kako resiti problem sa dovodom gasa,dugo verglanje

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • boris_valjevo
    CBC Početnik
    • 18.10.2009
    • 5
    • valjevo

kako resiti problem sa dovodom gasa,dugo verglanje

Pozdrav svima,evo pokusacu da iznesem moj problem sa plinom,sto jasnije i preciznije..naime,vozim alfa romeo 33,1,5 boxer,ubrizgavanje..od kad sam ga kupio ne vozi se na benzin jer je rezervoar supalj a i pumpa boga pitaj u kakvom je stanju..e sad,sta je sustina,kao prvo nemam prekidac za prebacivanje plin/benzin,jer je nekako izvedeno,ne znam ni sam kako,da radi samo na plin..nesto je direktno povezano,ali nemam ideju sta i kako..ali mene muci nesto drugo,a to je dda uvek mora da se jako dugo vergla,jer mu je crevo od plina postavljeno iza protokomera,a ne moze da se postavi ispred jer je taj uredjaj sa siberom,ili klapnom,kako ga ko zove..mene sad zanima,sta je moj spas u celoj prici,jer je jako iritantno to verglanje,ne bitno,hladan ili vruc motor,svecice su nove stavljenje NGK V-line 4,kablovi bi trebalo da su ok,razvodnik je na oko takodje ok..ali mene najvise interesuje sta i kako da bih resio to verglanje..Hvala unapred,svaki odgovor je znacajan

P.S.prilazem sliku gde sam obelezio pod 1. trenutno gde stoji to crevo i pod 2. gde bi bilo pozeljno..

• kdi
    CBC Senator
    • 16.11.2010
    • 238
    • leskovac

Odg: kako resiti problem sa dovodom gasa,dugo verglanje

samo ti treba tzv vreme prekidac(kad das kontakt ubrizga plin u odredjenom trajanju)....
    sve se to lepo usteluje i 99% ce bolje paliti...
    ulaz plina ne dirati!!!
    pozdrav

Comment

• Plinadzija
      CBC Senator XXL
      • 29.07.2008
      • 1514
      • Paracin

A odakle tebi ideja da je uzrok dugog verglanja pozicija difuzora? Vozis auto koji je totalni "skarabudž" i hteo bi da pali ko mina i da trosi malo i da ti zimi bude topla kabina i pre nego sto upalis motor... Resenje tvog problema lezi u kompletnoj rekonstrukciji gasnog sistema a Boga mi i benzinskog tako da ne budes u prilici da kazes "nemam pojma kakav je rezervoar i jos gora pumpa" ili "nemam pojma kako je povezano ali radi". Kad to bude sredjeno i auto ce magicno proraditi.
      UGRADITE PLIN DA VAM AUTO PALI KAO VOJNI MAGACIN!

Devojka moze da bude sa sela ali auto MORA da bude iz Nemacke!

Comment

• Dora
        Nadzornik!!!
        • 24.10.2004
        • 17451
        • Novi Sad
        • FIAT

Pod brojem 0 napraviš da radi na benzin i nema tih problema a nekad će pomoći za nedaj bože na putu...
        Ote mi Plinadžija reč iz usta
        Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• boris_valjevo
          CBC Početnik
          • 18.10.2009
          • 5
          • valjevo

Originally posted by Plinadzija View Post
          A odakle tebi ideja da je uzrok dugog verglanja pozicija difuzora? Vozis auto koji je totalni "skarabudž" i hteo bi da pali ko mina i da trosi malo i da ti zimi bude topla kabina i pre nego sto upalis motor... Resenje tvog problema lezi u kompletnoj rekonstrukciji gasnog sistema a Boga mi i benzinskog tako da ne budes u prilici da kazes "nemam pojma kakav je rezervoar i jos gora pumpa" ili "nemam pojma kako je povezano ali radi". Kad to bude sredjeno i auto ce magicno proraditi.
          Znam i ja da je najbolje da kupim nov auto i nov plinski uredjaj,inace nemam problem sa potrosnjom i bas super i hladi i greje..pa po tvojoj logici onda nema ni svrhe dolaziti na forume,cim imas problem,odes kod majstora i gotovo..znaci dosao sam ovde da pitam za neke stvari a ti odmah "napadas"..i nije moja ideja vec jednog od majstora "plinadzija",i zaista ne vidim razlog da mi odgovoris takvim "tonom"..ako imas neku konkretnu ideju ili savet,hvala ti puno,ako nemas,preskoci post..moj jedini problem je trenutno kako da resim to verglanje,mozda mi finansijska situacija trenutno ne dozvoljava da uradim ono sto bi svako pametan uradio...

kdi
          samo ti treba tzv vreme prekidac(kad das kontakt ubrizga plin u odredjenom trajanju)....
          sve se to lepo usteluje i 99% ce bolje paliti...
          ulaz plina ne dirati!!!
          pozdrav

hvala na odgovoru,raspitacu se za taj prekidac

Comment

• TECA
            CBC Senator XXL
            • 14.10.2007
            • 2355
            • Oz

Cekaj malo,ne trosi se uzalud....nemas kazes prekidac za prebacivanje...postavi sliku isparivaca,cini mi se da je u pitanju isparivac za karburator.

