Ceste detonacije bez pravila

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Megasp
    Banovan
    • 22.05.2011
    • 68
    • Uzice

Ceste detonacije bez pravila

Pozdrav svima.Skoro sam i uzeo auto pre mesec dana,u pitanju je daewoo nubira karavan 98 god 1598cm3 16v.Pumpa za benzin ne radi,mislim da nema lambda sondu,katalizator je izgleda skinut a ako nije onda nema funkciju jer je zgazio vec 320000.Moj problem je sto imam detonacije i to cesto,ranije kada je puklo pa stanem da vidim brizaljke su spadale,pa mi je brat stavio klapnu sa onim rupicama i gumom,pa se guma pomeri vratim je i to je to.Ali desava se cesto,nekad se vrati sama na mesto ali cesto moram ja da je vratim,sada brizaljke ne spadaju.Potrosnju nisam ni gledao ali je 15-20l.Covek je vozio 3 godine samo na plin-zato je i crkla pumpa.Ali pali bez problema na plin,nameravam da uradim i pumpu za svaki slucaj.Kao sto sam rekao puca bez pravila da li krecem pa je u prvoj,trecoj ili petoj,potopljen gas ili na vrhu,hladan zagrejan,napolju je toplo hladno nema veze.Cesto vozim na vrhu gasa jer vuce prilicno dobro,mada je malo trom na uzbrdicama.Idem recimo 80 na vrhu gasa voim 10 min istom brzinom i samo pukne,tada propadne pedala gasa ali ide dalje.Nekada slabije vuce kada pukne ali se nije nikada ugasio.Ima li neko savet sta bi moglo da bude,sta je prvo sto bi trebao da zamenim?
  • Stratos
    CBC Senator XXL
    • 10.09.2008
    • 2594
    • Novi Sad

Re: Ceste detonacije bez pravila

sta je prvo sto bi trebao da zamenim?
    Navedeni model automobila vrlo često i mnogo bolje održavan pravi iste probleme. I najmanja neispravnost,koja se nebi ni primetila kada voziš na benzinu na gasu pravi glavobolje.

Comment

• ragazzoni
      CBC Senator XXL
      • 24.02.2009
      • 774
      • Obrenovac i okolina
      • Opel Omega 2.0i-16v

Taj tip auta ima STABILNU elektroniku, kao i kineske dečije igračke. Nikad ne znaš kad će, ali budi siguran da će. Nisu nešto spašeni ni od velike potrošnje. Uz korektan servis i pristojne elemente autogas sistema, moguće umanjiti simptome, ali bez potpunog izlečenja.
      ''Ovladajte TEHNIKOM, da ne bi ona ovladala VAMA!!''
      Poslednja reč tehnike uvek je UPOMOĆ!!!

Comment

• Stratos
        CBC Senator XXL
        • 10.09.2008
        • 2594
        • Novi Sad

Dodao bih i kompletan visokonaponski sistem.

Comment

• RANK
          CBC Senator XXL
          • 28.02.2007
          • 1635
          • Beograd
          • FIAT MAREA WEEKEND 1

Ne znam zasto mi je obrisan post, sa kojim razlogom? Ja taj auto imam i ne govorim napamet:

Elektronika motora na nubiri je prosta ko pasulj i pouzdana kao kalasnjikov. Za 80.000km voznje na plin i benzin kod mene (presao je oko 250.000 po mojoj proceni), nisam imao ni jednu detonaciju, nisam menjao svecice, jednom sam menjao kablove zbog ulja koje je dospelo do njih. Nisam imao ni jednu intervenciju na elektronici motora. Jednom sam cistio dizne i to u DIY varijanti. Isto je '98-o ista je elektronika. I jos nesto, nema protokomer, vec stari sistem sa MAP i IAT senzorom koji ne crkava nikad, ima obican EGR koji moze da se i zatvori, obicnu lambda sondu bez grejaca. Sta vi to vidite problematicno i komplikovano, uopste mi nije jasno.

I NE BRISITE MI POSTOVE BEZ VEZE!
          "dok ne probam lava, za mene je svinja kralj zivotinja!"

