Lovato - ne reaguje "smesa"

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Draza
    CBC Početnik
    • 07.11.2010
    • 7
    • Lazarevac

Lovato - ne reaguje "smesa"

Pozdrav svim forumasima.<br>U pitanju je kombi peugeot J5,2000ccm,57 kw,jednogrli karburator,lovato uredjaj (venturi).<br>Saf za stelovanje smese uopste ne reaguje kako bi trebalo,tj ne moze da mu se nadje tacka (polozaj) gde najjace ili najmirnije radi vec celim svojim hodom drzi jednolican rad.Samo kada se skroz zavrne motor malo smanji rad.<br>Razlog ovog mog pitanja je taj sto je isparivac servisiran skoro i od tada mi je povecana potrosnja.Ujedno zamenjene svecice,kablovi,filter plina,filter vazduha,razvodna kapa,ruka,prekontrolisana instalacija,osovina razvodnika,bobina,kumutator,el.instalacija,ne vuce fals vazduh nigde,kompresija odlicna.Reduciran usis za 70% i jos ima mesta za reduciranje jer kada rukom jos malo zatvorim usis,moror pojaca rad.<br>Smatram da je samo problem u stelovanju.Kombi je pre servisiranja trosio oko 14-15l po lokalu,sada trosi 18-19l.Inace isao je odlicno,i sada takodje.Majstor me odkacio,kaze to je to.Sumnjam da je dobro uradio isparivac jer sam video da je nesto savijao onu klackalicu (izmedju male i velike membrane) sto naleze opruga od stelovanja smese.<br>Da li neko od vas zna koliki bi trebao da bude zazor te klackalice,da to prekontrolisem da ne bih kupovao nov isparivac?<br>Takodje sam hteo da pitam,koja je membrana niskog a koja visokog pritiska (manja ili veca) posto onu debelu gumenu sa druge strane isparivaca ne racunam (onu sto razdvaja vodu og plina)?
  • chobo13
    CBC Senator XXL
    • 01.05.2009
    • 1274
    • pozega,srbija
    • AUDI,VW

Odg: Lovato - ne reaguje &quot;smesa&quot;

e tu koju ne racunas ,ta ti je za pritisak,ova mala ti je vakum membrana a velika ti je tkz cok membrfana.jedna bez druge ne mogu a niti da rade kako treba.koliko znam,bar tih lovato uredjaja sam servisirao,tu nema sta da se krivi klackalica.niti sam kad imao potrebu da je krivim.sta je uradjeno i zbog cega,to je pitanje.potrazi drugog majstora pa nek ti on pogleda,nesto ti ne stima oko samog stelovanja.

Comment

• Draza
      CBC Početnik
      • 07.11.2010
      • 7
      • Lazarevac

Hvala na odgovoru.
      Svojim ocima sam gledao kada je izvadio klackalicu iz isparivaca i stavio na "ponk" (radni sto),polozio je,merio nesto sublerom (verovatno visinu iliti zazor iste),malo je savio (u onom delu gde je inace savijena (prelomljena) i vratio je u isparivac.Ako mi je to poremetio onda nema sanse da se to vrati u prvobitno stanje osim ako mi neko ne kaze koliko ona treba da bude savijena tj prelomljena onda moram da kupujem novi isparivac.
      Zasto ne reaguje smesa?Da li je do isparivaca ili je nesto drugo u pitanju?Znaci,ta debela gumena membrana je od pritiska.Predpodstavljam visokog pritiska.

Comment

• Dora
        Nadzornik!!!
        • 24.10.2004
        • 17451
        • Novi Sad
        • FIAT

Membrane koje se sada prodaju nisu nizašta i zato je potrebno igrati dodole i štelovati klackalicu. Čovek je hteo dobro, nije to svemirski brod, nego glupi venturi isparivač.
        Radi jednolično (ne reaguje na okretanje šrafa) zato što:
        1. Prekrivio je viljušku pa pušta premalo gasa.
        2. Previše je zavrnut glavni šraf za štelovanje pa ne utiče pomeranje "ler šrafa" na isparivaču
        3. Na servisu je stavljen filter koj ne radi ništa (vazdušni) sprečava samo vrapce da ne ulete, suviše propušta.

Suprotno ovome napisanom kažeš da auto dobro ide što bi reklo da nije zavrnut tako da u principu ne znam šta mu je ali verujem da mu nije najveće zlo to što je on krivio iljušku jer čim je merio znao je šta radi.
        Odmh da kažem ne znam napamet visunu pa zato ne pišem o tome.