Comment

• Srdjan
              CBC Senator XXL
              • 30.09.2004
              • 2416
              • Bajina Basta/Beograd

Ovo me jako podseca na moj prethodni auto. Mazda 626, ali nebitno. I meni nije radio benzin, pumpa crkla, palio uvek na plin, skinut je prekidac, povezane zice direktno da pali na plin. I uvek sam imao produzeno verglanje, doduse duze je verglao kad je hladan. Nisam nikad uspeo da resim problem, ali sam experimentisao tako sto kljuc ostavim na kontakt koji sekund i onda se usisna grana napuni gasom i onda mu manje treba vremena da upali. Doduse u tom experimentisanju moze da se desi da i preteras i onda se bukvalno motor ugusi od mnogo plina i onda nece nikako da upali. A moze da se desi i da detonira. Remontovao sam i isparivac i malo je bolje bilo, ali nikad kao da je karburator u pitanju gde pali kao mina. Ah, da, jednom sam i povecavao zazor svecica da bih dobio da kazem duzu varnicu, ali nisam primetio nikakvo poboljsanje samo mi je posle u voznji detonirao pa sam morao da vratim. Zimi na minusu sam morao da polivam isparivac toplom vodom itd. Sve u svemu nisam ti pomogao, ali mnogo je zajebancije sa tim sistemom. Posle svega sto sam probao mislim da je najjednostavnije popraviti benzin i otarasiti se takvih stvari. Ja sam resio problem na drugi nacin, prodao sam auto.
              Lancia Kappa 2.0 20v

Comment

• Plinadzija
                CBC Senator XXL
                • 29.07.2008
                • 1514
                • Paracin

Ja sam ti i dao konkretan savet sta da uradis. Tvoja prica me podseca na pricu prosecnog taksiste, kako auto krene da se kvari tako se premoscavaju sistemi i iskljucuju sklopovi jedan po jedan samo da radi na plin i na kraju kad ne ostane nista vise onda dodju i kazu "ti si mi ugradjivao, popravi ga..." Dakle, nisam ti rekao da kupis nov auto i nov plinski uredjaj vec cu da ponovim: Resenje tvog problema lezi u kompletnoj rekonstrukciji gasnog sistema a Boga mi i benzinskog tako da ne budes u prilici da kazes "nemam pojma kakav je rezervoar i jos gora pumpa" ili "nemam pojma kako je povezano ali radi". Kad to bude sredjeno i auto ce magicno proraditi.
                E sad ako tebi treba vise para da popravis to sto imas nego da kupis nov auto onda stavi prst na celo pa razmisli sta su godine unazadjivanja tvog automobila ucinile tvom novcaniku.
                Nemoj da mislis da ce par postova na foumu da ti kompletiraju auto ili plinski uredjaj. Ako si ocekivao da ti neko da jos neko skarabudz resenje to na ovom forumu neces naci, bar ne od mene.
                Jos jedna stvar, promeni majstora.
                UGRADITE PLIN DA VAM AUTO PALI KAO VOJNI MAGACIN!

Devojka moze da bude sa sela ali auto MORA da bude iz Nemacke!

Comment

• Dora
                  Nadzornik!!!
                  • 24.10.2004
                  • 17451
                  • Novi Sad
                  • FIAT

Tako je, složiću se sa gosn Plinadžijom. To što ti misliš da je problem do gasa, nije. jednostavno nije predvidjen (takav sistem) da se pali direktno na gas. Može u nuždi ali ne kao trajno rešenje. Premeštanje miksera neće pomoći nego odmoći a zašto, pročitaj po forumu detalno je opisano. Upišeš boš jetronic ljetronic mikser ili šta znam koju kombinaciju.
                  U najgorem naopačke slučaju staviš ipak prekidč (pukneš silne pare za njega) ali ima dugme da dodaš gas, kad posle detonira nemoj ovde da drečiš. I to zašto će da detonira je objasnio malo Srdjan a ostalo opet imaš detaljno opisano na forumu. I u tom slučaju ti en gine poseta majstoru.

Čist karabudž šta god sem popravke, koja usput i ne mora biti tako skupa, ima otpada polovnih delova itd...
                  Tema nema smisla pa ide pod katanac.

Zaboravih da dodam da bi ipak razumeo. Sistem je "venturi" što bi reklo radi na "vakum" kad kreneš da verglaš počinje da se stvara taj "vakum" pa on pomeri membranu pa se tada pusti gas pa on putuje i putuje dok ne dodje do klipeca i svećice... Pošto je brzina okretaja mala a hladan motor koji nije u cvetu mladosti taj vakum je jadan i onda to traaaajjeeeee......
                  Nemoj da te vidi neki Alfista ili nedaj bože onaj Starac Vujadin....
                  Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

Working...
                  X