plin-prvi utisci

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • fantastik
    CBC Senator XXL
    • 28.07.2005
    • 417
    • Novi Sad

da neotvaram novu temu, ugradio sam plin u auto i sve je ok radi odlicno nema nikakvih problema, samo sto mi se pojavio cudan miris u kabini auta i mislim da potice od creva za gas koja kad se zagreju imaju miris na spaljenu gumu da li se to nekom desavalo i sta da radim da menjam creva ili da malo sacegam verovatno zbog toga sto su nova imaju takav miris

Comment

• dranix
      CBC Senator XXL
      • 04.10.2004
      • 3079
      • Antwerpen/Belgium
      • Saab 9-3

Samo da ne bude da struze neki kais neko crevo. Proveri to. Miris ce nestati sto isto zavisi od kvaliteta creva. Ipak je voda vrela pa ako jos pustas i grejanje eto ti mirisa posebno kad je auto u mestu. Creva isto imaju i ime odn. brojcane nazive pa ispisi ako sumnjas da su to ona "prava". majstori sa foruma ce to znati prepoznati. Ne rece nam ni kod koga si montirao instalaciju. Kruze price da se stavljaju svakojaka creva za vodu pa se nadam da nisi ti bas taj sreckovic da si dobio nesto sto ne treba. Pozdrav jos jednom korisniku tecnog gasa

Comment

• Dragan
        CBC Veteran
        • 18.09.2005
        • 184
        • U blizini Novog Sada

Originally posted by dranix
        Dragane,
        U principu rasteretni ventil ne smeta jer su on u normalnom slucaju zatvoren jer nema tog pritiska da ga otvori jer ide prema isparivacu kad je grejanje iskljuceno. Ja ne znam kako to izgleda tacno na tom autu
        ali da se nije link prema dugmetu za pustanje slavine otkacio. Stvarno, sta je ko tu pomerao prilikom montaze T nastavka mi ne znamo. U principu se oseca na ruku ako ima otpora slavine pri okretanju dugmeta. Ako ga nema dugme se okrece lako. Naravno, to kod mene na Saabu. Tamo ne znam. Nemojte mi zameriti sto ne znam kako to konktretno izgleda na licu mesta na tom autu ali ako se slavina pomera ili se pomera maska instrument table otkaci se link koji ih povezuje. Treba prvo biti sigurno da li se slavina fizicki uopste otvara komandom iz kabine. Ako se otvara onda je to problem sa mestom sa koga se uzima voda, ako ne, onda samo zakaciti link sto ne mora da znaci da je zgodno i lako.
        Sve je to u redu sta kazes, ali cudno je da se slavina pokvari bas posle ugradnje gasa, a i ja sam imao takav slucaj na GTI. Ne kosta ga nista da proba da eliminise te ventile.Bas me interesuje kako ce se resiti ovaj problem.

Comment

• dranix
          CBC Senator XXL
          • 04.10.2004
          • 3079
          • Antwerpen/Belgium
          • Saab 9-3

Pa cudno je naravno Dragane kad ne znamo TACNO sta je ko radio. Videcemo sta ce uraditi a ventili mu sada nisu potrebni. Kod mene je tesko i da se skinu jer su specificna creva a da sam ih skinuo ne bi valjalo posto mi je Dora prebacio grejanje na red sa grejanjem trotela posto nisam imao dovoljan pritisak sa racve ispred grejaca kabine. Sta da sam skinuo ventil?

Comment

• Dora
            Nadzornik!!!
            • 24.10.2004
            • 17451
            • Novi Sad
            • FIAT

Originally posted by fantastik
            cudan miris u kabini auta i mislim da potice od creva za gas koja kad se zagreju imaju miris na spaljenu gumu da li se to nekom desavalo i sta da radim da menjam creva ili da malo sacegam verovatno zbog toga sto su nova imaju takav miris
            Proći će za dan dva, sagoreva boja na isparivači i "mirišu" creva.
            Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• Dragan
              CBC Veteran
              • 18.09.2005
              • 184
              • U blizini Novog Sada

DriverGT, ne pricas dal' si resio problem ?

Comment

Working...
              X