače na pijacu a originala nema godinama. Ako radi ne diraj, ako krene da zeza, baci to i kupi neki normalan isparivač pa nećeš imati problema...
Comment
-
Comment