Cudan problem sa autogasom

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • acapn
    CBC Član
    • 20.04.2005
    • 86
    • Paracin

Cudan problem sa autogasom

Vec izvesno vreme imam problem sa voznjom na gas. Kako se auto vise greje, sve slabije vuce, cima u voznji, na naglo davanje gasa ponekad pukne iz auspuha. Medjutim, ako auto prebaci 3000 obrtaja, odjednom povuce odlicno i posle toga lepo radi i vuce i na manjim obrtajima, ne cima, ne puca iz auspuha. Posle nekog vremena (5-10tak minuta) ponovo pocnu isti simptomi i opet ako prebacim 3000 obr pocinje normalno da vuce i sve tako u krug. Da napomenem da i se u rezimu "lepo vuce" podigne i ler za oko 300 obr.
    Jako je cudan problem (bar meni) i nikako ne znam kako da ga resim.
    Ocigledno je kao da ima manjak plina, a kad auto uleti u obrtaje kao da probije nesto i onda lepo vuce, ali brzo se vrati na staro u toku voznje. Filter za plin je zamenjen, svecice i kablovi su dobri, stelovan je plin nekoliko puta i uvek isto, s' tim ako zavijem malo plin simptomi se pogorsavaju, a ako odvijem skroz isto se ponasa.

Auto je Fiat 131, 2000cc, 115ks, venturijev sistem autogasa - logas isparivac. Pre par meseci je isparivac repariran (oiscen i zamenjene membrane) i zamenjena su creva od isparivaca do karburatora. Taj servis je uradjen na preporuku majstora, jer sam mu se obratio sa istim ovim problemom, ali servis nije resio problem.
  • slavko_bgd
    CBC Senator XXL
    • 24.03.2009
    • 771
    • Batajnica
    • Stilo 1.6 16V MW

Re: Cudan problem sa autogasom

Da li se isti ili slični simptomi manifestuju i kada motor radi na benzin?

Ako da, treba proveriti 2 stvari:
    -pokretljivost drugog grla karburatora i stanje karburatora uopšte (obratiti pažnju na laku pokretljivost elemenata mehanizma leptira);
    -pokretljivost tegova u razvodniku paljenja (centrifugalni sistem);

Ako ne, moguće je da postoji mehanička greška u isparivaču koja nije otklonjena zamenom membrana i isparivač treba zameniti.
    Bolje peške u švaleraciju nego Mercedesom na posao...

Comment

• acapn
      CBC Član
      • 20.04.2005
      • 86
      • Paracin

Na benzin auto godinama lose radi, jer se jako retko vozi na benzin, pa su verovatno zapusene dizne. Inace nema nikakve razlike u radu na benzinu pre i posle pojave problema sa plinom.

Comment

• kdi
        CBC Senator
        • 16.11.2010
        • 238
        • leskovac

po mom misljenju imas problem sa strujom(svecice,kablovi,kapa,ruka,bobina,komutator itd)...
        savet,nemoj nista da iskljucujes kao opciju pod pretpostavkom dobro je to nije to..nego uhvati red i menjaj jedno po jedno od struje,pocev od najlakse zamenjivog i najjeftinijeg dela,najbolje bi bilo kad ne bi kupovao delove nego ih naci nekako za probu...zamenis npr kablove pa probas auto i tako redom..

Comment

• acapn
          CBC Član
          • 20.04.2005
          • 86
          • Paracin

Ako je problem sa strujom zasto se auto normalno ponasa posle zesceg turiranja ili ako prebaci 3000 obr ? Posle toga neko vreme lepo vuce bez cimanja i od 1500 obr.

Comment

• Plinadzija
            CBC Senator XXL
            • 29.07.2008
            • 1514
            • Paracin

To sto ti auto radi bolje hladan ukazuje da je losa bombina. Takve probleme moze da prave i losi kontakti na kablovima, kapi, ruci i tako dalje. Imao sam slucaj da takve probleme na autu pravi ulje koje curi u razvodnu kapu jer je los semering na razvodniku. Ruka je bila toliko nauljena da je bacala struju na sve strane s tim sto je taj auto pucao i napred i nazad. U svakom slucaju ja tipujem na problem sa strujom. Taj auto treba da ima i platine ako se ne varam pa proveri redom.

Happy hunting!
            UGRADITE PLIN DA VAM AUTO PALI KAO VOJNI MAGACIN!

Devojka moze da bude sa sela ali auto MORA da bude iz Nemacke!

Comment

Working...
            X