Lambda sonda + Plin

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • GaD
    CBC Član
    • 15.08.2005
    • 74
    • Podgorica

Lambda sonda + Plin

Moze li mi ko konkretno reci da li plin kvari lambda sondu? Meni je ugradjen plin Lovato vakumski ? (mislim da je bez onoga dodatka sto regulise lambda sondu. Kako to izgleda? Dje ga mogu trazit ?)

Ako kvari?

Da li kvari zato sto nemam lambda kontroler ili vec kako se zove? Kolko kosta kontroler? Kolka je naknadna ugradnja? Da li pokvarena lambda sonda moze da prouzrokuje jos nedje kvarove? Kao npr da pokvari kompjuter od kola i slicno?

Ako ne prouzrokuje jos stete, kolko mogu jos da vozim sa pokvarenom lambda sondom? Inace da napomenem nista ne primjecujem cudno dok vozim (makar za sada). Inace je spajano sa TEXa sistemom i brisana je greska, ali cim se upali motor vraca se.

Hvala,
    pozdrav!
  • Dora
    Nadzornik!!!
    • 24.10.2004
    • 17451
    • Novi Sad
    • FIAT

Gas ne kvari lambda sondu nego joj prudužava vek.
    Lampica ili kodna greška se pali zbog neodgovarajuće smeše izduvnih gasova a onaj koji je gasio na kompjuteru jei sto tako mogao da duva u sijalicu od 220 volti da je ugasi.
    Neispravna lambda sonda utiče na potrošnju benzina ali ne sprečava motor da radi i dalje, posredno utiče na vek katalizatora jer ovaj ima više posla.
    Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• GaD
      CBC Član
      • 15.08.2005
      • 74
      • Podgorica

Hval na odgovoru.

Nisi mi nista rekao u vezi lambda kontrolerom za plin ? Emulator? Kako li se vec zove?

Comment

• Dora
        Nadzornik!!!
        • 24.10.2004
        • 17451
        • Novi Sad
        • FIAT

Originally posted by GaD
        Hval na odgovoru.

Nisi mi nista rekao u vezi lambda kontrolerom za plin ? Emulator? Kako li se vec zove?
        Propust

Cenovnik (cene) ugradnje autogas uredjaja i kalkulator uštede i isplativosti ugradnje plina u automobil za sekvent i venturi sistem. Formular za tačnu cenu.

Stara verzija ali da vidiš kako izgleda. Može se naknadno ugraditi ali zahtev prepravke sitema strujne instalacije.

https.autogas.rs

Comment

• GaD
          CBC Član
          • 15.08.2005
          • 74
          • Podgorica

Sa njim dobijam da mi manje trosi i da bolje vuce/ radi motor ?

100 Eura + ruke = ???

Nije padala cijena ovog cuda ?

Comment

• Dora
            Nadzornik!!!
            • 24.10.2004
            • 17451
            • Novi Sad
            • FIAT

Sve je stalo samo deca rastu
            130 evra...

https.autogas.rs

Comment

• superhik
              CBC Član
              • 18.10.2005
              • 38
              • Varaždin

Dora a kako stoje stvari sa direktnim ubrizgavanjem plina i lambda sondom ako je ona neispravna?
              Na benzinu auto ide i dalje ali troši više benzina i vjerojatno radi u safe modu.
              A kad se voziš na plin što se onda dešava?
              Pretpostavljam isto to.....

Comment

• GaD
                CBC Član
                • 15.08.2005
                • 74
                • Podgorica

Pitanje je interesatno. Mozda safe mod komp. ne utice mnogo na rad plina ? A mozda i utice?

Comment

• *IvanT*
                  CBC Senator XXL
                  • 30.01.2005
                  • 3234
                  • Srbija, Beograd, Kara

Originally posted by superhik
                  Dora a kako stoje stvari sa direktnim ubrizgavanjem plina i lambda sondom ako je ona neispravna?
                  Na benzinu auto ide i dalje ali troši više benzina i vjerojatno radi u safe modu.
                  A kad se voziš na plin što se onda dešava?
                  Pretpostavljam isto to.....
                  Sa direktnim ubrizgavanjem plina je ista situacija kao sa benzinom.
                  Safe mode, uglavnom postavi vrednosti na neku sredinu i to tako funkcionishe. Isto je i sa vremenom ubrizgavanja koje plinski ECU kopira....
                  http://www.lovatogas.co.rs

Comment

• *IvanT*
                    CBC Senator XXL
                    • 30.01.2005
                    • 3234
                    • Srbija, Beograd, Kara

Originally posted by GaD
                    Pitanje je interesatno. Mozda safe mod komp. ne utice mnogo na rad plina ? A mozda i utice?
                    Kod autaomobila koji nemaju sekvencialno ubrizgavanje gasa, safe mode ima manje uticaja, s obzirom da vreme otvaranja injektora nije relevantan podatak za funkcionisanje sistema.
                    Ali vecina savremenih ecua kontrolishe i paljenje, pa se safe mode preko paljenja odrazava na voznju na plinu.
                    http://www.lovatogas.co.rs

Comment

Working...
                    X