Sredjivanjem ispraivača i štelovanjem se ne nadoknadjuje 70.000 kilometara koje motor ima više nego kad je isprivač bio nov.

Slažem se sa drugom Chobom da to može lako da se sredi, sam isparivač (ako je u problemu) dok za potrošnjiu ne znam.
        Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• Draza
          CBC Početnik
          • 07.11.2010
          • 7
          • Lazarevac

OK.Hvala puno na odgovorima.Sada su mi jasnije neke stvari.Mozete li mi odgovoriti jos nesto?Ako je usis reduciran oko 70% i ako ima mesta za jos tj ako se jos malo usis zatvori rukom,motor pojaca rad,da li ga treba jos reducirati,ali onda ispada da radi sa usisom velicine kovanice od 5 dinara.Da li je to moguce?Napominjem da ne vuce nigde fals vazduh (provereno vise puta).Verovatno je u pitanju sto je Dora rekao i da vazdusni filter suvise propusta.
          Sto se tice loseg kvaliteta membrana,da li one uticu samo na vek trajanja (kraci) ili odmah po ugradnji uticu na rad isparivaca

Comment

• Plinadzija
            CBC Senator XXL
            • 29.07.2008
            • 1514
            • Paracin

Ako ti zatvoris usis i on radi bolje a pri tom nema gde drugde da vuce vazduh znaci da ipak negde vuce vazduh jer bez vazduha ne moze da radi.
            UGRADITE PLIN DA VAM AUTO PALI KAO VOJNI MAGACIN!

Devojka moze da bude sa sela ali auto MORA da bude iz Nemacke!

Comment

• Draza
              CBC Početnik
              • 07.11.2010
              • 7
              • Lazarevac

A ne,nisi me razumeo.Kada se jos "malo" zatvori usis,on pojaca rad a kada se "malo vise" zatvori,on se ugasi.Moje pitanje je da li usis treba reducirati dokle god pojacava rad ili ne?

Comment

• Dora
                Nadzornik!!!
                • 24.10.2004
                • 17451
                • Novi Sad
                • FIAT

Da malo preteram, ako zatvoriš usta više od 70% i pri tome trčiš da li ti to smatraš normalnim funkcionisanjem

Bolji rad kod restrikcije ukazuje da en valja mikser ili filter (ako uopšte ima mikser) moga bi neku sliku staviti.

Membrane jednostano nisu više iste "nevalja kalup" pa tako ni visina metalnih delova nije ista i često se mora "štelbati" čekićem viljuška što pre nikad nije bilo.

Neće me voleti ovi iz Lovato tima ali tako je.
                Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• Draza
                  CBC Početnik
                  • 07.11.2010
                  • 7
                  • Lazarevac

Malo pre sam se vratio od drugog plinadzije.Situacija je ovakva:Mikser je bio na karb-u sa dva izlaza za creva.Majstor mi je razbusio karburator na najuzem delu i sto je nize mogao ali se ipak pogodio na samom kraju venturijeve cevi.Mikser je morao da ostavi na karb-u jer se ne uklapa visina kucista vazdusnog filtera.Kaze da je tu verovatno bio neki drugi deo koji je izbacen i ugradjen mikser.Zastopao je izlaze za creva od plina na mikseru.Takodje je skinuo reducir sa u**** (kompletan),ustelovao ga i rekao da je to to.Kada je stelovao smesu i posle ovih izmena,sraf od smese nije reagovao,tako da ga je zavrtao dok motor nije umanjio rad pa ga odvrnuo 1.5 krug.Rekao mi je da je i njemu sumnjivo sto ne reaguje smesa ali da je da je sve uradjeno po propisu (pokusavao je stelovanje smese i sa reduciranim usisom,bez uspeha) i da ako i dalje bude trosio mnogo,menjam isparivac,posto bi ponovna zamena membrana verovatno bila uzaludna ako je dirana ta klackalica a on nezna mere da je vrati u prvobitno stanje.Probao sam kombi,ide odlicno (mada je i pre isao tako) a potrosnju cemo videti za dan dva.

Comment

• zoranbg
                    CBC Senator XXL
                    • 23.03.2005
                    • 4098
                    • Rooster's Hill , Beog
                    • Grande Punto 1.2

sad je i zahladnelo pa vise se trosi , a i zavisi od gasa i pumpe.
                    promeni i pumpu
                    Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

Working...
                    X