Daewoo nubira velika potrosnja gasa

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Megasp
    Banovan
    • 22.05.2011
    • 68
    • Uzice

Daewoo nubira velika potrosnja gasa

Auto uzet pre40 dana u pitanju je daewoo nubira 1,6sx karavan.Trosi oko 16l-18l kombinovane voznje.Ne mogu da smanjim protok plina jer sam ga namestio taman da ne stuca i da ne puca radi fino i povlaci ok.Nemam lamda sondu i palim i vozim sao na plinu je rmi je crkla pumpa za benzin.Zamenio sam zupcasti kais,pumpu za vodu,svecice,filter vazduha.Ja sam iz uzica i imam dosta kratkih voznji po par km i dosta uzbrdica,inace auto je sa plinom tezak 1300kg.Zanima me
    1-da li je lambda sonda potrebna i za plin ili samo za benzin?
    2-sta jos zameniti sto utice na potrosnju?Membrane na rasprsivacu?I koliko su novca?
    3-Da stavljam lambda sondu jer planiram da ga oporavim da radi i na benzin?
    Ja bih bio prezadovoljan kada bih skinuo potrosnju bar na 11-12L ako moze.Mada skoro sam zamenio filter vazduha pa cemo videti.Ako imate neki savet samo pucajte.Pozdrav

Da dodam u pitanju je lovato plinski uredjaj-obican
  • stepa53
    Banovan
    • 17.05.2011
    • 56
    • kragujevac
    • honda civic coupe

Re: Daewoo nubira velika potrosnja gasa

Lambda sonda ne bi trebalo da utice na toliku potrosnju plina cak i nije toliko bitna,da li je dobro uzubljen prilikom zamene zupcastog.
    Kolika vam je bila potrosnja pre zamene istog?

Comment

• Megasp
      Banovan
      • 22.05.2011
      • 68
      • Uzice

Ma toliko je trosio i ranije.Auto mi sada bolje ide,bolje vuce.Jos malo sam zzavrnuo plin,fina podesavanja,pa cemo da vidimo.Bio sam kod plinadzije i kaze to je tako sta ces.Mada sam skoro menjao filter vazduha pa i to dosta utice izmericu,pa javljam.I koliko sam citao i informisao se lambda sonda ima veze izgleda samo sa benzinom jer ako je nema ili je pokvarena,automobil sam pravi smesu vazduha i goriva pa moze se desavati da vise trosi i da cima auto na benzinu.Zavrnuo sam 1/4 kruga auto ide isto.Pa cu tako da vozim i pomalo da zavrcem dok radi ok

Comment

• zoranbg
        CBC Senator XXL
        • 23.03.2005
        • 4098
        • Rooster's Hill , Beog
        • Grande Punto 1.2

pa na taj nacin ga i podesi,kako si poceo.
        ali za te ekstremno kratke relacije i jos u Uzicu (znam Uzice bio sam tamo X puta),ni sa sekvent uredjajem ti nebi trosio ispod 12 litara.
        Ako budes stavljao Lambda sondu ,da bi opravio benzinski sistem onda mozes da stavis lambda kontrolu.
        ali i ako ovako namestis da ti na otvorenom trosi oko 8 a po gradu ( Uzicu) oko 13 gasa ,trebao bi da budes zadovoljan,to je to otprilike.
        Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• Megasp
          Banovan
          • 22.05.2011
          • 68
          • Uzice

Zoki to mi je i cilj,nista extremno 12-13 po gradu mi je ok,nije previse.Polako i nadam se poboljsanju.E kazi mi oko te lambda kontrole.Sta tu ada menjam jer se ne razumem mnogo.Moj auto ima fabricki lambda sondu nego je sada fizicki nema -izvadio je predhodni vlanik.Zar ne bi trebalo samo da se ubaci lamda sonda i to je to?Zanima me jer bih da osposobim i na benzin automobil da mi radi.

Comment

• Megasp
            Banovan
            • 22.05.2011
            • 68
            • Uzice

Sad sam malo pustio plina vise ne znam koliko ce trositi mozda oko 18 ali ide 3x bolje

Comment

• Megasp
              Banovan
              • 22.05.2011
              • 68
              • Uzice

Odg: Daewoo nubira velika potrosnja gasa

Da osvezim temu.15-16 litara sam prihvatio kao normalnu,i skoro sam krenuo da resavam gde mi curi voda,pa je stoga okrpljen hladnjak,onda voda ulazi u cilindar sredjen motor,zupcasti pumpa bas sam ga osvezio.Naime zadnje sto sam radio je zamena dihtunga glave,dihtung u****,i gumice ventila i auto mi ide isto samo odjenom je poceo da trosi 36 L.Da li moze da utice na 120
              % vecu potrosnju dihtung u**** da nije majstor zajebao nesto?A da li je mozda uzrok u rasprsivacu?

Comment

• Dora
                Nadzornik!!!
                • 24.10.2004
                • 17451
                • Novi Sad
                • FIAT

I na kraju proradi li na benzin, koliko troši benzina, kako radi i sl..
                Menjati membrane samo koje, ne zna se ni isparivač koji je.

