rasprsivac i antifriz?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • azi
    CBC Početnik
    • 01.05.2011
    • 3
    • Nis

rasprsivac i antifriz?

Problem kod mog BMWa 318i '92 m40 je sto stvara vazdusne cepove. Majstor kaze da nije do dihtunga glave motora, pa me ineresuje da li postoji mogucnost da se u LOVATO rasprsivacu stvara taj vazdusni cep ili prostije da li zbog nekog kvara moze doci do kontakta gasa i rashladne tecnosti? Auto je kod mene oko godinu i po i do sad sam mu sto se tice gasa menjao samo filter. Hvala unapred za odgovore!
  • slavko_bgd
    CBC Senator XXL
    • 24.03.2009
    • 771
    • Batajnica
    • Stilo 1.6 16V MW

Re: rasprsivac i antifriz?

Teoretski može, ako je oštećena membrana visokog pritiska ili kućište isparivača. Simptom se manifestuje samo dok motor radi na gas i jedno određeno vreme po prelasku na benzin.Prekontrolišite motor tako što nekoliko dana nećete prebacivati na gas (potrebno je neko vreme da se zaostali "balončići" propan-butana izluftiraju iz rashladne tečnosti preko prelivne posude) ,dakle-vozite na benzin pa proverite da li se ponovo pojavljuju čepovi ili ne.
    Bolje peške u švaleraciju nego Mercedesom na posao...

Comment

• Plinadzija
      CBC Senator XXL
      • 29.07.2008
      • 1514
      • Paracin

Ima i metoda mirisanja ekspanzione posude, pa ako dismr na gas onda je vrisnuo isparivac.
      UGRADITE PLIN DA VAM AUTO PALI KAO VOJNI MAGACIN!

Devojka moze da bude sa sela ali auto MORA da bude iz Nemacke!

Comment

• azi
        CBC Početnik
        • 01.05.2011
        • 3
        • Nis

Hvala na odgovoru, spojicu ulazno i izlazno crevo rashladne tecnosti za rasprsivac i vozim na benzin pa cu da javim sta se desava. Pozdrav!

Comment

• Plinadzija
          CBC Senator XXL
          • 29.07.2008
          • 1514
          • Paracin

Nema potrebe da iskljucujes creva, dovoljno je samo da se vozis na benzin.
          UGRADITE PLIN DA VAM AUTO PALI KAO VOJNI MAGACIN!

Devojka moze da bude sa sela ali auto MORA da bude iz Nemacke!

Comment

• azi
            CBC Početnik
            • 01.05.2011
            • 3
            • Nis

Membrana rasprsivaca naprsla. Zamenio sam membrane i nema vise vazdusnih cepova i izbacivanja vode iz prelivne posude. Hvala na savetima jos jednom a ovo iskustvo moze jos nekome da pomogne. Pozdrav!!!

Comment

• bokigenije
              CBC Početnik
              • 19.03.2012
              • 5
              • Beograd

Odg: Re: rasprsivac i antifriz?

Iskustvo je meni veoma pomoglo, i uštedelo rasturanje motora i sav onaj rad sa glavom. Prebacio sam na benzin par dana, kao što je u nekom postu bilo napisano, time se rešio problema, nakon toga zamenio membranu i vozim u radosti.

Hvala na savetu.

Comment

Working...
              X