Comment

• RANK
            CBC Senator XXL
            • 28.02.2007
            • 1635
            • Beograd
            • FIAT MAREA WEEKEND 1

A sto se postavljaca teme tice....

Ugradi sekvent i zaboravices na probleme, sa venturi sistemom taj auto ne moze ispravno da radi.
            "dok ne probam lava, za mene je svinja kralj zivotinja!"

Comment

• Dora
              Nadzornik!!!
              • 24.10.2004
              • 17451
              • Novi Sad
              • FIAT

Rank,
              Ja sam ti obrisao post, dežuraš jer je obrisan posle dva dana, ja nemam pojma da mi neko obriše posto od pre pola sata a ne pre dva dana.
              Tema je javna i reći ću ovo samo jednom i na tome će ostati ili će ovaj put ban biti zanavek.

Ti ili bilo ko drugio NEMA pravo da odredjuje ili prosudjuje da li će se post brisati ili ne. Pre pisanja razmisli da li će možda biti obrisan.

Ti si vrstan stručnjak za gas na Nubiri tako da si pitao dva stručnjaka šta oni to trpaju bez veze kad ti znaš to što si napisao a onda sve to baciš u kanticu i kažeš stavi sekvent.

Rezime:
              To što ti imaš taj auto ne čini te stručnjakom za problem uopšte.
              Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• Megasp
                Banovan
                • 22.05.2011
                • 68
                • Uzice

Zamenio sam svecice(originalne sam stavio) i izgleda da sam resio problem,a usput sam zamenio zupcasti kais i pumpu za vodu.Vise mi se grejao motor pa je mozda i tome uzrok detonacija.Sada je sve OK.Zamenio sma i filter vazduha,e sad sto me zeza jeste potrosnja koja je i dalje ista recimo 60 km otvorenog puta i 40 po gradu troskari 16-18 l plina.Lagana voznja bez cimanja divljanja,na vrhu gasa-penzos voznja.Znam da treba da se zavrne sraf da se smanji potrosnja ali auto ne radi kako treba tada je losa smesa.Sada mi je smesa ok i ide fino pogotovu ujutru kada je svezije.Ali mislim da je potrosnja velika,pa gde bih mogao da potrazim problem?Da li kod plinadzije da mi pogleda membrane na rasprsivacu ili sta vec?Da li membrane toliko uticu na potrosnju?

Comment

• Stratos
                  CBC Senator XXL
                  • 10.09.2008
                  • 2594
                  • Novi Sad

Sada mi je smesa ok
                  Kojom metodom je utvrđen kvalitet smeše?

Comment

• Megasp
                    Banovan
                    • 22.05.2011
                    • 68
                    • Uzice

Pa odukativnom.Jbg pucao je i kada su zamenjene svecice ali manje, i pusten je jos malo gas i vise ne puca.Bar par dana nije pucalo

Comment

• Stratos
                      CBC Senator XXL
                      • 10.09.2008
                      • 2594
                      • Novi Sad

Comment

• Megasp
                        Banovan
                        • 22.05.2011
                        • 68
                        • Uzice

Malo vise troskari 16-18 l.Da li te membrane u rasprsivacu uticu na potrosnju kako bih mogao da je smanjim malo?Lambda sondu nemam na autu,ali mislim da i ne treba kada se vozi na gas?
                        Menjao sam svecice,filter vazduha,zupcasti pumpu.Auto ide ok samo malo vise trosi.

Comment

• ragazzoni
                          CBC Senator XXL
                          • 24.02.2009
                          • 774
                          • Obrenovac i okolina
                          • Opel Omega 2.0i-16v

Trebalo bi imati LS, i neki sistem kakve takve kontrole gasa, lcs ako ne ubrizgavanje.
                          ''Ovladajte TEHNIKOM, da ne bi ona ovladala VAMA!!''
                          Poslednja reč tehnike uvek je UPOMOĆ!!!

Comment

• Megasp
                            Banovan
                            • 22.05.2011
                            • 68
                            • Uzice

Sada mi trosi u proseku 15L i izgleda da je to to.Nekad 14.15.16l

Comment

Working...
                            X