Satim kvarovima koje si nabrojao teško da je mogao malo trošiti a verujem da si bar jedan izazvao zavrtanjem slavine za gas.
                Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• Megasp
                  Banovan
                  • 22.05.2011
                  • 68
                  • Uzice

Ma nije jos,nemam love za to sada.Meni je 15 ok.i trosio je toliko dok je pisala voda kroz creva ,hladnjak izbijala na cep, ulazila u cilindar,i kao sto sam gore napisao sve sredio sve dihtunge i gumice ventila (jos nije pumpa) i od tad mi trosi 36l.Da li je sta do majstora sto je radio mada ne znam sta li moze biti ili je nesto do plina,sad bi bar vratio na 16 ako moze.To je se desilo otkad sam uzeo kola.Auto ide ok nema problema,osim te potrosnje.Videcu pa cu napisati u temi koji je rasprsivac pa cu napisati.

Comment

• slavko_bgd
                    CBC Senator XXL
                    • 24.03.2009
                    • 771
                    • Batajnica
                    • Stilo 1.6 16V MW

Uzmi u ruke viljuškaste ključeve 12,13,14,15, 16, 17, 18 i 19, imbus 4,5,6 i jedan ravni šrafciger (pošto ne znamo koji je uređaj) i zateži sve spojeve. Ako troši 36/100 a ide normalno onda curi gas. Ako ne možeš da namirišeš gas, uzmi sunđer i tečnost za sudove, napravi dobru gustu sapunicu i maži instalaciju sa sapunicom. Obavezno i bakarnu cev ispod kola, celom dužinom,tu hoće da se pojavi curenje a ne oseti se u kolima. Tamo gde se pojavi balon je curenje. Normalno, motor mora da radi na gas.
                    Bolje peške u švaleraciju nego Mercedesom na posao...

Comment

• Megasp
                      Banovan
                      • 22.05.2011
                      • 68
                      • Uzice

Hvala slavko na odgovoru.Ovde u uzicu nisam dobio nikakav odgovor od majstora.Odgoor je bio promeni pumpu ugradi sekvent to baci itd da ne verujes.Pa zbog pumpe neka trosi i 2l vise ali nece 20 l,kazu jbg.Ima li neko iskustva sa servis kotlajic na uklasku u cacak iz pravca uzica,preporuci mi jedan kolega covek kaze doteraj pa da vidimo,najverovatnije cu takoi uraditi.Ili neko drugi u cacku to mi je najblize

Comment

• Megasp
                        Banovan
                        • 22.05.2011
                        • 68
                        • Uzice

Moram jos nesto proveriti,posto niko nije dirao plin ,ja pokledam odbijena mi dosta slavina ,zavrnem za 2 puna kruga auto jos mirni i ide dobro.Kako je moguce da je se sama odsrafila?ako je do toga moram testirati ovih dana

Comment

• Megasp
                          Banovan
                          • 22.05.2011
                          • 68
                          • Uzice

testirao sam na 48 km.Po starom presao 28 i po novom 20 i sad je spala na 24l.Zavrnuo jos pola kruga i radi ok auto pa cu testirati.Isparivac je landi pa me zanima gde membrane i filter zanjega da nadjem ko to prodaje?

Comment

• slavko_bgd
                            CBC Senator XXL
                            • 24.03.2009
                            • 771
                            • Batajnica
                            • Stilo 1.6 16V MW

Nema potrebe za testiranjem,nasao si uzrok problema. Sa 36L/100km i 2 kruga potrosnja je spala na 20L/100 km.
                            Racunica je vrlo jasna:

(36L-20L)/2r=8L/r. Znaci jos jedan krug i potrosnja ce biti 20-8=12L. I to je to.
                            *Meni malo cudno da motor isto radi sa 36/100 i 20/100 al' ajde...

Membrane verovatno imas u BG i KG, pre ce biti u KG ali bih ti savetovao da nista ne diras. Ako stavis nov filter trosice vise pa si opet u problemu...A posto ti ne radi na benzin, moze i da ti se desi da posle zamene membrana ne mozes da ga upalis uopste,jer sa novim membranama prvo treba dobro zagrejati isparivac,prebaciti na gas pa ga onda pazljivo podesiti.
                            Bolje peške u švaleraciju nego Mercedesom na posao...

Comment

• Megasp
                              Banovan
                              • 22.05.2011
                              • 68
                              • Uzice

Hvala slavko.Pa mislio sam da promenim jer prdhodni vlasnik i nije bas odrzavao auto u svakom pogledu,matirao malo far on uzme polovan kupi a ja ga sredio poliranjem u kucnoj varijanti i suber,prozor nije mogao da se do kraja spusti i umesto da ga popravi ili u servisu kupio je wint stoperei tako.A auto sam uzeo iz bg i ovde je za 6 godina presao oko 150000km cisto sumljam da je nesto sredjivao,pa sam mislio da ga osvezim.Inace ne znam koliko mi trosi cisto gradske voznje.Ja sam iz Uzica i kada odem do malo iza pozege to je u jednom pravcu 35 km da kazem otvorenog puta i vracam se istim putem i u gradu predjem tih 30 km brutalne gradske voznje relacije po 3-4 km jos se ne zagreje a ja stigao na destinaciju,pa mi je i logicno da trosi malo vise jer male relacije ubijaju potrosnju.Inace sa takvim rezimom voznje u proseku mi je trosio oko 16L,a ciste gradske mislim da bi isao do 22L,ipak mislim da je i ovo dosta?POzz

Comment

Working...
                              X